ADMINISTRAȚIEMEDIUPOLITICĂRECENTE

Prețioasa piscină a vicepreședintelui CJ Buzău, domnul Adrian Petre

Se circulă cu viteză, se ridică praful și se depune în piscina mea!

Am ridicat din sprâncene, mi-am făcut două cruci, iar apoi am plecat la Spătaru, comuna Costești, la 9 km de municipiul Buzău.

Eram în căutarea unui drum de țară, unei străzi neasfaltate pe care trebuia să găsesc montate limitatoare de viteză, amplasate în dreptul vilei lui Adrian Petre, vicepreședinte la CJ Buzău, vicepreședinte PSD Buzău și președinte la AJF Buzău. Nu le-am găsit.

În schimb, pe ambele sensuri de circulație, am găsit două perechi de indicatoare rutiere: unul care limita viteza la 5 km/h, altul care avertiza că urmează limitatoare de viteză montate pe drum.

Indicatorul de avertizare „Denivelări pentru limitarea vitezei” se întâlnește în zonele cu școli, grădinițe, treceri pentru pietoni, sectoare de drum îngustat, etc. Conducătorul auto este obligat să reducă viteza până la 30 km/h în localități și 50 km/h în afara acestora.

Deoarece îmi era clar că indicatoarele rutiere nu își au rostul acolo, am luat legatura cu administratorul drumului, în cazul de fața Primaria Costești, pentru a înțelege scopul indicatoarelor rutiere, mai ales că erau amplasate într-o curbă.

N-am reușit să vorbesc cu primarul Gioabă Nicolae, acesta fiind în concediu și telefonul închis, astfel că l-am sunat pe viceprimarul Chivu Viorel.

„Am să merg acolo să mă documentez despre ce este vorba, dar vă spun că primăria nu a pus indicatoare în zona aceea. De când sunt eu aici (primărie n.r.) acolo nu s-au montat indicatoare rutiere.”, a declarat vicele Chivu.

Pe strada respectivă din satul Spătaru, chiar în apropiere de Petre, au proprietăți mai multe persoane importante din Buzău, precum Adriana Petcu – fost ministru la Ape și Păduri, în prezent secretar de stat la Ministerul Mediului, Cristina Ungureanu – directorul DSP Buzău, Laurențiu Pantazi – șeful IPJ Buzău și Silviu Iordache – fost prefect al județului Buzău și președinte USR Buzău.

Una dintre persoanele enumerate mai sus trebuia să mă lămurească cu privire la indicatorele rutiere montate pe marginea unui drum public neasfaltat, astfel că l-am apelat pe vicepreședintele CJ Buzău, Adrian Petre, cel suspicionat că ar fi dispus amplasarea panourilor.

„Uite care e treaba. Lumea circulă cu mare viteză pe acolo și tot praful vine la noi în curte și ne-a zăpăcit, în piscină, geamurile mele fiind pline de praf! S-au pus acele semne pentru a reduce viteza în curba aia periculoasă. Vecinul Iordache era prefect când s-au montat indicatorele.” – Adrian Petre.

Adrian Petre, vicepreședinte CJ Buzău
Adrian Petre, vicepreședinte CJ Buzău

Întrebat cine sunt cei care merg cu viteză și ridică praful, Petre n-a vrut să-i numească, dar noi îl bănuim pe fostul prefect de Buzău și președinte USR Buzău, Silviu Iordache, propietarul unui superb bolid Porsche Cayman.

Porsche Cayman parcat pe esplanada Prefecturii Buzău
Porsche Cayman parcat pe esplanada Prefecturii Buzău

Iordache nu răspuns apelurilor telefonice.

Deși viceprimarul Chivu a declarat că primăria nu a montat indicatorele rutiere, vicepreședintele CJ a precizat că a discutat verbal cu primarul care ulterior a dispus montarea indicatoarelor.

Întrebat despre situația respectivă, șeful IPJ a spus că nu știa că acele indicatoare sunt montate ilegal.

După inițierea demersului jurnalistic, Poliția Rutieră a demarat o acțiune la nivelul Primăriei Costești unde a constatat că indicatorele rutiere au fost montate fără avizul poliției.

De altfel, panourile respective au fost deja eliminate, ceea ce înseamnă că se poate circula din nou fără restricțiile impuse de liderul PSD Buzău.

 

 

 

Dacă ți-a plăcut acest articol înseamnă că îți pasă. Dacă vrei să afli și mai multe despre corupția din județul Buzău și cum te afectează asta, poți dona aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!