ADMINISTRAȚIERECENTESOCIAL

Pensionarii buzoieni duși cu zăhărelul de Toma

 

Tereacă Auraș, scribul personal al Domnului Nostru Toma, nu contenește cu scrisul de mesaje în numele a sute de mii de buzoieni de pe întreg mapamondul.

Iată ultimul mesaj transmis edilului pe platforma sa preferată.

 Bună ziua, domnule primar! Vă rog în numele a zeci de mii de pensionari din Municipiul Buzău. La următoarea ședință de Consiliu Local să propuneți modificarea Plafonului pentru călătoriile gratuite pe TRANSBUZ BUZĂU ale pensionarilor cu venituri de până la 2500 lei. Plafonul să fie mărit cu 10 %, respectiv 2750 lei. Vă mulțumim anticipat.”

2022, răspuns primar: „Voi studia problema, făcând o comparație și cu alte orașe. Vă mulțumesc!”

2016, promisiune primar:Transportul public din oraș va deveni gratuit pentru toată lumea!” 

Sursa: buzoienii.ro
Sursa: buzoienii.ro

Opinie scrib: E posibil ca solicitarea să primească aviz pozitiv, în condițiile în care atât inflația, cât și pensiile au crescut în ultimul an.

Primăria Buzău achită lună de lună către Trans Bus costurile abonamentelor acordate gratuit elevilor și pensionarilor din orașul Buzău.

Tot Primăria Buzău plătește subvenții importante către Trans Bus pentru cursele din comunele învecinate Buzăului, în ideea de a aduce forță de muncă pentru firmele din oraș (care asigură la rândul lor prin taxe și impozite cea mai mare parte a bugetului orașului Buzău).

Ce promitea pensionarilor Domnul Nostru Toma în data de 6 mai 2016, cu o lună înainte de alegerile locale?

Un oraș în care pensionarii și veteranii să poată trăi cu demnitate, fără grija zilei de mâine;

Înființăm 5 cluburi pentru pensionari, amenajate în cartierele municipiului. Pensionarii vor beneficia zilnic, gratuit, de jocuri, ceai, cafea şi apă plată;

Cluburile vor fi dotate cu televizoare şi vor primi zilnic seturi cu ziarele locale şi centrale. În aceste cluburi vom integra programe de nutriţie, consultaţie medicală, la nivel de instruire şi prevenţie, prin parteneriate cu diverse organizații neguvernamentale;

Totodată, vom dezvolta acest concept și pentru accesul persoanelor cu handicap;

În cluburile pentru pensionari Primăria va organiza campionate anuale de șah, table, remi. Campionii vor primi diplome și premii în bani;

Reabilităm clădirea Cercului Militar din strada Independenței, astfel încât expoziţia de carte militară, biblioteca cu cele câteva mii de volume, birourile angajaţilor şi logistica specifică unei instituţii de cultură să poată fi mutate înapoi și reluate activitățile cultural-educative (prezentări de carte și film, expoziții militare, simpozioane, cursuri etc.) într-un edificiu demn de istoria sa seculară.

Transportul public din oraș va deveni gratuit pentru toată lumea, iar societatea de transport public de călători va deveni operator regional și va înființa trasee pe toate rutele ce includ localitățile limitrofe municipiului Buzău-Vadu Pașii, Mărăcineni, Vernești, Costești, Gălbinași, Țintești, Merei, astfel încât locuitorii acestor comune să poată ajunge cât mai ușor la muncă sau la piață în oraș.

Dacă ți-a plăcut acest articol înseamnă că îți pasă. Dacă vrei să afli și mai multe despre corupția din județul Buzău și cum te afectează asta, poți dona aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!