ADMINISTRAȚIEPOLITICĂRECENTE

Denisa Coban

Am observat două trăsături constante la USRPLUS Buzău, în special de când a apărut pe piața politică jumătatea PLUS, mai precis aceea de a nu întreprinde nimic pentru buzoieni, dar absolut nimic, și cea în care propagă în comunitatea locală mesajele manipulatoare ordonate cumva militărește, de la Centru.

Îi observ încă de la înființare. Era și este firesc să-i urmăresc, acest partid încă neterminat fiind cel care demonstrează zi de zi că nu au făcut altceva decât să fure speranțele românilor și să le capitalizeze pentru propria lor ascensiune.

În câteva episoade, patru – cinci studii de caz, am să vă descriu exact ce vede un cetățean care începând din 2015 a început să creadă că în România, în comunitățile locale, cetățenii se pot baza pe noul val autointitulat “oameni noi”, transformat apoi în “oameni noi, ca voi”. Adică oameni noi în politică, la fel ca oricare dintre cetățenii sătui de mizeriile făcute de PSD în ultimii 30 de ani.

Dacă despre elementele acelea de tip morar sau iordac sau ivan am mai scris cu diferite ocazii, mai ales că s-au expus într-un mod pe care îl consider cel puțin vulgar în raport cu capacitatea lor de a înțelege ce înseamnă politica și care sunt nevoile reale ale cetățenilor.

Cazul nr. 1 – Denisa Coban

54 de ani, buzoiancă, economist, antreprenor (patron) și administrator de firmă privată, fost candidat la Camera Deputaților, în prezent președinte ales al filialei locale USRPLUS Buzău. N-ai cum să n-o remarci în pozele și clipurile electorale ale promițătorilor de trai mai bun.

Identic ca și restul vânzătorilor de iluzii, Coban n-a mișcat nimic din punct de vedere politic sau administrativ la Buzău.

A tot dat vina pe diverse situații precum că abia s-au format (august 2018), dar în curând vor rupe nori, apoi a spus că sunt ocupați cu campania pentru alegerile europarlamentare (mai 2019), dar după aceea… vor face ravagii în politica locală, după care s-a scuzat cu campania pentru alegerile pentru președintele României (noiembrie 2019) unde Barna concura (și) pentru partidul PLUS, ultimele scuze fiind cele din campania pentru alegerile locale (septembrie 2020) și cele pentru parlamentare (decembrie 2020).

Scuzele au fost mereu aceleași, precum că noi nu am fost la putere, dar dacă ne votați și vom ajunge acolo, vom șterge pe jos cu PSD și Ciolacu. Și au ajuns la putere. Și? S-a schimbat ceva? Nu! Tăcere! Mormânt! Vreun cuvânt despre PSD Buzău, despre Ciolacu, răul întruchipat al județului Buzău? NU!

În schimb, pluseriștii îl mai amenință din când în când pe bietul Toma, singurul membru PSD Buzău din Buzău, singurul care mai mișcă ceva în acest municipiu furat de trei decenii de absolut toți primarii care au trecut pragul biroului nr. 1.

Vorbim de municipiul Buzău unde Coban este președinte ales democratic (stilul USRPLUS) la ultimele alegeri interne. Mă așteptam ca Denisa Coban, fără să existe alte alegeri în viitorul apropiat, să facă politică și să fie nelipsită de la ședințele consiliului local municipal, chiar dacă partidul are doi reprezentanți acolo.

De asemenea, așteptam de la Coban să ia poziție față de aberațiile emanate de primarul Toma, președintele filialei municipale a PSD Buzău, adică omologul dumneai la nivel de partid. Nimic!

Deși unii membri USRPLUS Buzău, în special cei din filiala județeană, susțin pe la colțuri că nu se poziționează în vreun fel față de elucubrația denumită fantastic Buzăul M A R E, în partid e forfotă mare.

Cu extrem de puține excepții, lipsa asumării și a curajului lui Coban este în linie perfectă cu restul găștii de oameni noi, ca voi. Nicio poziție poziție publică în trei ani de zile față de atâtea nemernicii săvârșite de PSD Buzău. Doar statusuri preluate sau distribuite de pe pagina de Facebook a structurii centrale a partidului.

Aș vrea să povestesc mai mult despre următoarea întâmplare, dar nu am ce. Oamenii noi erau mai prăfuiți și mai introvertiți decât oricare alți participanți la viața politică buzoiană.

Denisa Coban la taclale cu colegii de partid

M-am întâlnit cu Coban la prima dezbatere publică organizată de primarul Toma pentru referendumul secolului în România. Era flancată de câțiva membri de partid, unii chiar din conducerea filialei județene. Nu, nu era în tribună printre cetățeni, nu era acolo pentru a dialoga public cu Toma, Apostu sau Matache, ci pentru… nici măcar nu știu, că am invitat-o în tribună, dar a refuzat. L-a finalul scurtei discuții am întrebat-o când se apucă să facă politică. Evident, n-a răspuns.

Ultimele mesaje transmise de Coban prin intermediul platformelor de socializare, nu prin conferințe de presă sau alte evenimente oficiale organizate de și la partid, au legătură cu premierul Cîțu și demiterea ministrului de Justiție.

Plânsete și bocete de crocodil pentru faptul că Stelian Ion a fost demis. U S R P L U S nu vrea ca primarii să primească bani pentru dezvoltarea comunităților locale. De ce nu vrea U S R P L U S asta? Pentru că nu prea are primari, iar programul ce are la bază apă, canal, asfalt se suprapune cu creșterea în sondaje a PNL, principalul partid de guvernământ, ceea ce e și firesc.

Practic,  U S R P L U S luptă pentru procentele viitoare de la alegerile din 2024, împiedică dezvoltarea unor comunități sărace și sărăcite de un P S D căpușat de la Ciolacu și până la primarul Stoica de la Pănătău.

Da, în perioada asta Coban se ocupă cu distribuirea de mesaje anti Cîțu, anti PNL, anti orice nu e pe placul lui Barna și Cioloș. În urmă cu câteva zile îi văita pe afganii rămași sub cerul liber, iar în urmă cu aproape două luni era preocupată de gunoaiele din Sectorul 1 al Capitalei. Nimic despre municipiul Buzău! Pe Coban n-o interesează ce se întâmplă în urbea unde trăiește!

Deci, Denisa Coban, USRPLUS Buzău, când vă apucați de politică? Când începeți să livrați buzoienilor cele promise în campaniile electorale?

Dacă ți-a plăcut acest articol înseamnă că îți pasă. Dacă vrei să afli și mai multe despre corupția din județul Buzău și cum te afectează asta, poți dona aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!