ADMINISTRAȚIEINVESTIGAȚIIPOLITICĂRECENTE

Pufu – „Succesul” garantat din bani publici

Candidatul PNL Buzău la Senat, Pufu Vlad Mircea s-a prezentat buzoienilor ca fiind un veritabil antreprenor de succes în domeniul media, un model pentru colegii săi de breaslă și pentru generațiile viitoare. S-a prezentat electoratului ca fiind garanția pentru dezvoltarea județului Buzău, dar nu și ca prietenul tuturor politicienilor, indiferent de culoarea politică, care i-au umplut conturile personale și cele ale firmelor pe care le deține.

Pentru că buzoienii au nevoie să fie informați corect, am decis ca în perioada următoare să abordez trei mari subiecte: 1. Afacerile lui Pufu pe bani publici; 2. Afacerile imobiliare desfășurate de Pufu; 3. Banca de Gene de la Buzău și implicarea perversă a lui Pufu în realizarea acestei instituții indispensabile României.

Cine este cu adevărat Pufu Vlad Mircea?

Rețeaua contractelor din bani publici a lui Ion Cristoiu, Vlad Pufu (Șansa buzoiană, Focus TV, Focus FM) – Antohe Zaharia:

Ion Cristoiu și Vlad Pufu şi afaceristul Antohe Zaharia au beneficiat de contracte din bani publici în sumă de 365.553 euro, doar în perioada 2007- 2012, doar prin firma S.C. TIPOGRUP PRESS S.A. din Buzău.

Firma lui Ion Cristoiu – Vlad Pufu (Șansa buzoiană, Focus TV, Focus FM) – Antohe Zaharia, contracte de 73.536 euro de la Consiliul Concurenței, în timpul guvernării Călin Popescu Tăriceanu:

 – 3 August 2007– firma SC Vega Prod’94 SRL din Buzău a lui Antohe Zaharia a câştigat licitaţia publică deschisă organizată de Consiliul Concurenţei, condus de președintele interimar, Alexe Gavrilă (PNL), şi implicit un contract de prestare de servicii de creaţie, grafică, design, tehnoredactare, mostră BT şi tipărire, în valoare de 250.923 Ron.

Au fost primite 4 oferte, criteriul de atribuire a fost oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic, contractul nu a putut fi subcontractat şi nu a fost legat de un proiect/program finanţat din fonduri comunitare. Nu s-a organizat licitaţie electronică.

– 30 Octombrie 2008– Consiliul Concurenței, condus de președintele Gheorghe Oprescu, a atribuit firmei S.C. TIPOGRUP PRESS S.A. din Buzău, a lui Ion Cristoiu şi Vlad Pufu, un contract de servicii, în valoare 79.991 Ron fără TVA, pentru achiziționarea de servicii de creație grafică, design, machetare DTP, tehnocredactare, mostră BT și tipărire.

Consiliul Concurenței a atribuit contractul în condițiile în care fuseseră primite 4 oferte. În anunțul de atribuire 49064/30.10.2008 se susține că oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic a fost criteriul de atribuire.

Tipografia lui Ion Cristoiu şi Vlad Pufu a mai derulat contracte în perioada 2008-2010 cu Consiliul Concurenței. Buletinul trimestrial al acestei instituții a fost tipărit tot de firma lui Ion Cristoiu și Vlad Pufu (Șansa buzoiană, Focus TV, Focus FM).

Tot firma lui Ion Cristoiu și Vlad Pufu (Șansa buzoiană, Focus TV, Focus FM) a tipărit și cele două volume (a câte 400 de pagini), ”Cadrul comunitar şi naţional în domeniul ajutorului de stat” publicate de Consiliul Concurenţei.

Firma lui Ion Cristoiu – Vlad Pufu – Antohe Zaharia, contracte de 45.171 euro de la Ministerul Culturii, condus de Adrian Iorgulescu:

– 11 Decembrie 2007– Guvernul Călin Popescu Tăriceanu, PNL. Ministerul Culturii şi Cultelor, condus de Adrian Iorgulescu (PNL), a atribuit firmei S.C. TIPOGRUP PRESS S.A. din Buzău, a lui Ion Cristoiu şi Vlad Pufu (Șansa buzoiană, Focus TV, Focus FM), un contract de servicii, în valoare de 189.772 Ron fără TVA, pentru achiziționarea serviciilor de tipărire materiale personalizate. Ministerul Culturii și Cultelor a atribuit contractul în condițiile în care fuseseră primite 2 oferte. În anunţul de atribuire 374/ 11.12.2007 se susține că prețul cel mai scăzut a fost criteriul de atribuire.

– 12 Septembrie 2008– Guvernul Călin Popescu Tăriceanu, PNL. Ministerul Culturii și Cultelor, condus de Adrian Iorgulescu (PNL) a atribuit tot firmei S.C. TIPOGRUP PRESS S.A. din Buzău, a lui Ion Cristoiu şi Vlad Pufu (B1TV), un contract de servicii, în valoare 13.500 Ron fără TVA, pentru achiziționare servicii de tipărire (servicii de tipărire de 3000 de exemplare de cărți, 500 de exemplare broșuri și 500 de exemplare afișe).

Ministerul Culturii și Cultelor a atribuit contractul în condițiile în care fuseseră primite 6 oferte. În anunțul de atribuire 40515/12.09.2008 se susține că prețul cel mai scăzut a fost criteriul de atribuire.

Există mai multe contracte oferite de Ministerul Culturii, în perioada 2008-2009, tot firmei TIPOGRUP PRESS S.A. din Buzău, deţinută de Ion Cristoiu şi Vlad Pufu (Șansa buzoiană, Focus TV, Focus FM).

Firma lui Ion Cristoiu – Vlad Pufu – Antohe Zaharia, contract de 37.786 de euro de la Ministerul Mediului, condus de Attila Korodi: – 11 Martie 2008– Guvernul Călin Popescu Tăriceanu, PNL. Ministerul Mediului şi Dezvoltării Durabile, condus de Attila Korodi (UDMR) a atribuit firmei S.C. TIPOGRUP PRESS S.A. din Buzău, a lui Ion Cristoiu şi Vlad Pufu (Șansa buzoiană, Focus TV, Focus FM), un contract de servicii, în valoare de 170.036,80 Ron fără TVA, pentru realizarea de materiale informative privind Programul Operaţional Sectorial Mediu (tipărire în limbile română şi engleză a broşurii de prezentare a Programului Operaţional Sectorial Mediu, tipărire mape, tipărire afişe informative, imprimare pixuri, realizare banner, personalizare CD prezentare, realizare design şi execuţie genţi personalizate).

Ministerul Mediului şi Dezvoltării Durabile a atribuit contractul în condiţiile în care fuseseră primite 5 oferte.

În anunțul de atribuire 13082/11.03.2008 se susține că prețul cel mai scăzut a fost criteriul de atribuire.

Contract de 73.333 euro cu dedicație de la Elena Udrea pentru Ion Cristoiu și Vlad Pufu (Șansa buzoiană, Focus TV, Focus FM):

– 10 Februarie 2011– Guvernul Emil Boc 2. Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, condus de Elena Udrea (PDL), a atribuit prin licitație deschisă firmei S.C. TIPOGRUP SRL din Buzău, a lui Ion Cristoiu şi Vlad Pufu, un contract de servicii, în valoare de 330.000 Ron fără TVA, pentru servicii pentru editarea, tipărirea și distribuția revistei REGIO pentru Programul Operațional Regional.

Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului a susținut în anunțul de atribuire 111853/10.02.2011 că oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic a fost criteriul de atribuire iar, în mod ciudat, numai o singură ofertă a fost primită de ministerul condus de Elena Udrea – de la firma lui Ion Cristoiu și Vlad Pufu, în condiţiile în care anunţul de participare a fost făcut cu mai bine două luni jumătate înainte, respectiv pe 22 Noiembrie 2010, însă nu au fost anunţuri publicate anterior privind acelaşi contract.

Firmei S.C. TIPOGRUP PRESS SRL din Buzău, a lui Ion Cristoiu şi Vlad Pufu (Șansa buzoiană, Focus TV, Focus FM) a fost declarată câștigătoare, în lipsa concurenței, însă cerințele MDRT au fost legate de executarea în ultimii 2 ani a minimum 5 contracte de tipărire publicații și editarea în ultimii 3 ani a minimum 3 contracte de editare publicații.

Contractul nu a putut fi subcontractat, nu a fost legat de un proiect/program finanţat din fonduri comunitare şi nu s-a organizat licitaţie electronică.

Alte 73.333 de euro de la firma Louis Berger, la o zi după contractul cu dedicație de la Elena Udrea:

– 11 Februarie 2011– Pe 10 Februarie 2011, Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismlui, condus de Elena Udrea, a atribuit firmei lui Ion Cristoiu şi Vlad Pufu (B1TV), un contract de servicii, în valoare de 330.000 Ron fără TVA, pentru servicii pentru editarea, tipărirea și distribuția revistei REGIO pentru Programul Operațional Regional.

În următoarea zi, pe 11 Februarie 2011, firma Louis Berger, compania de consultanţă care acţiona în numele SC COMPANIA DE ULTILITĂŢI PUBLICE FOCŞANI în cadrul POS Mediu, ce derula prin fonduri europene programul de Reabilitare şi Modernizare a sistemului de Apă şi Canalizare în judeţul Vrancea a oferit în urma unei licitaţii deschise contractul de publicitate a acestor lucrări firmei lui Ion Cristoiu şi Vlad Pufu, TIPOGRUP PRESS S.A. BUZĂU.

Contractul a fost în valoare de 884.310 Ron fără TVA iar firma Louis Berger a oferit contractul firmei lui Ion Cristoiu şi Vlad Pufu în condiţiile în care fuseseră primite 5 oferte.

În anunțul de atribuire 111309/11.02.2011 se precizează că oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic a fost criteriul de atribuire, contractul nu poate fi subcontractat, că nu s-a organizat licitaţie electronica, iar contractul este legat de un proiect/program finanțat din fonduri comunitare.

Cu câteva luni înainte, în august 2010, Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, condus de Elena Udrea, atribuia, prin licitație restrânsă, firmelor Louis Berger (Franța), Lattanzio e Associati (Italia) și Project Management (Irlanda) un contract de 5,5 milioane lei, fără TVA, pentru servicii de instruire a personalului implicat în Programul Operațional Regional (POR) și al instituțiilor beneficiare.

Firma lui Ion Cristoiu – Vlad Pufu – Antohe Zaharia, contract de 4.666 euro de la Agenția pentru Strategii Guvernamentale, din subordinea lui Călin Popescu Tăriceanu:

– 14 August 2008– Guvernul Călin Popescu Tăriceanu, PNL. Agenția pentru Strategii Guvernamentale, aflată în subordinea premierului, a atribuit firmei S.C. TIPOGRUP PRESS S.A. din Buzău, a lui Ion Cristoiu şi Vlad Pufu, un contract de servicii, în valoare de 21.000 Ron fără TVA, pentru tipărire și distrubuire broșuri.

Agenția pentru Strategii Guvernamentale a atribuit contractul în condițiile în care fuseseră primite 6 oferte.

În anunțul de atribuire 36887/14.08.2008 se susține că prețul cel mai scăzut a fost criteriul de atribuire.

Firma lui Ion Cristoiu- Vlad Pufu (B1TV)-Antohe Zaharia, contracte de 48.170 euro de la Prefectura Vrancea, în timpul guvernării Călin Popescu Tăriceanu (PNL) și Victor Ponta (USL):

– 9 Decembrie 2008 – Guvernarea Călin Popescu Tăriceanu, PNL. Prefectura Vrancea, condusă de Dragoș Mircea, a atribuit prin negociere firmei S.C. TIPOGRUP PRESS S.A. din Buzău, a lui Ion Cristoiu şi Vlad Pufu (Șansa buzoiană, Focus TV, Focus FM), un contract de servicii, în valoare de 128.090 Ron fără TVA, pentru servicii de imprimare buletine de vot pentru alegerea Camerei Deputaților și Senatului.

Prefectura Vrancea, condusă de Dragoș Mircea a atribuit contractul în condițiile în care fuseseră primite 3 oferte. Prefectura Vrancea susține în anunțul de atribuire 66010/9.12.2008, că prețul cel mai scăzut a fost criteriul de atribuire, că nu s-a organizat licitaţie electronică, contractul nu poate fi subcontractat şi contractul nu a fost legat de un proiect/program finanţat din fonduri comunitare.

– 14 Decembrie 2012 – Guvernarea USL. Prefectura Vrancea, condusă de Cătălin Kanty Popescu (PSD) a atribuit prin negociere firmei S.C. TIPOGRUP PRESS S.A. din Buzău, a lui Ion Cristoiu şi Vlad Pufu (Șansa buzoiană, Focus TV, Focus FM), un contract de servicii, în valoare de 88.677,18 Ron fără TVA, pentru servicii de imprimare buletine de vot care se folosesc la alegerile pentru Camera Deputaților și Senatului din anul 2012 (ridicarea hârtiei necesare imprimării buletinelor de vot de la ANRSPS București, întocmirea machetelor buletinelor de vot prin mijloace proprii, imprimarea buletinelor de vot, capsarea buletinelor de vot, ambalarea buletinelor de vot în pachete de 100 de bucăți, ambalarea se va efectua pe tipuri de buletine de vot, pe colegii – livrarea buletinelor la o locație din Focșani care va fi comunicată de autoritatea contractantă).

Prefectura Vrancea a atribuit contractul în condițiile în care fuseseră primite 3 oferte.

În anunțul de atribuire 139407/14.12.2012 se susține că prețul cel mai scăzut a fost criteriul de atribuire, că nu s-a organizat licitaţie electronică, contractul nu a putut fi subcontractat şi contractul nu a fost legat de un proiect/program finanţat din fonduri comunitare, iar anunţuri publicate anterior privind acelaşi contract nu au existat.

Firma lui Ion Cristoiu – Vlad Pufu – Antohe Zaharia, contract de 9555 de euro de la Primăria Buzău condusă de Constantin Boșcodeală (PSD).

– 10 Octombrie 2010– Primăria Buzău, condusă de Constantin Boșcodeală ( PSD) a atribuit firmei S.C. TIPOGRUP PRESS SRL din Buzău, a lui Ion Cristoiu şi Vlad Pufu (Șansa buzoiană, Focus TV, Focus FM), un contract de servicii, în valoare de 43.000 Ron fără TVA, pentru servicii de publicitate și informare pentru Reabilitarea Rețea de drumuri și stații de transport din zona de acțiune urbană a municipiului Buzău.

Primăria Buzău, codusă de Constantin Boșcodeală a atribuit contractul în condițiile în care fuseseră primite 4 oferte.

În anunțul de atribuire 143460/10.10. 2011 se susține că prețul cel mai scăzut a fost criteriul de atribuire.

Nu-i așa că și voi vă doriți o afacere sponsorizată din bani publici?

SURSA presacurata.wordpress.com

Dacă ți-a plăcut acest articol înseamnă că îți pasă. Dacă vrei să afli și mai multe despre corupția din județul Buzău și cum te afectează asta, poți dona aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!