JUSTIȚIERECENTE

Papuci Gucci din proxenetism și înșelăciune?

 

În data de 11 ianuarie 2022, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău, au efectuat 5 percheziții domiciliare, în județul Buzău, la persoane bănuite de proxenetism, lovire sau alte violenţe și înșelăciune, prin metoda ghicitului.

Patru persoane au fost reținute. Din cercetări a reieșit că, în perioada 2016 – 2022, doi bărbați, din municipiul Buzău, în vârstă de 40 şi 45 de ani, ar fi desfășurat activități de proxenetism, prin înlesnirea și încurajarea practicării prostituției de către tinere, pe teritoriul mai multor state europene, obţinând, în acest fel, foloase materiale.

De asemenea, în urma materialului probator administrat, a reieşit că, în perioada 2017- 2021, două femei, în vârstă de 47 şi 39 de ani, ar fi înşelat mai multe persoane, prin inducerea în eroare a acestora, cu privire la faptul că ar deține puteri supranaturale, prin care ar putea să rezolve problemele personale ale persoanelor vătămate. Astfel, cele 4 persoane şi-ar fi însuşit, ilegal, foloase patrimoniale estimate la peste 1.000.000 de lei.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate, în vederea indisponibilizării, 3 autoturisme de lux, 24 de telefoane mobile, 21.710 lei, un laptop, 1.310 lire sterline, 850 de euro, înscrisuri și documente, medii de stocare, dar și bunuri susceptibile a face obiectul activității infracționale. 12 persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău, pentru audieri.

Pe numele persoanelor cercetate pentru proxenetism și înșelăciune, instanța a emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pentru unul dintre bărbați și pentru cele două femei.

Față de celălalt bărbat, în vârstă de 40 de ani, cercetările sunt continuate sub măsura controlului judiciar.

Bărbatul reținut se numește Panțîc Julien (45 de ani), zis „Suraj”, nimeni altul decât tatăl lui Abi Talent – Regele României.

Bărbatul, Suraj, cu un trecut infracțional impresionant, abia obținuse luna trecută reabilitarea pe cale judecătorească. Prin decizia nr. 119/2021 Judecătoriei Buzău, a fost reabilitat după comiterea între anii 2002-2009 a nu mai puțin de 21 de infracțiuni.

Trei pedepse de 3 ani închisoare, patru pedepse de 1 an închisoare şi trei pedepse de 8 luni închisoare în anul 2002.

Cinci pedepse de 1 an închisoare şi cinci pedepse de 10 luni închisoare în anul 2003.

Una pedeapsa de 2 ani şi 6 luni închisoare 2009.

În trecut Suraj a mai fost implicat în alte dosare ce au avut ca obiect infracțiuni de înșelăciune, proxenetism, nerespectarea regimului armelor și munițiilor sau nerespectarea regimului materialelor nucleare sau al altor materii radioactive.

Dacă ți-a plăcut acest articol înseamnă că îți pasă. Dacă vrei să afli și mai multe despre corupția din județul Buzău și cum te afectează asta, poți dona aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!