ADMINISTRAȚIEJUSTIȚIEPOLITICĂRECENTE

Șef Serviciu Legalitate, Nelegalitate sau Ilegalitate?

Ieri dimineață, după câteva zile de insistențe care au culminat cu o cerere în baza Legii 544/2001, Perfectul Județului a catadicsit să publice CV-ul „Agentului 112”, document care ar fi trebuit să se regăsescă din oficiu pe pagina instituției încă din data de 01 iunie 2021, ziua în comisarul de poliție Costin Iulia Gabriela a pășit oficial în Prefectura Buzău, detașată fiind pentru o perioadă de 6 luni de la Inspectoratul de Poliție Județean Buzău – Șef BIROULUI CENRTU OPERAȚIONAL din cadrul IPJ Buzău.

Perfectura-BZ

“Doamna Iulia Costin va fi secretarul general al Prefecturii. Este absolventă a liceului B.P. Haşdeu, absolventă a Universităţii Alexandru Ioan Cuza – Academia de Poliţie şi, în acest moment, este coordonatorul Centrului Operaţional din cadrul IPJ Buzău. Principala atribuţiune pe care o va avea va fi aceea de a coordona Compartimentul Juridic al Prefecturii”, declara în 25 mai 2021 pentru șansanews.ro, prefectul de Buzău, Silviu Iordache.

Fâțâită sau plimbată sub diverse titluri inventate de Perfectul Păpușel, comisarul Costin n-a mai ajuns pe funcția promisă șefului IPJ Buzău, ci a rămas să „trudească”, cel puțin de ochii lumii, la Serviciul Controlul Legalității, a aplicării actelor normative, contencios administrativ din cadrul Instituției Prefectului – Județul Buzău.

Păpușa de-serviciilor

În articolul de mai sus am scris despre RECOMANDĂRILE PRIVIND OCUPAREA POSTURILOR DE SECRETAR GENERAL AL INSTITUȚIEI PREFECTULUI

Funcțiile publice din categoria înalților funcționari publici de secretar general al Insituției Perfectului, pot fi exercitate cu caracter temporar, după cum urmează:

1. Dacă funcționarul public propus să exercite cu caracter temporar funcția de secretar general al Instituției Prefectului ocupă o funcție publică în cadrul aceleiași prefecturi, fiind personal pre-existent al instituției sau devenind angajat al instituției prin ocuparea prealabilă a unui post vacant sau temporar vacant ( prin concurs, detașare sau transfer). În acest caz, de pe funcția de bază se va primi exercitare temporară- se vor aplica dispozițiile art. 509 alin. (3) din OUG nr. 57/2019, cu modificările și completările ulterioare). Astfel, funcționarul public propus trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

este numit într-o funcție publică de clasa I;

– îndeplineşte condiţiile de studii prevăzute de lege pentru ocuparea funcţiei publice, respectiv este absolvent de studii superioare juridice, administrative sau ştiinţe politice și absolvent cu diplomă al studiilor universitare de master în domeniul administraţiei publice, management sau în specialitatea studiilor necesare ocupării funcţiei publice;

are cel puţin 7 ani vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice;

– să nu aibă o sancţiune disciplinară aplicată, care nu a fost radiată, în condiţiile legii.

2. Dacă funcționarul public propus să exercite cu caracter temporar funcția de secretar general al Instituției Prefectului ocupă o funcție publică în cadrul altei autorități sau instituții publice (se vor aplica dispozițiile art. 505 alin. (5) din OUG nr. 57/2019, cu modificările și completările ulterioare). Astfel, funcționarul public propus trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

– este numit într-o funcție publică de clasa I;

– îndeplineşte condiţiile de studii prevăzute de lege pentru ocuparea funcţiei publice, respectiv este absolvent de studii superioare juridice, administrative sau ştiinţe politice și absolvent cu diplomă al studiilor universitare de master în domeniul administraţiei publice, management sau în specialitatea studiilor necesare ocupării funcţiei publice;

– are cel puţin 7 ani vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice;

– să nu aibă o sancţiune disciplinară aplicată, care nu a fost radiată, în condiţiile legii;

– îndeplinește condițiile specifice necesare ocupării funcţiei publice, respectiv să fi absolvit programele de formare specializată pentru ocuparea unei funcţii publice corespunzătoare categoriei înalţilor funcţionari publici ori să fi exercitat un mandat complet de parlamentar;

– alte condiții specifice prevăzute în fișa postului, după caz.

CV-IULIA-COSTIN-05.07

După apariția spontană a CV-ului comisarului de poliție Costin Iulia Gabriela, se confirmă faptul că aceasta nu îndeplinește condițiile impuse de lege pentru a fi numită secretar general al Prefecturii Buzău. Mai mult, Costin Iulia Gabriela nu îndeplinește nici măcar condițiile de încadrare pentru postul pe care îl ocupă în prezent, cel de Șef Serviciu Controlul Legalitatii, a aplicarii actelor normative, contencios administrativ, vechimea sa în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice fiind de 2 ani și 6 luni.

Observație

Parcurgând cu atenție și îngrijorare CV-ul „unui salariat din cadrul IPJ Buzău„, din activitatea acestuia lipsește perioada cuprinsă între 02.03.2012 și 14.02.2014, doi ani în care absolventul de academie de poliție a dispărut de pe radarul sistemului. Unde?

Cu toate aceste lipsuri și neclarități, Perfectul Județului Buzău bate drumul la București pentru a insista (negocia?) numirea comisarului de poliție Costin Iulia Gabriela în funcția de Secretar General al Instituției Prefectului – Județul Buzău. De ce?

Dacă ți-a plăcut acest articol înseamnă că îți pasă. Dacă vrei să afli și mai multe despre corupția din județul Buzău și cum te afectează asta, poți dona aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!