CATERINKAEDUCAȚIEMEDIURECENTESĂNĂTATE

Buzău – Oprirea Interzisă Cazanelor

 

Frustrat – milițist cu cazan amendat de Poliția Locală pentru oprirea voluntară în zona de acțiune a indicatorului „Oprirea Interzisă Cazanelor”.

Jan este un milițian cu cazan de la Municipală. E genul de milițian care „arde” la comandă, dă amenzi „puternice”, care încalcă frecvent legea, care împinge prin Buzău un cazan neautorizat RAR. Cazanul său e roșu, geamuri negre, spoilere, oglinzi, bări de protecție etc., toate neomologate RAR.

Dar cum că JanCazan e milițian, colegii săi milițieni și polițiști închid ochii sau se întorc cu spatele atunci când JanCazan iese la promenadă, inclusiv când circulă cu copilul de 4-5 ani pe scaunul din față al cazanului.

Foto: Facebook

Arată Jan Clod Vandam că la momentul la care se pretinde că a oprit voluntar în zona de acţiune a indicatorului „Oprirea interzisă” se afla de fapt în zona străzii Transilvaniei şi întrucât avea o defecţiune la cazan a oprit pentru a cumpăra o piesă fără însă a stânjeni circulaţia.

Jan Clod Vandam a declarat că a existat o situaţie de natură a înlătura caracterul contravenţional al faptei, fiind determinat de un caz fortuit să oprească cazanul roșu.

Scopul opririi sale a fost acela de a verifica un zgomot produs la motorul cazanului roșu, iar agentul constatator nu i-a acceptat explicaţia.

Procesul verbal de contravenţie încheiat de Poliția Locală Buzău a cuprins toate menţiunile obligatorii prevăzute de art. 16 – 19 din O.G. nr. 2/2001, care în lipsa  ar putea  atrage  nulitatea  absolută, procesul verbal de contravenţie fiind semnat olograf de către agentul constatator.

În consecinţă, instanţa a respins excepţia nulităţii procesului verbal de contravenţie invocată de Jan Clod Vandam.

Foto: Facebook

S-a reţinut că din coroborarea materialului probator administrat în cauza nu a rezultat o alta situaţie de fapt decât cea   reţinuta de agentul constatator prin procesul verbal de contravenţie și de natură să conducă la înlăturarea răspunderii contravenţionale a lui Jan Clod Vandam.

Cu privire la sancţiuneinstanţa a avut în vedere dispoziţiile art. 5 alin.5 din OG nr.2/2001, conform cărora sancţiunea stabilită trebuie să fie proporţională cu gradul de pericol social al faptei săvârşite şi ale art. 21 alin. 3 din O.G. 2/2001, potrivit cărora aceasta se aplică în limitele prevăzute de actul normativ şi trebuie să fie proporţională cu gradul de pericol social al faptei săvârşite, ţinându-se seama de împrejurările în care a fost săvârşită fapta, de modul şi de mijloacele de săvârşire a acesteia, de scopul urmărit, de urmarea produsă precum şi de circumstanţele personale ale contravenientului.

Foto: Facebook – Jan în drum spre WC

Având în vedere aceste circumstanţe, instanţa a apreciat că sancţiunile aplicate reflectă pericolul social al faptelor comise, fiind corect individualizate.

Jan Clod Vandam a declarat apel criticând decizia judecătorilor pentru nelegalitate şi netemeinicie susţinând că instanţa de fond nu a stăruit prin toate mijloacele legale în aflarea adevărului, iar pe baza stabilirii faptelor şi aplicarea corectă a legii să pronunţe o hotărâre temeinică. FMT… Vandame!

Petentul Jan Clod Vandam a fost sancţionat contravenţional cu suma de 250 lei şi 2 puncte penalizare motivat de faptul că, la data de 30.06.2016 orele 13,06 a oprit voluntar autoturismul cu număr de înmatriculare P6007BC (Bulgarea), în zona de incidenţă a indicatorului rutier „Oprirea interzisă cazanelor” pe Str. Transilvaniei din municipiul Buzău, abatere constatată direct de către agentul constatator.

În referire la situaţia de fapt, tribunalul va reţine că nici în faţa instanţei de fond şi nici în apel petentul nu a făcut dovada existenţei unei alte situaţii de fapt ori a cazului fortuit care l-a determinat să oprească cazanul în zona de incidenţă a indicatorului rutier „ Oprirea interzisă cazanelor” fiind de notorietate că pe Str. Transilvaniei din Buzău traficul este dificil şi îngreunat tocmai datorită opririlor neregulamentare pe ambele sensuri de mers.

JanCazan – milițian, figură de interlop

JanCazan e genul de milițian care se gudură și se umflă în steroizi dacă îi spui că are figura și atitudine de interlop. Ăsta e JanCazan, milițian, adjectiv.

Dacă ți-a plăcut acest articol înseamnă că îți pasă. Dacă vrei să afli și mai multe despre corupția din județul Buzău și cum te afectează asta, poți dona aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!