INVESTIGAȚIIRECENTESOCIAL

Profesor buzoian de la Poli acuzat de fapte și gesturi indecente

 

Este vorba de Constantin Ștefan Petriceanu, vicepreședinte USR Buzău și președinte al Asociației Generale a Inginerilor din România – Sucursala Buzău.

Este povestea lui R.D., o fostă studentă venită la Politehnica București din Republica Moldova pe o filieră organizată de Petriceanu și câțiva cetățeni de peste Prut.

Petriceanu a venit la noi în vizită și le-a spus părinților mei că sunt fată deșteaptă și că aș face față la orice facultate din Universitatea Politehnica.

„Fiind căsătorit cu o rudă de-ale mele, Constantin Petriceanu obișnuia sa vină cu pliante, astfel recrutând viitori studenți, mai precis studente. Părinții mei au fost foarte încântați că voi putea studia în România și Petriceanu va avea grijă de mine pe perioada studiilor.

Se întâmpla în 2009 când i-am trimis dosarul și am fost acceptată la Poli. La acea vreme încă se călătorea în România cu viză, astfel că am întârziat puțin. Mama nu a reușit să obțină viza, astfel că am venit singură în România.

Am ajuns în București cu autocarul dimineața în jurul orei 05.00. Petriceanu s-a oferit să mă aștepte la autogară. M-a invitat unde locuia el, într-un cămin pentru profesori din Regie, invocând scuza că e prea dimineață pentru a merge la căminul unde urma să fiu cazată.

Sub pretextul că avea un singur pat în acea locuință tip garsonieră, mi-a spus că să mă fac comodă și să mă simt ca acasă în Moldova. Fiind copil și știindu-l prieten de familie m-am așezat pe pat, după care s-a așezat și el.

Nu m-am gândit nicio secundă că mi s-ar putea întâmpla ceva rău. Asta până când s-a apropiat de mine mai mult decât era normal. La un moment dat a încercat să se suie pe mine și să mă sărute!

Atunci am sărit din pat ca arsă și am fugit în baie unde m-am închis și am rămas până dimineață. După mai multe rugăminți ale sale de a ieși din baie că nu îmi va face rău, Petriceanu a renunțat. După 7 dimineața am ieșit și am plecat fără bagaje la căminul P25 unde m-am cazat.

Timp de o săptămână bagajul meu a rămas la el. Îmi spunea că îmi va găsi el o garsonieră în București unde să locuiesc singură pentru a mă putea vizita.

La căminul P25 nu m-a însoțit. Am înțeles ulterior că avea probleme cu administratorul căminului. De câte ori a venit la mine să mă viziteze a făcut-o doar după ce se asigura că administratorul nu mai era la cămin.

După o perioadă în care părea că s-a liniștit a început să-mi facă vizite la cămin neanunțat. Intra în cameră fără să bată la ușă și încerca să mă convingă că ar trebui să avem o relație. Am refuzat constant motivându-i că am de învățat.

Petriceanu mi-a fost și profesor la Facultatea de Inginerie și Managementul Calității.

La cursuri obișnuia să pună mâna pe mine, dar și pe alte studente. Deja colegii mei mă bănuiau că am o relație cu Petriceanu, mai ales că am aflat că printre studenți spunea că sunt <<prospătura>> sa, amanta sa.

Pentru mine a fost traumatizant, mai ales că eu nu aveam și nu îmi doream niciun fel de relație cu el.

Notele pe care le-am primit de la el au fost din cele mai proaste. La un moment dat i-am cerut ca lucrările mele să fie verificate de alți profesori. Atunci mi-a spus că dorea doar să mă stimuleze să învăț mai bine și nimic altceva.

Pentru a-mi câștiga încrederea a început să mă invite la localurile din Regie. Așa că într-o seară pe la ora 22.00 m-a invitat la Roxy Pub motivând că trebuie să ne vedem neapărat.

M-am dus împreună cu un coleg din cămin. Îmi era frică să mă duc singură acolo la ora aceea, iar Petriceanu părea foarte serios și ciudat în același timp la telefon. Atunci mi-a reproșat că și-a pierdut timpul degeaba cu mine, iar timpul său costă.

Mi-a cerut suma de 1000 de euro pentru toate eforturile pe care le-a depus cu și pentru mine. Atunci i-am spus că ar trebui să vorbească cu mama și să-i spună pentru ce are nevoie de acei bani.

Ulterior, l-a sunat pe unchiul meu și socrul său povestindu-i despre mine numai lucruri urâte, că umblu cu mai mulți băieți și că nu mă țin de facultate. A justificat suma de 1000 de euro pentru a interveni pe lângă colegii săi profesori pentru a nu fi dată afară din facultate.

Din relatările lui R.D. reiese că Petriceanu a avut parte și de câteva incidente cu prieteni de-ale studentelor pe care le-a plăcut mai mult decât era firesc. Nu de puține ori s-a prezentat la cursuri șifonat bine, ba chiar cu urme de lovituri în jurul feței.”

La un moment dat, unul dintre colegii săi chiar i-a pus în vedere să înceteze să mai aibă legături extra universitare cu studentele. Notorietatea sa din cadrul Politehnicii îl precede.

Contactat pentru câteva întrebări, Petriceanu Constantin a solicitat să nu fie deranjat sub niciun motiv.

Câteva articole din presa națională relevă faptul că și fratele mai mare al lui Petriceanu Constantin a avut probleme similare.

În urmă cu patru ani o tânără din București a povestit în cadrul campaniei metoo că a fost victima unui comportament nepotrivit din partea unui profesor de matematică de la Colegiul Național Mihai Viteazul.

Daniel Petriceranu a fost acuzat de abuz de o elevă: “Mi-a fost rușine să le spun părinților”

”Aveam 18 ani. Mergeam la meditații la unul dintre cei mai bine cotați profesori de matematică din București, Daniel Petriceanu, profesor la CN Mihai Viteazul. El avea peste 40 de ani și ne pregătea pentru bac.

Când ajungeam la el acasă, domnul profesor Petriceanu ne îmbrățișa foarte strâns pe toate, lipindu-se de noi.


Cât durau meditațiile, își freca piciorul de picioarele mele, până la coapse, îmi masa umerii mie și colegelor mele.


Când greșeam, îi spunea băiatului din grupă că are voie să ne dea sutienul jos și, dacă mai greșim o dată, va avea voie să ne pună mâna pe sâni.

Ne povestea despre problemele din viața lui sexuală, despre viața sentimentală a fiului lui de școală generală, ne punea întrebări despre viața noastră sexuală.

Folosea foarte des cuvântul ”iobag” (i-o bag) și toate exemplele legate de matematică aveau conotații sexuale.


În timpul orelor de meditații, ne povestea despre studente sau eleve de-ale lui care aveau fuste atât de scurte, încât le vedea …
Mi-a fost rușine să le spun părinților mei ce se întâmplă, așa că am continuat meditațiile până am dat bacul.
Și asta este doar una dintre poveștile pe care le-am trâit/le-am auzit.

Primesc mesaje de la foste eleve care au fost abuzate de acest profesor și ale căror situații sunt mai grave! Vă rog să aveți curajul să povestiți și voi.

Later edit:
“Ella Baubau: Imi cer scuze, dar nu exista justificare pentru atingeri si aluzii sexuale. Si eu am facut meditatii cu el, putin dar imi amintesc clar senzatia de discomfort permanenta pe care o aveam si libidosenia gesturilor si aluziilor incesante, MEREU depasind orice limita a unei relatii de respect profesor – elev(a). Dimensiunea abuzului care are loc in comentariile de aici este atat de suparatoare si ingrijioratoare ca nu ma mira ca hartuirea sexuala e in floare.” a povestit tânăra pe Facebook

Dacă ți-a plăcut acest articol înseamnă că îți pasă. Dacă vrei să afli și mai multe despre corupția din județul Buzău și cum te afectează asta, poți dona aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!