ADMINISTRAȚIEJUSTIȚIEPOLITICĂRECENTE

Mustăcioara blondă de pe Slănic

 

Stăteam eu așa într-o zi și mă gândeam ce-o fi în sufletul lui Mustăcioară, dar și al altor pesediști, când șeful său ăl mare (nu Adrian Petre, ăsta e „oleacă” mai mic!), Ciolacu Marcel, o arde cu Fără Penali în Funcții Publice pe holurile Parlamentului și studiourile Antena 3 și România TV.

Mustăcioară este numele de alint alocat de Ciolacu lui Constantin Dumitru Laurențiu, fost primar la Beceni, în prezent viceprimar PSD.

La prima vedere, Mustăcioară nu pare a fi un băiat rău, însă problemele de natură penală îl transformă într-un adevărat Bad Boy al Văii Slănicului.

Când spun penale nu mă refer la presupusele dosare de la DNA în care este implicat Constantin, ci la cel aflate în lucru la Parchetul Buzău sau la dosarul aflat în stare de judecată la Judecătoria Buzău.

În data de 28 septembrie 2021, pe rolul Judecătoriei Buzău a fost înregistrat primul dosar în care viceprimarul comunei Beceni are calitatea de inculpat.

Dosarul 12618/200/2021 – Secția penală – conducerea unui vehicul fără permis de conducere – art. 335 Noul Cod Penal – îl are ca protagonist în calitate de inculpat pe Constantin Dumitru Laurențiu.

Istoria pe scurt – în primăvara lui 2021 inculpatul viceprimar de la Beceni a dovedit că îi cam place să mâne caii de sub capotă peste limitele admise de lege.

La un moment dat, un agent de la rutieră care nu ține cont de aura purtată de pesediștii buzoieni l-a oprit pentru viteză peste limita legală.

Actualul viceprimar a protestat, la fel cum a făcut și în alte cazuri intimidând agenții de poliție prin aducerea la cunoștința polițiștilor despre calitatea sa de membru PSD Buzău și de primar peste Beceni.

Polițistului respectiv nu i-a păsat, astfel că actualul viceprimar s-a ales cu permisul de conducere suspendat și cu o adeverință (dovadă) de 15 zile pentru a mai circula pe drumurile publice.

Dar Constantin era stăpân peste Valea Slănicului, iar după expirarea celor 15 zile a continuat să se urce la volanul mașinii sale. Asta până când un alt agent de poliție l-a oprit în trafic și l-a verificat.

Dosar penal!

Astfel, Constantin s-a ales cu primul său dosar penal aflat deja în stare de judecată. De-acum nu mai sunt dubii asupra pedepsei pe care o va primi de la judecător. Fiind catalogat infractor primar, probabil că va primi maxim 1 an cu suspendarea executării pedepsei și cu alți 2 ani de supraveghere, însă…

Însă din urmă vine dosarul în care Constantin Dumitru Laurențiu are calitatea de agresor și care cu siguranță se va transforma într-un alt dosar trimis în judecată cu Constantin având calitatea de inculpat.

În urmă cu câteva luni, inculpatul Constantin Dumitru Laurențiu împreună cu un prieten de-ai săi l-au snopit în bătaie pe primarul actual, Burlacu Adrian chiar în cârciuma deținută de inculpat.

Gossip – gurile rele din zonă spun că pe Constantin nu l-ar interesa soarta prietenului său, ci doar de a sa. Vrea cu orice preț să scape de pușcărie, de restul nu l-ar interesa nimic. Chiar nu ar fi surprinzător ca viceprimarul să arunce toată vina pe prietenul său!

De data asta lucrurile se vor schimba! Fostul primar de la Beceni va executa ambele pedepse!

Tocmai de aceea la Beceni au fost, sunt și vor mai fi puse presiuni catalogate de tip mafiot asupra primarului în funcție, Burlacu Adrian.

Este de notorietate faptul că la Beceni consiliul local este majoritar PSD, astfel că primarul Burlacu (PNL) este obstrucționat (poate chiar o formă de șantaj?) în a-și pune în aplicare proiectele de consiliu local.

Evident, fostul primar, în prezent viceprimar și șeful consilierilor PSD de la Beceni a apelat la partid și la prietenii săi de la județ pentru a face orice tip de presiuni asupra primarului Burlacu cu scopul precis ca acesta să-ți retragă plângerea penală la adresa sa.

Descinderea vicepreședintelui CJ Adrian Petre din ianuarie 2021 la ședința de consiliu local de la Beceni nu a fost deloc întâmplătoare.

Petre și Constantin sunt prieteni și dincolo de partid, localnicii din Beceni afirmând că nu puține au fost ocaziile când cei doi împreună cu mai mulți pesediști de la oraș au organizat petreceri pe alocuri scandaloase la cârciuma-hotel a lui Constantin.

Cârciuma-hotel a viceprimarului Constantin Dumitru Laurențiu
Cârciuma-hotel a viceprimarului Constantin Dumitru Laurențiu

 

Camerele de vederi din dotarea unității gastronomico-hoteliere pot fi oricând transformate în martori la proces sau în altă parte, dar asta depinde doar de proprietarul Constantin.

Așadar, cel târziu la sfârșitul anului viitor vom putea asista la prima condamnare cu executare a unui greu din PSD Buzău.

Ah, era să uit! Spuneam mai sus că viceprimarul Constantin Dumitru Laurențiu este un Bad Boy pe Slănic și-i cam persiflează pe polițiști.

Aerele de pesedist vital pentru șefii de la Buzău și le-a mai afișat și cu alte ocazii, chiar în municipiul reședință de județ.

De exemplu de Dragobete în 2017. Constantin a fost sancționat contravențional pentru faptul că, în timp ce conducea fără centură un autoturism Dacia Logan de culoare albastru pe șoseaua de centura a municipiului Buzău, zona fabrica de bere Ursus, a virat stânga peste marcajul longitudinal dublu continuu, a pătruns pe contrasens și s-a oprit în benzinăria din zonă.

După ce polițistul și-a declarat calitatea și instituția din care face parte, i-a solicitat lui Constantin să prezinte documentele personale, cât și cele ale autoturismului condus.

Agentul de poliție i-a adus la cunoștintă lui Constantin Dumitru Laurențiu faptul că va fi sancționat contravențional pentru că a virat la stânga  peste marcajul longitudinal continuu și pentru că nu a purtat centura de siguranță, moment în care acesta a afirmat ca este primarul comunei Beceni, insistând și încercând să intimideze agentul de poliție, în scopul de a nu-l mal sancționa.

Vrednic este? Dom’ Ciolacu, cum e cu penalii ăștia în funcții publice? Mai aveți mulți?

PS Cu proxima ocazie vom povesti despre cealaltă mustăcioară din PSD Buzău, aia neagră. 😉

Dacă ți-a plăcut acest articol înseamnă că îți pasă. Dacă vrei să afli și mai multe despre corupția din județul Buzău și cum te afectează asta, poți dona aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!