INVESTIGAȚIIPOLITICĂRECENTE

„Chirurgul” de la bancomat

Ionuț Buliarcă poreclit „Chirurgul” de la bancomate este un băiat simplu de la țară condamnat în 2008 în Thailanda la 57 de ani de închisoare pentru infracțiuni cu carduri de credit. Buliarcă este și unul dintre oamenii din staff-ul lui Mocanu Adrian zis Von Zmeieni, deputat și președintele PMP Buzău.

În 2004 a mai fost cercetat împreună cu alte zece persoane, într-un dosar instrumentat de FBI în colaborare cu DGCOA – Secția criminalitate cibernetică. A recunoscut că împreună cu grupul infracțional a furat datele de pe cardurile de credit a 500 de cetățeni americani.

După zece ani de pușcărie în țara asiatică, Buliarcă a revenit, nu se știe cum, în România. În 2011, sora lui Ionuț a apelat la președintele țării de atunci, Traian Băsescu, pentru a-l ajuta pe infractor.

„Suntem disperaţi şi ne simţim neputincioşi. Suntem oameni învăţaţi să mergem la biserică, să credem în Dumnezeu şi în autorităţi, dar în momentele de faţă simţim doar tunete şi fulgere în sufletele noastre şi nu ştim în ce să credem. Părinţii noştri, cadre didactice, ne-au învăţat să respectăm legile şi să avem capul sus în faţa oricăror lovituri ale vieţii, dar acum nici unul dintre ei nu mai este lângă noi. Ne simţim copii ai nimănui şi vă cerem ajutor”, spune Sînziana Buliarcă, în scrisoarea adresată preşedintelui Traian Băsescu.

Revenind la zilele noastre, din investigațiile realizate până acum reiese că Buliarcă este unul dintre cei care scriu pe contul fals de Facebook „Dan Deșliu”, protejați, se pare de Poliția Buzău. Deși s-au făcut nenumărate plângeri penale pentru diverse infracțiuni comise de utilizatorii contului fals, până la acest moment nu s-au luat niciun fel de măsuri.

După un dialog purtat recent cu Buliarcă, acesta l-a adus în discuție pe fostul comisar-șef de poliție Chiriac Ionel, în prezent Directorul Cancelariei Prefectului Județului Buzău. „Dacă mai era Chiriac în Poliție nu mai făceai tu ce voiai prin Buzău”, a scris infractorul Buliarcă într-unul din comentariile sale pe Facebook.

Rămâne de văzut ce măsuri vor lua polițiștii buzoieni după următoarele dovezi ce fac legătura între Timotei Oprea-Stoian, Ionuț Buliarcă, Adrian Mocanu, Roșioru Silviu și Dimian Leonard, Perfectul Județului Buzău, toți fiind denunțați de unealta lor din presa buzoiană, Gavriluță Iulian, fost preot.

Dacă ți-a plăcut acest articol înseamnă că îți pasă. Dacă vrei să afli și mai multe despre corupția din județul Buzău și cum te afectează asta, poți dona aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!