ADMINISTRAȚIEPOLITICĂRECENTE

Consilierul local Cîrstea bun doar de/la circ

Au trecut trei ani și șapte luni de când am fost prezent pentru prima dată la o ședință a Consiliului Local Municipal Buzău, în calitate de reprezentant al USR Buzău. Se întâmpla în mai 2017, atunci când pe lista proiectelor de hotărâre ce aveau să fie supuse spre aprobare consilierilor, la punctul 17 se regăsea “proiectul de hotărâre pentru închirierea spaţiului situat pe b.dul Unirii, Cartier Micro 3, blocul E1, parter, pentru sediul Partidului Alianţa Liberalilor şi Democraţilor Filiala Buzău”.

PV-2017

Undeva la începutul anului 2017, președintele de atunci al filialei USR Buzău solicitase Primăriei Buzău punerea la dispoziție a unui sediu de partid conform prevederilor art. 26 din Legea nr. 334/2006 privind finanțarea activității partidelor politice și a campaniilor electorale.

Primăria Buzău a răspuns solicitării venite din partea USR Buzău alocând o suprafață de aproximativ 30 m2 în clădirea di str. Pacii, nr. 19, o ruină aflată în proprietatea administrației locale. Conducerea USR Buzău a încercat să ia legătura cu Șerban Emil, inspector din cadrul Serviciului Administrare și Verificare Fond Locativ, fără succes. De altfel, pe Șerban l-am cunoscut cu ocazia ședinței CLM Buzău din 26 mai 2017. Nu vreau să vorbesc despre acest personaj.

Personal, doream ca filiala buzoiană să se mute într-un spațiu care să fie la parter, de preferință într-o zonă mai centrală sau cel puțin cu una vad, unde nivelul chiriei să fie mai scăzut față de cei 1000 de lei/lună cât costa la nivelul anului 2017.

Clovnul de la USR

Unul dintre motivele-reproș tâmpite invocate săptămânal la adresa președintelui filialei județene USR Buzău din perioada 2016-2018 a fost că acesta are interese ascunse în păstrarea sediului cu chirie din str. Colonel Ion Buzoianu, nr. 34C, la mansardă.

HCL_149_Inchiriere_ALDE

Însă, clovnul atât de revoltat de faptul că spațiul este total impropriu și foarte scump, nu a făcut altceva decât să prelungească contractul de închiriere, asta după ce a furat pur și simplu filiala județeană printr-un act ilegal, cot la cot cu Șoșoacă de Buzău – Claudia Cristea și susținuți chiar de la București.

Mâine, 22 decembrie, are loc ultima ședință din 2020 a Consiliului Local Municipal Buzău. Pe ordinea de zi a ședinței, la punctul 26, se află „proiectul de hotărâre pentru aprobarea închirierii suprafeței locative cu altă destinație decât cea de locuință, proprietate privată a municipiului, situată în municipiul Buzău, b-dul Unirii, Cartier Micro 3, bloc E1, parter”. Evident, spațiul nu va fi atribuit noului USRPLUS Buzău, ci lui AUR, care a avut grijă din timp să solicite alocarea unui spațiu pentru sediul partidului, deși nu era partid parlamentar.

26

Pe 7 decembrie 2020, după confirmarea accederii în Parlament a partidului, conducerea filialei AUR Buzău a solicitat din nou, de data asta îndreptățită, alocarea unui sediu. Clovnul era ocupat cu luptele interne din alianța USRPLUS Buzău, cu întâlnirile cu șefii săi de la PMP Buzău și cu anticampania executată colegilor de alianță candidați pentru Parlamentul României. Locația cu pricina din Unirii, bloc E1 este cea în care și-a desfășurat matrapazlâcurile tocmai PMP-ul refuzat de români la alegerile parlamentare din 6 decembrie.

Clovnul a decis să plătească în continuare din banii buzoienilor chiria de 1000 de lei/lună în loc de 237 lei/lună cât a plătit mentorul său #AadrianVonZmeieni timp de trei ani.

Dacă ți-a plăcut acest articol înseamnă că îți pasă. Dacă vrei să afli și mai multe despre corupția din județul Buzău și cum te afectează asta, poți dona aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!