INVESTIGAȚIIPOLITICĂ

Averea Mocanilor – București

 

Foamea de bani publici și înavuțire a familiei Mocanu este prea bine cunoscută în județul Buzău. Familia Mocanu este una care încă de pe vremea dictaturii comuniste a beneficiat de resurse financiare nelimitate.

După evenimentele din decembrie 1989, Mocanii au continuat să alerge după avere, mare parte din această avere fiind pusă deoparte prin mijloace dincolo de limita legii.

Pentru o parte din infracțiunile săvârșite, Mocanu Victor, capul familiei, ultima dată în viața publică președinte CJ Buzău, a fost condamnat definitiv la 3 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu în dosarul privind sediul Maternităţii Spitalului Judeţean Buzău.

Vic

Mocanu Victor mai este acuzat într-un alt dosar de cheltuirea frauduloasă a 17 milioane de euro, fonduri UE utilizate pentru realizarea „Drumului Vinului”, şoseaua care străbate judeţul Buzău de la un capăt la celălalt.

Așadar, este lesne de înțeles de unde au avut Mocanii să „tragă pe dreapta” sute de mii de euro, dacă nu milioane.

Însă, problemele au început să apară atunci când au și-au dat seama că nu pot cheltui banii fără ca organele abilitate să se sesizeze.

Dacă te uiți în declarațiile lor de avere, majoritatea terenurilor și clădirilor apar ca moșteniri sau donații.

Palatul din București – viitoarea „moștenire”

Urmăresc de mai bine de doi ani averea Mocanilor. Recunosc că am făcut o pasiune din asta din momentul în care am aflat cum împart în campaniile electorale miliardele.

În 11 martie 2010, un domn pe numele său Drăgan Daniel Costel, cumpără de la o familie de evrei din București o suprafață de 367 mp de teren în Sectorul 1.

Drăgan Daniel Costel este ginerele lui Victor și Rodica Mocanu, baronii Buzăului la acea vreme. Lucrările la ceea ce avea să devină o clădire care numai a casă de locuit nu pare a fi au început în același an.

Rodi

În aprilie 2011, palatul Mocanilor din București ajunsese la etajul 1 când, dintr-o eroare de proiectare, cofrajul a cedat și betonul proaspăt s-a prăbușit peste locuința vecinului. Atunci, Mocanii au plătit 300 de milioane cash pentru ca proprietarul casei afectate să renunțe la procesul pe care îl intentase.

În 23 decembrie 2015, când construcție era deja finalizată, apar primele modificări în acte și reprezintă întoarcerea banilor acasă – Drăgan Anca fostă Mocanu, sora lui Aadrian Von Zmeieni, apare în actul de proprietate al imobilului.

În aceeași zi, tot la notar, soții Drăgan au donat clădirea în valoare de aproximativ 1.000.000 de euro unui ilustru necunoscut pe nume Mihai Ion din Smeeni.

Ilustru necunoscut muritorilor de rând, căci domnul Mihai este tatăl Rodicăi Mocanu, bunicul Ancăi și al lui Adrian Mocanu – Von Zmeieni.

Între timp Mihai Ion a decedat, însă dezbaterea moștenirii și intrarea în proprietatea lui Adrian sau a mamei sale Rodica a fost amânată. Vom vedea în curând de ce.

Dacă ți-a plăcut acest articol înseamnă că îți pasă. Dacă vrei să afli și mai multe despre corupția din județul Buzău și cum te afectează asta, poți dona aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!