ADMINISTRAȚIEMEDIURECENTE

Un papagal Verde a făcut circ în CLM Buzău

 

Am urmărit ultima ședință CLM Buzău și am rămas stupefiat. Consilierii locali au luat atitudine față de un papagal Verde care poluează atmosfera în Buzău de prea multă vreme.

De fapt, nu consilierii locali, ci un consilier local: Teodor Cojocaru. De fapt, papagalul Verde nu doar poluează atmosfera din Buzău, ci întreține haosul creat de popularea necontrolată cu câini fără stăpân.

Papagalul acesta Verde nu lucrează singur. Pretinde că are o asociație de protecție a animalelor care luptă pentru drepturile animalelor. Asociația chiar o are, dar de protecție nu prea se ocupă.

Are ca „asociați” o altă iubitoare de animale, de fapt o sperietoare cu trompeta mare și un pshihopat condamnat de două ori pentru nazism. Toți trei pot fi considerați răspunzători de numărul extrem de mare de câini fără stăpân de pe străzile municpiului Buzău, iar pentru asta pot depune oricând mărturie.

Dar revenind la subiectul acestui articol, trebuie precizat motivul pentru care papagalul Verde a fost prezent în ședința CLM.

Pe ordinea de zi a Consiliului, la poziția 14, s-a regăsit Proiectul NR. 70/18.04.2023 pentru aprobarea achiziționării de către Societatea Comercială „Urbis-Serv” S.R.L. Buzău de servicii juridice de asistență și de reprezentare.

Teodor Cojocaru, consilier local Buzău
Teodor Cojocaru, consilier local Buzău

Proiectul propunea spre aprobarea asociatului unic, CLM Buzău, achiziționarea de către Societatea Comerciala „Urbis-Serv” S.R.L. Buzău, a unor servicii juridice de asistenta si reprezentare, in litigiul cu Federația Pentru Protecția Animalelor si Mediului si cu Asociația Hapluț si Prietenii, aflat pe rolul Judecătoriei Buzău si înregistrat sub nr. 2744/200/2023.

Asociația Hapluț si Prietenii este deținută legal de Udrea Sorin, papagalul Verde, și nelegal de Ticea Adriana și Trancă Zoltan, primul român care n-a plecat în Ucraina să lupte împotriva invadatorilor ruși. Detalii AICI.

Deci, papagalul Verde a chemat în judecată SC Urbis-Serv SRL , iar prezența sa în ședința CLM Buzău a fost pentru a lătra la Consiliu, că de ce domne angajați un avocat pentru a-mi combate interesele personale în ceea ce privește afacerile cu câini fără stăpân? De ceee???

Inițiativa de a-l pune la punct pe papagalul Verde i-a aparținut consilierului local PSD, domnul Teodor Cojocaru.

După sute de acuzații aduse în spațiul public, pe Facebook sau pe la colțurile spațiului public, majoritatea nefondate și lipsite de orice argument, domnul Cojocaru i-a cerut papagalului Verde să prezinte probe care să-i susțină acuzațiile aduse membrilor Consiliului în locurile menționate mai sus.

„Vă rog să veniți în fața noastră cu dovezi că CLM-ul fură banii populației pentru că ne-am cam săturat de mesaje din astea pe Facebook. Noi nu furăm aici, domnule Udrea, ca să înțelegeți, noi nu suntem puși aici să furăm din banii publici. Vă rog să veniți cu dovezi că noi am furat bani!” – Teodor Cojocaru, consilier local PSD.

Evident, papagalul Verde a negat că ar fi adus astfel de acuzații, deși paginile controlate de el și asociații sunt pline de aberații care mai de care mai paranoide.

La un moment dat a intervenit și domnul Primar care i-a amintit papagalului Verde că în 2016 plângea pe la ușile Cabinetului nr. 1 din Palatul Comunal pentru a i se încredința serviciul de ecarisaj din cadrul Urbis-Serv. 

„Vreau să vă informez, stimați consileri locali, că atunci când am devenit primar în 2016, domnul de față Udrea, a venit împreună cu domnul Irinel Cârstea să preia acest serviciu public de ecarisaj, și m-am opus.”Constantin Toma, primarul municipiului Buzău.

Papagalul Verde a reacționat agresiv și l-a acuzat pe primar că minte și că ar trebui să prezinte dovezi, altfel îl dă în judecată. Domnul primar are parțial dreptate, iar pentru asta îi transmit că dovada este chiar declarația mea.

În 2017, la o dezbatere publică de la Primăria Buzău organizată pe tema a ceea ce ulterior a devenit HCL 317/2017, au fost prezente mai multe persoane declarate iubitoare de animale, printre care și actualul consilier local Irinel Cârstea și subsemnatul.

Papagalul Verde era cu oamenii săi, eu și domnul Cârstea eram acolo pe treaba noastră. Declar cu această ocazie că prezența papagalului Verde a fost motivată de dorința de a prelua în administrare adăpostul public pentru câini fără stăpân. Asta a susținut și la acea dezbatere publică. Punct.

PS Papagalul Verde este președintele Partidului Verde – filiala Buzău.

 

Dacă ți-a plăcut acest articol înseamnă că îți pasă. Dacă vrei să afli și mai multe despre corupția din județul Buzău și cum te afectează asta, poți dona aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!