EDUCAȚIEINVESTIGAȚIIJUSTIȚIERECENTESPORT

Atenție la bancomate! Jurnalist în libertate!

 

În ultimii ani au apărut în presa locală tot felul de „fenomene jurnalistice” ce doresc a se confunda cu dreptul la libera exprimare, fenomene ce deseori se erijează chiar și în purtători de vorbe ai comunității locale.

Deoarece calitatea de jurnalist nu este definită clar în legislația românească, orice tolomac cu telefon și acces la internet se poate autointitula jurnalist.

Nu calitatea scrierilor sale jurnalistice, care ar trebui să facă diferența dintre un om al condeiului și un cre(ș)tin cu probleme psihice grave dovedite de acte medicale sau condamnări cu executare succesive – cazul Zoltan Marius Trancă, fascistul deghizat în naționalist român, ucenicul altui mare jurnalist buzoian, Galivruță Liuian (sâc!), fost preot și membru al unei grupări legionare la nivel național.

Nu calitatea scrierilor sale jurnalistice, care ar trebui să-i ofere consumatorului de presă adevărul, informația nealterată, ci izul acela de șantaj sau răzbunare la adresa autorităților locale sau a oamenilor de afaceri – cazul Vasilică Mocanu, cunoscut buzoienilor drept Vali Mocanu.

Astăzi, vă supun atenției cazul nr. 2, un jurnalist promovat în media locală scrisă și televizată, sper eu din greșeală sau din pură lipsă de informare.

Profit de ocazie și solicit Trustului Campus Media Buzău (Campus TV Buzău) – domnului director Bunăziua Mihai și Grupului de Presă Evenimentul Românesc (Focus TV Buzău) – doamnei director Jingoiu Cătălina să își exprime public poziția față promovarea la televiziunile mai sus amintite a domnului Mocanu Vasilică, cunoscut publicului drept Vali Mocanu.

Pe de altă parte, mă voi adresa Consiliului Național al Audiovizualului pentru a prezenta poziția față de cei doi operatori deținători de licențe CNA.

„În martie 2010 am fost condamnat definitiv la cinci ani și jumătate pentru infracțiuni care au legătură cu crima organizată, respectiv complicitate la fals, complicitate la uz de fals, trecerea frauduloasă a frontierei de stat și constituire de grup infracțional organizat. În ziua condamnării am fugit din țară, în Germania. După șase luni, la sfârșitul lunii august, în 2010, am fost prins și închis la ei. Am stat acolo 10 luni și apoi am fost transferat în România. Am fost la mai multe penitenciare, iar din mai 2012 sunt în Penitenciarul Focșani”- Vasilică Mocanu.

Conform site-ului monitoruldevrancea.ro, Vasilică Mocanu a mai fost arestat în anul 2008 și la Budapesta, în Ungaria, pentru o faptă concurentă, după cum a spus el, fără să dea alte detalii. Acolo a stat 13 luni, iar atunci le-a cerut magistraților vrânceni să-i scadă din pedeapsă lunile executate la Budapesta. Dacă cererea sa ar fi fost aprobată, atunci ar fi putut fi pus în libertate, dacă nu, urma să intre în comisia de eliberare condiționată în martie 2014.

Continuarea articolului o gășiți AICI.

 

 

Dacă ți-a plăcut acest articol înseamnă că îți pasă. Dacă vrei să afli și mai multe despre corupția din județul Buzău și cum te afectează asta, poți dona aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!