ADMINISTRAȚIEJUSTIȚIERECENTE

Municipiul Buzău se va înfrăți cu Municipiul Strășeni din Republica Moldova

”Este un moment special pentru noi ca și buzoieni și ca români. Pe 26 mai va fi un eveniment – ”Basarabia la Buzău” respectiv, înfrățirea cu Municipiul Strășeni și cu raionul Ialoveni”, a declarat Constantin Toma pe 7 mai 2022 la Chișinău.

Alți bani, altă distracție pe banii buzoienilor fără ca aceștia să fie întrebați dacă sunt de acord cu combinațiile lui #TNT! În plină criză din cauza dosarului penal de la DNA în care se fac cercetări pentru posibile infracțiuni de fraudă din fonduri europene, primarul Buzăului continuă să programeze alte fonduri din bugetul local pentru dezvoltarea altor orașe de peste Prut, deși municipiul Buzău este praf de la un capăt la altul!

Despre afacerile lui Constantin Toma în Republica Moldova puteți citi AICI

Municipiul Strășeni din Republica Moldova se va înfrăți cu municipiul Buzău din România. Anunțul a fost făcut pentru Radio Chișinău de către primarul de Buzău, Constantin Toma care în aceste zile se află la Chișinău pentru a participa la lucrările unei sesiuni de comunicări închinate premierului Alexandru Marghiloman, un artizan al Unirii Basarabiei cu România. Ceremonia oficială de înfrățire a celor două municipii va avea loc pe 26 mai la Buzău în prezența unor oficiali de pe ambele maluri ale Prutului, conform site-lui radiochisinau.md

Primarul Municipiului Strășeni, Valentina Casian, susține că înfrățirea dintre cele două localități se va materializa în proiecte concrete.

”Este vorba nu numai despre un sprijin în realizarea proiectelor de infrastructură și domeniul economiei, ci și promovarea culturii și adevărului istoric, în domeniul educației. Este foarte important ca astăzi în procesul de educație să se dezvolte aceste subiecte, ca generația de astăzi să cunoască personalitățile istorice și să putem promova adevărul istoric, indiferent de domeniile în care activăm” a declarat Valentina Casian.

Municipiul Strășeni mai este înfrățit și cu alte localități din România, printre care Municipiul Sebeș, comuna Cumpăna din Constanța, orașul Slănic Moldova și orașul Onești – localități cu care administrația are inițiate și sunt în desfășurare o serie de proiecte în domeniul educației și culturii.

Sursa: radiochisinau.md

 

Dacă ți-a plăcut acest articol înseamnă că îți pasă. Dacă vrei să afli și mai multe despre corupția din județul Buzău și cum te afectează asta, poți dona aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!