ADMINISTRAȚIEINVESTIGAȚIIPOLITICĂRECENTE

Deputatul, prefectul și proxenetul PMP

În urmă cu două zile deputatul Emanuel Ungureanu dezvăluia într-un live pe Facebook, chiar de la Gura Teghii, faptul că primarul comunei ales recent pe listele Partidului Mișcarea Populară este un fost condamnat la închisoare pentru proxenetism. Ungureanu se afla la Gura Teghii pentru a demasca un jaf săvârșit de primarul Micleru Gheorghe în numele deputatului PMP Mocanu Adrian, mai precis tăierea unei păduri cu scopul de a oferi mită electorală pentru alegerile din 06 decembrie.

Tot pe 30 noiembrie 2020, de data aceasta la emisiunea Sinteza Zilei de la Antena 3, candidatul USRPLUS Buzău pentru Camera Deputaților dezvăluia publicului larg faptul că primarul infractor și analfabet de la Gura Teghii a ocupat o funcție înaltă în Guvernul României – în 2019 a fost consilier în Ministerul Culturii la cabinetul secretarului de stat Oprea-Stoian Grapă Timotei Viorel Florentie, altă măciucă a traseistului politic Mocanu Adrian, cunoscut buzoienilor sub numele de Aadrian Von Zmeieni dar și a Prefectului de Buzău, Dimian Leonard.

Fostul secretar de stat Oprea-Stoian Timotei și consilierul său proxenet Micleru Gheorghe

Deși publicul buzoian s-a îndoit de precizia deputatului USR Ungureanu în a identifica lucruri, locuri și fapte bine ascunse de ochii buzoienilor, iată că spuma PMP Buzău, în mare parte infractoare cu ani grei de pușcărie, iese încet, dar sigur la suprafață. După de publicația Liber în Buzău a arătat că în echipa de campanie a lui Mocanu se află un al pușcăriaș cu ani grei de închisoare – Buliarcă Ionuț, condamnat la 57 de ani pentru infracțiuni cu carduri de credit, azi vă prezint cazul penalului Micleru Gheorghe, primarul comunei Gura Teghii.

Prefectul Dimian Leonard și primarul infractor Micleru Gheorghe

Prin rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Pătârlagele înregistrat pe rolul Judecătoriei Pătârlagele la data de 20.07.2009 sub nr. 206/P/2009 s-a dispus trimiterea în judecată a inculpatului Leonte Gheorghe pentru săvârșirea a două infracțiunii de proxenetism prevăzute de art.329 alin.1 Cod penal cu aplicarea art.41 alin.2 Cod penal și art.329 alin.1 și 3 Cod penal cu aplicarea art.41 alin.2 Cod penal și a infracțiunii de conducere a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere prevăzută de art.86 alin.1 din OUG nr.195/2002 republicată cu aplicarea art.37 lit.a Cod penal și 33 lit.a Cod penal precum și punerea în mișcare a acțiunii penale ți trimiterea în judecată a inculpatului Micleru Gheorghe pentru săvârșirea infracțiunii de proxenetism, prevăzută de art.329 alin.1 și 3 Cod penal cu aplicarea art.41 alin.2 Cod penal. În susținerea rechizitoriului, s-a reținut în sarcina inculpatului Leonte Gheorghe că în perioada octombrie 2008 – mai 2009 a înlesnit numitei R. A–M să practice prostituția racolând diverși bărbați dispuși la întreținerea de raporturi sexuale contra unor sume de  bani, negociind cu potențialii clienți contravaloarea prestațiilor sexuale ale acesteia și în același timp beneficiind de o parte din sumele de bani obținute ca urmare a practicării prostituției, în perioada ianuarie 2009 – aprilie 2009 a înlesnit practicarea prostituției de către minora M.M.L., prin racolarea bărbaților, contra unor sume de bani, a negociat cu potențialii clienții contravaloarea prestațiilor sexuale ale acesteia și a beneficiat în mod repetat de o parte din sumele de bani obținute ca urmare a practicării prostituției și prin crearea de condiții favorabile practicării prostituției iar în perioada martie – mai 2009  a condus autoturismul marca KIA cu nr. de înmatriculare ********** pe drumurile publice din România, fără a poseda permis de conducere. De asemenea, în susținerea rechizitoriului, s-a reținut în sarcina inculpatului Micleru Gheorghe că în cursul lunii aprilie 2009 a înlesnit prin acte materiale repetate practicarea prostituției în folosul său de către minora M.L.M.

Prima instanță, Judecătoria Pătârlagele, prin sentința penală nr.95/15.06.2010, i-a condamnat pe Micleru și Leonte la 3 ani închisoare cu suspendare condiționată a executării pedepsei pe o durată de 5 ani, respectiv 10 ani cu executare, lui Leonte revocându-i liberarea condiționată a restului de pedeapsă de 544 zile din pedeapsa de 11 ani închisoare aplicată prin sentința penală nr.913/10.04.2006 a Judecătoriei Slobozia definitivă prin decizia penală nr.860/15.06.2006 a Curții de Apel București – sectia a II penală.

 Apelul penal

În ceea ce privește apelul declarat de apelantul Micleru Gheorghe, instanța de fond a reținut în mod corect situația de fapt dedusă judecății, a făcut o corectă încadrare juridică a faptei săvârșită de apelantul-inculpat iar la individualizarea pedepsei aplicate, a avut în vedere criteriile generale de individualizare prevăzute de art. 72 C .pen., respectiv împrejurările săvârșirii faptei, gradul de pericol social concret al  acesteia, limitele de pedeapsă prevăzute de legea penală precum și persoana apelantului-inculpat, care se află la prima incidență cu legea penală dar și faptul că acesta a avut o atitudine relativ nesinceră pe toată durata de desfășurare a procesului penal, încercând să influențeze martorii audiați în vederea minimalizării acțiunilor sale, aplicându-i-se cu toate acestea o pedeapsă sub minimul special al pedepsei prevăzută de lege pentru infracțiunea săvârșită, prin reținerea circumstanțelor atenuante. Vinovăția apelantului Micleru Gheorghe rezultă cu certitudine din declarațiile martorilot R.A-M, M.L.M. și N.D.(acesta plătindu-i apelantului Micleru suma totală de 400 lei pentru relațiile sexuale avute cu minora M.L.M., coroborate cu procesele-verbale de transcriere a convorbirilor telefonice avute de apelantul Micleru Gheorghe cu apelantul Leonte Gheorghe în luna aprilie 2009.

Având în vedere cercetarea penală, hotărârea primei instanțe și declarațiile martorilor, Tribunalul Buzău a respins ca nefondat apelul formulat de apelantul-inculpat Micleru Gheorghe împotriva sentinței penale nr.95/15.06.2010 a Judecătoriei Pătârlagele, iar în baza art.379 pct.2 lit.a C.pr.pen. să admită apelul declarat de apelantul Leonte Gheorghe împotriva aceleiași sentințe penale, să desființeze, în parte, în latura penală sentința apelată, să descontopească pedeapsa rezultantă de 10 ani închisoare aplicată inculpatului Leonte Gheorghe, acesta urmând să execute 6 ani de închisoare.

Fără Penali în Funcții Publice

În perioada 2016-2020, primarul-infractor PMP Micleru Gheorghe a ocupat funcția de consilier local în CL Gura Teghii din partea tuturor partidelor pe la care s-a perindat Mocanu Adrian, fiul unui alt infractor buzoian celebru, baronul PSD Mocanu Victor condamnat la 3,6 ani pentru infracțiuni de corupție. Iată cum, în perioada în care se afla sub supraveghere, un condamnat pentru proxenetism a reușit să se strecoare în consiliul local al comunei Gura Teghii și să ia decizii pentru localnici, dar și în Ministerul Culturii unde a ocupat funcția de consilier al secretarului de stat Oprea-Stoian Grapă Timotei Viorel Florentie

Dacă ți-a plăcut acest articol înseamnă că îți pasă. Dacă vrei să afli și mai multe despre corupția din județul Buzău și cum te afectează asta, poți dona aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!