EDUCAȚIERECENTESĂNĂTATE

Inconștiență la superlativ

De obicei nu scriu despre astfel de situații, însă sfidarea continuă a bunului simț și a celorlalți participanți la trafic prin punerea lor în pericol, printre care ne putem regăsi fiecare dintre noi, consider că trebuie sancționată drastic.

Nu există început de an în care românul șmecheraș să nu solicite divinității și anului în curs chestii de genul ”Dumnezeule, dă-ne, fă-ne…” sau ”Anule xxxx, fii bun cu noi, fii fabulos și bla-bla-bla”. Foarte puțini sunt cei care se roagă celui Atotputernic pentru sănătate, înțelepciune și gânduri curate, fără de hoție și parvenire, fără de incendii, cutremure și inundații, fără accidente rutiere.

În prima categorie se încadrează și individul din imagini, stomatolog buzoian la stat și la privat, pe care soarta și apartenența la cercurile înalte locale i-au blagoslovit cariera de ”dințar”. Ce fac medicii în sistemul privat nu prea mă interesează atât timp cât pacienții sunt respectați și tratați toți la fel, însă atunci când vine de vorba de sistemul sanitar de stat, adică cel plătit din bani publici, fie că banii vin de la minister, consiliul județean sau de la primărie, mă interesează. Mă interesează nu doar cum pacienților le sunt rezolvate problemele de sănătate, ci și caracterul personalului medical, prestigiul instituției care îl plătește, imaginea de ansamblu a sistemului.

Exemplul de astăzi este unul de manual pentru Sănătatea românească. Imaginile spun totul, de aceea nu mai am nimic de comentat în plus, cu două excepții: cred că primarul municipiului Buzău ar trebui să se sesizeze. Imaginea Primăriei Buzău este egală cu cea a angajaților, chiar și după orele de program. Dacă individul ăsta nu are grijă de propriul copil, cum ar putea să-i fie lăsați pe mână copiii altora?

A doua excepție e legată de Poliția Buzău. Din imaginile oferite de șoferul inconștient reiese că el are centura de siguranță pusă, dar nu și bebelușul de nici doi ani care conduce bolidul, cu privirea când spre finu` Godea, când spre elicopterul Ministerului de Interne care supraveghea traficul rutier tocmai pentru a preveni posibile accidente cu proști.

Uite poliția, tati… fă cu mâna la poliție… ahahahahaha!

Dacă ți-a plăcut acest articol înseamnă că îți pasă. Dacă vrei să afli și mai multe despre corupția din județul Buzău și cum te afectează asta, poți dona aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!