JUSTIȚIEPOLITICĂPresa liberăRâmnicu SăratRECENTE

Daniel Roșca, bombardier de Ziduri și vicepreședinte PNL

 

Evenimentul petrecut acum cu două zile în comuna Ziduri în urma căruia un cetățean mai pătimaș a fost agresat fizic de câțiva indivizi din rândul echipei PNL din localitate, care ulterior a fost reținut, a scos la iveală o problemă mai veche din zonă: protecția oferită de polițiștii din Ziduri unui individ cu fapte de natură penală.

PNL Ziduri si-a propus să conducă comuna cu un recidivist. Abonat al politiei locale și al tribunalelor, Daniel Roșca – poreclit Bostan – mai are o calitate, în afara celei de inculpat pentru săvârșirea de infracțiuni deosebit de grave, distrugere și de loviri și alte violențe.

PNL Ziduri l-a ales pentru a conduce filiala locală Ziduri, deși are amenzi de 200 de milioane vechi, ordine de protecție și zeci de procese pe rol (doar in 2016 a avut nu mai putin de 13 procese).

Agresivitatea sa este binecunoscută printre localnici, care trăiesc cu spaimă de ani de zile. Conform legii, ordinul de protecție este emis când se constată că există un risc iminent ca viața, integritatea fizică ori libertatea unei persoane să fie pusă în pericol printr-un act de violență.

Deși este un individ extrem de periculos, PNL l-a învestit cu încrederea de a organiza campania electorală în comuna Ziduri, unde Bostan nu se dă în lături să foloseasca ce știe el mai bine, violența, pentru a agita spiritele, a intimida și a se impune cu forța.

Latura penală 

În noiembrie 2022 jurnalista Mona-Liza Stanciu a depus la postul de poliție Ziduri o plângere împotriva lui Daniel Roșca zis Bostan, vicepreședinte al organizației PNL Ziduri – conform Puterea.ro, publicație de casă a Partidului Național Liberal.

În urmă cu doi ani, jurnalista râmniceană îl acuza pe Roșca de faptul că acesta îi adresase injurii și amenințări prin intermediul rețelei de socializare Facebook.

La scurt timp după ce a părăsit postul de poliție, în apropiere, Mona-Liza s-a întâlnit în trafic cu Roșca care venea din sens opus și care, părăsind sensul său de mers, s-a îndreptat cu autoturismul amenințător către ea.

În acel moment a întors mașina cu intenția de a se duce la postul de poliție pentru a solicita ajutor, timp în care a văzut în oglinda retrovizoare, cum întoarce și Roșca spre postul de poliție. A apelat telefonic agentul de poliție la care depusese plângerea și i-a explicat ce i se întâmplă la cca. 150 m de postul de poliție, dar în loc să intervină personal, polițistul a sfătuit-o să meargă acasă, pentru a evita un eventual scandal, cu mențiunea că va discuta cu Roșca.

După aproximativ o oră, Roșca s-a dus acasă la jurnalistă. S-a dat jos din mașină și a început să-i adreseze Mona-Lizei și mamei acesteia injurii, jigniri, amenințări cu moartea și cu defăimarea pe rețelele de socializare prin distribuirea de diverse informații la adresa reclamantei, ce țin de viața ei privată și intimă.

Mai mult, la un moment dat Roșca s-a dezbrăcat de la brâu în jos arătându-le celor două femei organele genitale după care s-a urcat în mașină, a mai strigat cuvinte vulgare, apoi a aruncat spre ea și mama ei, în curtea locuinței acestora, cu niște pahare.

Deși a apelat serviciul de urgență 112, echipajul de poliție nu s-a prezentat la locul faptei, motivând că desfășurau activitate la o altă intervenție.

Jurnalista Mona-Liza Stanciu a mers mai departe și a solicitat un ordin de protecție  împotriva lui Roșca, însă judecătorii râmniceni i-au refuzat cererea pe motiv că între Stanciu Mona-Liza şi Roșca Daniel nu există nicio relaţie și că reclamanta şi pârâtul nu au calitatea de „membri de familie” în sensul art. 5 alin. 1 lit. c al Legii 217/2003, calitate care i-ar fi permis reclamantei să acceseze, ca victimă, sistemul protecţiei instituite de ordinul de protecţie.

Daniel Roșca zis Bostan are în prezent calitatea de inculpat într-un dosar de distrugere. Aceeași calitate de inculpat a mai avut-o și în 2010 pentru săvârșirea infracțiunii de lovire și alte violențe.

Latura civilă

Vicepreședintele PNL Ziduri are probleme mari și atunci când vine vorba de contravenții. Pe numele său au fos înregistrate nu mai puțin de 13 procese în instanțele de judecată doar în 2016, toate având ca obiect anulare de procese verbale sau înlocuire amenzi cu muncă în folosul comunităţii.

În prezent, procesele verbale care au generat și amenzi neachitate se ridică la aproape 20.000 lei. De aici se nasc două întrebari: poate Daniel Roșca să fie un bun administrator de comună? Cu ce fel de oameni se asociază partidul Brătienilor?

 

Dacă ți-a plăcut acest articol înseamnă că îți pasă. Dacă vrei să afli și mai multe despre corupția din județul Buzău și cum te afectează asta, poți dona aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!