INVESTIGAȚIIJUSTIȚIERECENTE

Rețeta lui Florea Dascălu de la CNAIR: Contracte de la nașu’ pentru finu’

 

Arestarea preventivă, pentru 30 de zile de către DNA, a directorului Direcţiei de Întreţinere Drumuri Naţionale şi Autostrăzi din CNAIR, Florea Dascălu, a generat un cutremur fără precedent în Ministerul Transporturilor, dar, în același timp, a scos la lumină și o parte din uriașa caracatiță care gravitează în jurul acestei companii.

Metoda de succes ”Dascălu”

Potrivit DNA, directorul Florea Dascălu de la CNAIR este acuzat că a luat mită și a făcut trafic de influență pentru a ajuta o firmă să câștige contracte de deszăpezire, iar faptele au avut loc în perioada mai-octombrie 2022 și suma primită în total ca mită este de 37.000 de lei. PUTEREA însă a descoperit și o altă metodă de încredințare cu dedicație a unor contracte de lucrări pe care Florea Dascălu a patentat-o la CNAIR.

Este cazul firmei Verizon Art SRL București cu sediul social într-un apartament la etajul 10 din Sectorul 6. Firma are 12 angajați și ca obiect principal de activitate ”transporturi rutiere de mărfuri”, iar ca unic acționar pe Bogdan-Alexandru Toncu, care este și administrator.

Însă, potrivit informațiilor noastre, Bogdan-Alexandru Toncu este nimeni altul decât finul directorului Florea Dascălu. Ca urmare a acestei cumetrii, firma finului Toncu a obținut contracte de la CNAIR, adică de la nașu’ Dascălu.

Articolul complet poate fi citit aici puterea.ro

Dacă ți-a plăcut acest articol înseamnă că îți pasă. Dacă vrei să afli și mai multe despre corupția din județul Buzău și cum te afectează asta, poți dona aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!