ADMINISTRAȚIEEDUCAȚIEPOLITICĂRECENTE

Staborul de pe lângă Înalta Curte USRPLUS Buzău

Un document dubios plin de amprente bolșevice a scăpat din laboratoarele ultra secrete. Documentul a fost elaborat de un domnișor cu aere de profesor universitar de pe la Nemertea -Gura Teghii, cam agresiv în vorbire de când a fost ales membru în Biroul Județean al USRPLUS, mielușik până acum două-trei luni când spunea „eu nu-mi doresc nicio funcție în partid”.

Dar despre domnișorul Petriceanu Fănel Costel, obștea sa și avocatul vagabond, cum au încercat ei să-și însușească USR Buzău, vom povesti mai pe larg într-un articol separat, când timpul o va permite. Momentan mă rezum la declarația bolșevică girată de președintele USRPLUS Buzău, Moraru Mihai și a vicepreședintelui Iordache Silviu – Perfect de Buzău.

O pagină de Facebook oficială ce pare a fi falsă

1.USR PLUS Buzău aplică la nivel județean deciziile Biroului Național USR PLUS cu privire la sistemul de învățământ preuniversitar.

2. USR PLUS Buzău rămâne consecvent promovării unui învățământ modern și eficient, centrat pe beneficiarii actului educațional – elevi și părinți, dar și pe implicarea, dezvoltarea și motivarea personalului didactic.

3. USR PLUS Buzău susține depolitizarea sistemului de învățământ buzoian și promovează meritocrația.

De fapt, actualul USRPLUS Buzău nu susține și nu urmărește nimic altceva decât traficarea influenței pe care ar putea să o exercite în cazul în care cineva de la Capitală le-ar încredința-o. Dar asta nu se va întâmpla, Moraru și trompetele sale nu sunt agreate la nivel Central. Meritocrație? Păi, mhă, voi respirați la USRPLUS pe meritocrație?

În viziunea USR PLUS Buzău, depolitizarea învățământului buzoian presupune următoarele:

eliminarea sistemului listei de inspectori și directori, stabilită pe criterii politice;

– înlăturarea monopolului deținut de un grup transpartinic, politic și de interese, care ține în captivitate învățământul buzoian;

– reevaluarea gradului de politizare a sindicatelor din învățământul buzoian și încurajarea înființării unor organizații sindicale independente, depolitizate.

No shit! De curând, fiind invitat la “Bunăziua, dau o bere!”, Perfectul Iordache s-a făcut de râs în momentul în care a fost întrebat dacă știe câți directori de școli și licee sunt în județul Buzău. Iordache a răspuns că sunt în jur de 100, însă în realitate sunt 180. Mai mult, sunt convins că Iordache nu știe că nu chiar toți directorii sunt “politizați”. Asta e doar în capul lor, asta ar face ei dacă s-ar afla singuri, Doamne ferește!, la butoane.

USR PLUS Buzău promovează în sistemul de învățământ buzoian meritocrația bazată pe: concurs corect de CV-uri, studii de specialitate corespunzătoare la universități de prestigiu, studii de management educațional, practică și experiență managerială, rezultate deosebite în actul educațional;

USR PLUS Buzău a refuzat participarea alături de PNL la negocierea numirilor politice de inspectori în ISJ Buzău și a directorilor din școli. USR PLUS Buzău nu a propus numirea niciunui inspector sau director de școală.

Asta a fost maximă! Moraru & Iordache sunt toată ziua cu concursurile în gură, dar când vine vorba de învățământ vor concurs de CV-uri, adică fix ce nu este posibil. Minciuna de pe buzele celor doi indivizi pomeniți mai sus se întoarce împotriva lor ca un bumerang. Nu a existat o negociere pentru numirile de inspectori în ISJ Buzău și a directorilor din școli; asta e doar în capul lor. De altfel, cei patru viitori directori USRPLUS sunt foști directori sau directori adjuncți la unitățile școlare unde activează de mai mulți ani.

Balerinul Petriceanu

Cât despre universitățile de prestigiu… să așteptăm lista întocmită de cei doi parveniți în viața buzoienilor! Până atunci să nu uitați că în anul 2021, România nu se regăsește în TOP 1000 universități în lume.

USR PLUS Buzău se disociază de acei membri ai săi care figurează pe listele de inspectori și directori propuse de PNL sau PSD;

USR PLUS Buzău va ataca pe căi legale numirile politice pe funcții de conducere din ISJ Buzău și de la nivelul școlilor din județ, susținând nelegalitatea acestora;

USR PLUS Buzău susține elaborarea la nivelul ISJ Buzău a unei proceduri operaționale realiste, care să pună accent pe meritocrație și concursul corect de CV-uri în privința numirii inspectorilor și directorilor de școli.

Ordinea concursurilor ar trebui să fie următoarea: mai întâi concursuri pentru funcțiile de inspectori școlari și directori CCD și abia apoi concursurile pentru funcția de director de școală și liceu;

Dominanța PSD-PNL asupra învățământului buzoian, coroborată cu indiciile politizării structurilor sindicale existente, USR PLUS Buzău își manifestă îngrijorarea față de corectitudinea concursurilor ce vor avea loc, solicitând garanții suplimentare, pentru încurajarea participării cadrelor didactice din sistem care întrunesc criteriile meritocrației.

BJ-Educatie-USR-PLUS-BZ

Judecătorii din staborul USRPLUS Buzău sunt cei mai feroce magistrați din toate timpurile. Cei cu opinii diferite din interiorul partidului sunt puși la zid și executați fără milă dacă îndrăznesc să cugete sau să grăiască liberi. Dascăli cu experiență de peste zece ani în învățământ au ajuns la mâna, la decizia unor băieți și fete cu afaceri dubioase în mediul privat, țepari dovediți de instanțele de judecată. Cum e posibil așa ceva, cum e posibil ca cei care și-au construit cariere în sistemul public pe propriile forțe și capacități intelectuale să fie puși la zid de niște profitori nimeriți la vârful unei județene de partid.

Conform legii educației nr. 1 din 2011: „Pentru finanțarea educației naționale se alocă anual din bugetul de stat și din bugetele autorităților publice locale minimum 6% din produsul intern brut al anului respectiv”. Nici un guvern nu a respectat aceasta lege.

USR PLUS Buzău va milita pe toate căile pentru respectarea acestui principiu ca premisă obligatorie a creșterii nivelului de calitate al învățământului. – respectarea legii Salarizării Unitare și mărirea urgentă a salariilor profesorilor este o necesitate obiectivă asumată de USR PLUS Buzău.

Lovitura de grație vine întotdeauna la sfârșit! Moraru, Iordache, Petriceanu și alți incapabili din USRPLUS, partid aflat la guvernare, se rățoiesc la alianța din care fac parte și “militează”. Reminder: bhă, nu mai sunteți în opoziție și nici în campanie electorală! Se pare că nici la guvernare.

Dacă ți-a plăcut acest articol înseamnă că îți pasă. Dacă vrei să afli și mai multe despre corupția din județul Buzău și cum te afectează asta, poți dona aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!