ADMINISTRAȚIEJUSTIȚIERECENTE

Dosarul „Gura Teghii” – Noi suspecți pe lista procurorului

 

Așa cum era de așteptat, dosarul Gura Teghii devine de la o saptămână la alta tot mai dinamic. Miercuri, 27 octombrie 2021, la Judecătoria Pătârlagele a avut loc o nouă ședință de judecată ce a vizat Lotul 1 din dosarul penal ce se dorește a fi precedentul ce va duce la stoparea tăierilor ilegale și a furtului de arbori din județul Buzău.

În fața judecătorului de drepturi și libertăți au fost aduși primii patru inculpați arestați preventiv prin încheierea nr. 188/02.09.2021 a Tribunalului Buzău.

La propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pătârlagele, judecătorul a  înlocuit măsura arestării preventive, cu măsura arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile de la momentul rămânerii definitive a încheierii de ședință faţă de inculpaţii: Nedelcu Alin Constantin, Petroiu Stelian și Csiki Dionisie Gheorghe.

Celor trei inculpați li s-a impus obligația de a nu părăsi imobilele de domiciliu din comuna Gura Teghii, judeţul Buzău, respectiv Pătârlagele și Gura Teghii, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza.

Inculpații au mai fost obligați să nu comunice în mod direct, sau indirect, prin intermediul altor persoane, unii cu alţii și nici cu Popa Marian (arestat), Popa Veronica (suspect), Argăseala Ion (arestat), Cristea Victor Lucian (arestat), Mârzescu Cosmin Constantin (suspect), Pințea Alin (martor), Bratosin Gheorghe (suspect), Cărăbus Gheorghe (arestat), Petriceanu Adrian (arestat), Olteanu Florin și Roșioru Constantin (suspect).

În ceea ce-l privește pe al 4-lea inculpat, Popa V. Marian, asociat al lui Popa Veronica și administrator în societatea comercială Andy Lemn Prest SRL, acestuia i s-a  respins cererea privind înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu, astfel că judecătorul a dispus prelungirea arestării preventive dispusă prin încheierea nr. 188 din data de 02.09.2021 adoptată în dosarul nr.1814/277/2021, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 31.10.2021 şi până la data de 29.11.2021.

Reamintesc că martorul Roman Gheorghe s-a sinucis. Mai multe detalii AICI.

Pe lista suspecților de până acum se mai află Stăniloiu Gheorghe şi Vlad Nicolae, iar pe cea a martorilor Csiki Ionuţ Daniel, Ciortan Costantin, Mlăjiceanu Dragoş și Toma Elena Cristina.

Bratosin Gheorghe
Bratosin Gheorghe

Un nume interesant apărut în dosar după primele șapte arestări este cel al lui Bratosin Gheorghe, fostul șef de post de Poliție Gura Teghii. Se pare că, întâmplător sau nu, Bratosin a ieșit la pensie la scurt timp după deschiderea Dosarului „Gura Teghii”. Surse din zonă afirmă că la începutul acestui an Bratosin solicitase prelungirea raportul de serviciu cu IPJ Buzău pentru încă doi ani.

Conform declarației de avere din 02 iunie 2021 a fostului polițist, acesta deține trei terenuri și o casă de locuit în satul Pătineni, orașul Nehoiu, toate dobândite prin cumpărare între anii 2009 – 2012 și trei autoturisme dobândite tot prin cumpărare între anii 2001 – 2004: BMW, SEAT și Merecedes Benz. Conform aceleiași declarații de avere, Bratosin nu are depozite bancare sau datorii.

Totuși, ca fapt divers, între declarațiile de avere din anii 2009, 2016 și 2021 ale polițistului pensionat recent apar câteva neconcordanțe majore. În declarația din 2016 nu apare autoturismul Mercedes Benz, deși în declarația din 2021 rezultă că autoturismul a fost cumpărat în anul 2004, iar în declarația de avere din 2009 cele trei autoturisme nu apar deloc.

 

 

 

 

 

 

 

Dacă ți-a plăcut acest articol înseamnă că îți pasă. Dacă vrei să afli și mai multe despre corupția din județul Buzău și cum te afectează asta, poți dona aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!