MEDIURECENTEUncategorized

Stația service Andra Auto din Măgura – Buzău

Trăim vremuri dacă nu ciudate, iar acum nu mă refer la pandemie, cel puțin scăpate de sub control. Odată cu apariția internetului și accesul la scară largă a oricărui deținător de telefon inteligent, tabletă sau laptop, odată cu apariția rețelelor de socializare unde, la fel, orice biped are acces nemărginit și libertate de exprimare ce este garantată de Constituție, treptat și-au făcut simțită prezența și cei care până acum vreo 20 de ani se limitau la găinării ce rămâneau doar în istoria locală.

Este cazul și unui individ certat rău cu legea, cercetat în mai multe dosare pentru infracțiuni de lovire sau alte violențe, amenințare, conducere a unui autovehicul pe drumurile publice cu permisul suspendat (trei infracțiuni consecutive)sau tulburarea ordinii și liniștii publice. Cum bine îi șade unui astfel de exemplar, acesta și-a tras și un nume de scenă demențial: Oancea Mafiotu. Spre exemplu, într-unul dintre dosarele aflate pe rolul instanței, judecătorul a dispus confiscarea specială a unei săbii cu mâner metalic placat cu lemn, în lungime de 66 mm aflată la domiciliul lui Mafiotu.

Mafiotu

Acest individ nu ar fi atras atenția în mod special dacă în ultimul timp nu s-ar fi dat în stambă pe internet. Subiectul principal al acestui articol îl prezintă pe Oancea Mafiotu în noua sa calitate de subtilizator de mașini și în același timp delator.

În urmă cu aproximativ un an, Mafiotu nostru a apelat la serviciile Andra Auto din Măgura, stație de service auto deținută de Popa Ionel, cunoscut om de afaceri din Bădila, comuna Pârscov. Serviciile au constat în transportarea pe o platformă specializată a unui autoturism de teren ce aparținea lui Mafiotu și depozitarea în parcul mașini din incinta societății comerciale deținute de Popa Ionel. Deoarece autovehiculul necesita reparații importante la nivel de caroserie și mecanică, deci și costuri ridicate, acesta a staționat la Măgura o perioadă lungă de timp, timp în care Mafiotu a plecat peste hotare în căutarea unui serviciu.

Cum lucrurile nu merg prea bine nici peste hotare, Mafiotu a revenit în România, la Andra Auto din Măgura, dar cu o altă mașină, cu alte probleme clasice mașinilor uzate, dar care au necesitat un timp de reparație relativ scurt. Sâmbăta trecută Mafiotu nostru s-a prezentat la stația service și prin diverse tertipuri mafioțești, s-a urcat la volanul mașinii și virat-o în trombă spre localitatea de domiciliu, dar fără să achite factura pentru reparațiile, fără să aibă dreptul de a conduce un autovehicul pe drumurile publice!

Asta n-a fost nimic, căci mafia e mafie chiar și sâmbăta ori duminica. În toiul nopții de sâmbătă spre duminică, Mafiotu împreună cu un grup de mafioți locali au pătruns în incinta stației service Andra Auto din Măgura și au încărcat pe o platformă și hârbul depozitat în vederea reparării după ce proprietarul producea suta de milioane necesară.

Mafiotu

Cum spuneam la începutul acestui articol, datorită liberului acces la instrumente care uneori pot fi chiar letale pentru oameni sau afacerile lor, Mafiotu a recurs la metode ce câștigă din ce în ce mai mult teren în defavoarea oamenilor cinstiți: măscăreala, delațiunea, expunerea publică negativă, etc. fără să aibă la bază probe sau argumente clare ori deloc, toate acestea în încercarea retardată de a se disculpa pentru faptele comise.

Mafiotu a început să umple paginile de Facebook strigând în gura mare, asta după ce fugise cu două mașini de pe proprietatea societății comerciale a pârscoveanului, că una dintre mașini i-a fost dezmembrată. Mafiotu a făcut chiar și un apel la întreaga țară, să se uite la el cum a fost furat! Catalizatoare, platină și hAUR, nu altceva! Mafiotu a anunțat pe pagina sa de Facebook că urmează să facă plângere la Poliția Buzău pentru că mașina pe care a furat-o, are catalizatorul (platina, valoarea) furat. Dar ce este mai grav și nu ar trebui să fie trecut cu vederea este faptul că acuzațiile pentru fapte ce nu există, dar care pot influența negativ viața de familie și afacerea proprietarului stației service. Pentru aceste motive, Popa Ionel a decis să-l acționeze în instanță pe cel care i-a adus prejudicii de imagine, daune morale, dar și materiale.

Am stat de vorbă cu Popa Ionel, proprietarul stației service Andra Auto, om respectat în comunitatea din care face parte, angajator ce plătește oameni, taxe și impozite la zi către stat. Vizibil mâhnit după experiențele mai sus amintite, Popa nu a dorit să intre în detalii, însă a subliniat clar următoarele:

„Începând cu data de 15 martie 2021, stația service Andra Auto din Măgura și-a rezervat dreptul de a-și selecta clienții și de a-i refuza pe cei care se dovedesc a fi doar amatori de chilipiruri.”

Dacă ți-a plăcut acest articol înseamnă că îți pasă. Dacă vrei să afli și mai multe despre corupția din județul Buzău și cum te afectează asta, poți dona aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!