ADMINISTRAȚIEPOLITICĂRECENTESOCIAL

Ipocrizie maximă: Compania de Apă Buzău cumpără apă plată și minerală de la un magazin de cartier

„Nicio pagubă, ba dimpotrivă. Există apa de la robinet. Care e mult mai ieftină și foarte sigură. Apa e extrasă din subteran, din zone de protecție sanitară, prevăzute cu gard și monitorizare video non stop. Trece doar prin conducte până la dvs. acasă, n-o atinge mâna omului”- Simona Săvulescu.

Situație ireală la Buzău, acolo unde Compania de Apă SA Buzău, cumpără apă plată și minerală pentru consumul angajaților din birouri.

În 2019, Simona Săvulescu, directorul Companiei, a surprins România întreagă când a susținut că apa de robinet este mai bună decât cea îmbuteliată, astfel că nu mai cumpără apă îmbuteliată pentru angajați, cerându-le acestora ca în timpul serviciului să consume doar apă de la robinet.

„Sunt prima care face acest lucru zi de zi, atât la serviciu, cât şi acasă, mi se pare un lucru de bun simţ, de respect faţă de clienţii noştri, dacă pretindem că apa de la robinet este bună de băut”, a declarat în 2019, Săvulescu, potrivit Agerpres.

Totodată, Simona Săvulescu a declarat că și oaspeții care trec pragul companiei sunt îndrumați să consume apă de la robinet. „La această firmă, ne ocupăm, în primul rând, să producem apă de băut de calitate, datorită forajelor de la mare adâncime, potabilitatea apei furnizate este superioară multor sortimente de apă de pe piaţă”, a mai spus directorul companiei.

Săvulescu și-a menținut teoriile în continuare, astfel că în octombrie 2022 declara:Combat afirmația că apa de la pet sau bidon e mai sănătoasă decât cea de la robinet! Cum să fie mai bună o apă care stă cu săptămânile, poate cu lunile în acel plastic, decât una care e extrasă din foraje de mare adâncime și care ajunge în doar câteva ore la consumatori.

Începând cu ianuarie 2023, Simona Săvulescu, șefa Companiei de Apă Buzău, nu mai bea apă de la robinet.

Deși investițiile de peste 300 de milioane de euro din fonduri europene sunt în plină derulare la Comapania de Apă, calitatea apei din județul Buzău a rămas aceeași: nepotabilă, infectă.

Prima care confirmă că apa din Buzău nu poate fi băută de oameni sau câini și pisici, deși este mai scumpă ca oricând, ați ghicit, este chiar Simona Săvulescu și Compania de Apă Buzău!

Evident, nu a ieșit public să atenționeze buzoienii să nu mai consume mizeria numită apă potabilă pe care o livrează la robinete.

Nuuu… Săvulescu s-a apucat să cumpere apă plată și minerală îmbuteliată pentru angajații pe care în urmă cu patru ani i-ar fin îndemnat să bea de la robinet!

Astfel, consultând portalul e-licitatie.ro, adică Sietemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), am constatat cu stupoare că Simona Săvulescu cumpără din banii companiei de apă chiar apă!

„La această firmă, ne ocupăm, în primul rând, să producem apă de băut de calitate, datorită forajelor de la mare adâncime, potabilitatea apei furnizate este superioară multor sortimente de apă de pe piaţă” – Simona Săvulescu despre CAB, 2019

Conform SEAP, între ianuarie și august 2023, Compania de Apă Buzău a achiziționat de la un lanț de magazine de cartier nu mai puțin de 9.906 de litri de apă plată și minerală, în valoare totală de 15.934 lei fără TVA.

Clasamentul pe sticle este următorul: Perla Harghitei – 2 litri/4665 buc., Bucovina – 5 litri/60 buc. și Aqua Carpatica – 0,5 litri/552 buc.

În toamna lui 2022, Săvulescu afirma că prețul apei potabile ce curge la robinetele buzoienilor nu este mare. Atunci, șefa CAB a comparat prețul din magazin al unui bidon cu cinci litri de apă care costa 7 lei, cu cei șapte lei cât costa 1 mc de apă, adică 1000 de litri la Companie.

„E mare prețul apei la noi ? Eu n-aș zice. Cât costă la magazin un bidon cu cinci litri de apă ? Șapte lei! La noi, la Compania de Apă, 7 lei costă o tonă de apă. Adică o mie de litri!” – Simona Săvulescu.

Compania de Apă SA Buzău are ca acționar majoritar Primăria Buzău (75,86%) și CJ Buzău 10,84%, Primăria Rm. Sărat 8,67%, Primăria Pătârlagele 1,52%, Primăria Nehoiu 1,73% și Primăria Pogoanele 1,38%.

Simona Săvulescu este vicepreședinte al filialei municipale PSD Buzău, unde președinte este fostul său angajator la Romet, Constantin Toma, primarul municipiului Buzău.

De altfel, Toma este cel care resuscitat-o pe Săvulescu după intrarea în moarte clinică a Grup Romet SA, acolo unde Săvulescu deținea funcția de director.

 

Dacă ți-a plăcut acest articol înseamnă că îți pasă. Dacă vrei să afli și mai multe despre corupția din județul Buzău și cum te afectează asta, poți dona aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!