ADMINISTRAȚIEINVESTIGAȚIIRECENTESĂNĂTATE

Domnului Președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate

Cazul medicului de familie de la Merei nu este foarte departe de a fi rezolvat favorabil pentru Dr. Maria Ușurelu, dar și mai mult pentru pacienții dumneaei care vor să rămână pe aceeași lista unde se regăsesc de 10, 20 sau 30 de ani.

Faptul că la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Buzău s-au comis ilegalități grosolane este de notorietate, ultimele fiind aduse și la cunoștința Președintelui Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, domnul Adrian Gheorghe, inclusiv prezența la serviciu într-o zi de duminică a Directorului Relații Contractuale (DRC) Anghel Simona împreună cu partenera de combinații, adică Șef-serviciu Decontări Servicii Medicale, Lică Loredana.

SC Ușurelu Med SRL este unul dintre extrem de puținii furnizori de servicii medicale care n-a cedat acțiunilor murdare ale grupului infracțional organizat de la CJAS Buzău condus de Anghel Simona sub oblăduirea lui Marcel Ciolacu, direct sau indirect.

Sunt două dovezi clare ale ilegalităților săvârșite de Anghel Simona în lunile iunie și iulie 2021.

Prima dovadă este cea în care SC Ușurelu Med SRL reprezentă de Dr. Ușurelu Maria a fost eliminată în luna iunie din contractul anterior cu CJAS Buzău, deși furnizorul de servicii medicale avea absolut toate actele în regulă.

O confirmă documentul eliberat de Chircă Ștefan, primarul comunei Merei, în 17.06.2021. Ultima frază din document spune așa: În funcție de rezultatul procedurii de licitație, veți putea continua activitatea în același spațiu în baza unui contract de închiriere care se va încheia pe o perioadă de 3 ani. Se înțelege că Dr. Ușurelu a avut continuitate în activitatea sa la cabinetul de medicină de familie din comuna Merei.

Confirmare deținere spațiu

Deși a studiat Dreptul (conform diplomei, nu altceva), Anghel, la fel ca în multe alte situații, a judecat strâmb interpretarea acestui document. De fapt, Anghel nici nu avea căderea să-și dea cu părerea, ci juriștii instituției care au fost în permanență evitați.

Pentru motivul presupusei întreruperi a contractului de închiriere încheiat între Primăria Merei și SC Ușurelu Med SRL, Anghel a refuzat încheierea noului contract din perioada de contractare servicii medicale din luna iulie 2021.

Întrucât lista de pacienți a Dr. Ușurelu a fost promisă de politicieni PSD Buzău altui medic de familie din municipiul Buzău, iar situația ireală în care a fost aruncată Dr. Ușurelu Maria a devenit publică, Anghel a început să caute tot felul de soluții care mai de care mai halucinante.

Prima a fost ca Dr. Ușurelu, după 40 de ani de activitate la Merei, să se mute cu bagaje, cu asistente, cu tot în comuna Stâlpu, județul Buzău. Altfel spus, nu se punea problema ca Dr. Ușurelu să nu își poată continua activitatea de medic de familie, dar nu la Merei! Oriunde, dar nu la Merei!

În 10 august 2021, Dr. Ușurelu a solicitat audiență la Perfectul Iordache care a fost spectator în toată această perioadă, deși era informat inclusiv despre ilegalitățile comise de Anghel la CJAS Buzău.

La cererea expresă a Dr. Ușurelu au fost chemați la ordinul perfectului Directorul General Orșa Valentin, Directorul Relații Contractuale Simona Anghel și juriștii CJAS Buzău, Apostu Dana și Florea Marius Daniel. Anghel s-a opus convocării juriștilor Casei, motivând că Apostu Dana ar avea deschis un dosar penal deschis în Cazul Dragomir, un alt medic faultat de Anghel în urmă cu mai multe luni.

Reamintesc că în ședința Comisiei Paritare din 30 iulie 2021, la cererea Dr. Mazdrag de convocare a juriștilor instituției, Anghel a indicat eronat numele unuia dintre juriști (Vîlcuescu Radu), iar pe unul dintre cei doi l-a dat plecat din instituție în acel moment. Vîlculescu Radu ocupă postul de responsabil Comunicare cu jurnaliștii și reprezentanții mass-media.

Perfectul a tăcut magistral pe timpul discuțiilor. Orșa și Anghel au venit pregătiți cu o altă soluție dubioasă pentru ca Dr. Ușurelu să poată practica medicina de familie la Merei, soluție pe care a considerat-o ilegală.

Soluția: Dr. Ușurelu Maria să găsească un medic tânăr pe care să-l angajeze la SC Ușurelu Med SRL, iar după angajare, medicul tânăr să preia minim 400 de pacienți asigurați!

În 11 august 2021, o delegație a Consiliului Local Merei compusă din consilierii locali Partal Poliana, Ionașcu Laurențiu, Băceanu Valentin, Fînaru Nicolae, viceprimarul Lăzăroiu Marian și administratorul public Bob Ion s-a deplasat la CJAS Buzău pentru a cere lămuriri în ceea ce privește situația sătenilor din Merei.

Directorul general Orșa Valentin le-a dat aceeași soluție pe care a prezentat-o și în cabinetul perfectului – struțo-cămila.

A doua dovadă a ilegalităților săvârșite de Anghel Simona datează din perioada de contractare – iulie 2021. Plecat câteva zile în concediu de odihnă, Orșa Valentin i-a delegat atribuțiile de Director General tocmai Simonei Anghel.

Astfel, toate contractele încheiate de Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Buzău cu furnizorii de servicii medicale au fost semnate de Anghel Simona în cele două calități: cea de Director General și cea de Director Relații Contractuale! Rezultă că cele două funcții se află în raport ierarhic de subordonare!

Ce înseamnă asta? Pe scurt, înseamnă că toate contractele pentru furnizarea serviciilor medicale încheiate de CJAS Buzău pot fi declarate nule.

Contract furnizare servicii medicale CJAS Buzău

Conform OUG 57/2019 privind Codul Administrativ, art. 438 – Limitele delegării de atribuții alin. (4) În situația în care funcția publică ale cărei atribuții sunt delegate și funcția publică al cărei titular preia parțial atribuțiile delegate se află într-un raport ierarhic de subordonare, funcționarul public care preia atribuțiile delegate semnează pentru funcția publică ierarhic superioară.

Cu alte cuvinte, faptul că Anghel Simona a semnat pentru ambele funcții aflate în raport ierarhic de subordonare arată că aceasta a încălcat flagrant dispozițiile legale prevăzute în Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenței în exercitarea demnităților publice, a funcțiilor publice și în mediul de afaceri, prevenirea și sancționarea CORUPȚIEI!

Vrednică este Anghel să decidă după bunul plac și capacitatea redusă de interpretare a legislației?

Dacă ți-a plăcut acest articol înseamnă că îți pasă. Dacă vrei să afli și mai multe despre corupția din județul Buzău și cum te afectează asta, poți dona aici!

2 comentarii la „Domnului Președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate

  • Buna ziua. Interesant articolul. Pot să întreb va rog cine semnează articolul? Sper că autorul sa demonstreze verticalitate și să nu se ascundă în spatele vreunui pseudonim. Rămân pe recepție. Mulțumesc.

    Răspunde
    • Bună ziua! Articolul este semnat de Sebastian Silvestru.

      Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!