ADMINISTRAȚIEJUSTIȚIEPOLITICĂRECENTE

Mustăcioara penală – doi ani plus alți doi de supraveghere

 

După 1 an și zece luni de la înregistrarea dosarului penal pe rolul Judecătoriei Buzău, magistrații au decis condamnarea viceprimarului comunei Beceni, Constantin Dumitru Laurențiu.

Fost primar PSD timp de două mandate, în prezent viceprimar al comunei Beceni, Constantin și-a primit pedeapsa meritată cu prisosință după ce timp de câteva luni a condus autoturisme pe drumurile publice având dreptul de a conduce suspendat.

Am scris AICI despre faptul că Mustăcioară (nume de alint primit de la domnul prim-ministru Ciolacu) a încercat tot felul de tertipuri pentru a scăpa de acest dosar penal care a dus la condamnarea sa.

„Condamnă pe inculpatul CONSTANTIN DUMITRU LAURENȚIU la pedeapsa de 2 (doi) ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere în formă continuată.

În temeiul art. 91 Cod penal, dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei principale, pe o durată de 2 (doi) ani, termen de supraveghere stabilit conform art. 92 Cod penal. Conform art. 93 alin. (1) Cod penal.

Pe durata termenului de supraveghere, inculpatul va trebui să respecte următoarele măsuri de supraveghere:

a) să se prezinte la serviciul de probaţiune Buzău, la datele fixate de acesta;

b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea;

c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum și întoarcerea;

d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.

În temeiul art. 93 alin. (2) lit. b) Cod penal, impune inculpatului obligaţia de a frecventa unul dintre programele de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate, pentru a-l ajuta să înţeleagă consecinţele faptelor sale.

Conform art. 93 alin. (3) Cod penal, impune inculpatului, pe parcursul termenului de supraveghere, obligaţia de a presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 120 zile. În temeiul art. 404 alin. (2) Cod proc. pen. și art. 96 Cod penal, obligaţia de a presta o muncă în folosul comunităţii va fi executată în cadrul Primăriei Comunei Beceni.

Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea hotărârii pentru procuror și inculpat. Pronunţată în şedinţă publică azi, 06.07.2023.

Spuneam că domnul Constantin Dumitru Laurențiu zis Mustăcioară a încerca tot felul de mizerii pentru a schimbă soarta hotărârii ce urma să fie luată de judecătorii buzoieni.

Miza era una foarte evidentă: candidatura sa la funcția de primar al comunei Beceni în 2024.

”Nu pot candida persoanele care, la data depunerii candidaturii, nu îndeplinesc condițiile prevăzute de lege, condițiile prevăzute la art. 37 din Constituția României, republicată pentru a fi alese și persoanele care la data depunerii candidaturii au fost condamnate definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracțiuni săvârșite cu intenție, dacă nu a intervenit reabilitarea, amnistia postcondamnatorie sau dezincriminarea.”

ISTORIA completă a aroganțelor Mustăcioarei blonde o puteți urmări chiar AICI.

Mustăcioara blondă și penală a contestat la Institutul Național de Expertize Criminalistice (INEC) probele audio-video ce îl arătau în toată splendoarea sa jmeker PSD circulând prin județul Buzău  având permisul suspendat. Ce pla lui doar era primar PSD Buzău!!!

Evident, rezultatele expertizei de la INEC au arătat că probele audio-video nu au fost contrafăcute de polițiștii secției rurale sau de primarul în funcție, Adrian Burlacu.

Constantin Dumitru Laurențiu se regăsește nu doar în situația de a ieși din viața publică prin dos.

Fostul primar PSD mai este parte într-un dosar penal unde are calitatea de suspect, ceea ce înseamnă că îl paște închisoarea cu executare.

În februarie 2021, Constantin împreună cu un locotenent de-ai săi l-au agresat fizic pe actualul primar al comunei Beceni. Amănunte AICI.

 

Dacă ți-a plăcut acest articol înseamnă că îți pasă. Dacă vrei să afli și mai multe despre corupția din județul Buzău și cum te afectează asta, poți dona aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!