ADMINISTRAȚIEPOLITICĂRECENTE

Bogdan Despescu ministru de Interne?

 

Despescu și plagiatul care-i pune bețe-n roate

În ultimele săptămâni s-a vorbit din ce în ce mai mult că Bogdan Despescu se află în ”pole position” pentru a prelua conducerea Ministerul Afacerilor Interne (MAI) după o rețetă a succesului precum cea a lui Petre Tobă (fost inspector general al Poliției Române, secretar de stat în MAI și apoi a devenit direct ministru de Interne). Unii îl dau ca sigur pe Despescu, actual secretar de stat în MAI ca viitor ministru.

Șansele lui Despescu de a ajunge ministru în luna mai sunt însă destul de mici, având în vedere că s-a descoperit că și-a plagiat teza de doctorat, problemă de care este acuzat, în prezent, și actualul ministru de Interne.

Bogdan Despescu s-a înscris la doctorat în 2007, când ocupa funcția de adjunct al șefului IPJ Buzău și a obținut titlul de doctor în iulie 2010.

Coordonator i-a fost Ioan Dascălu, cel care – alături și Gabriel Oprea, fost vicepremier și ministru de Interne, și de Costică Voicu, fost rector al Academiei de Poliție – a pus în 2002 bazele domeniul doctoral Ordine Publică și Siguranță Națională (OPSN).

În 2020, jurnalista Emilia Șercan a scos în evidență doctoratul plagiat de Bogdan Despescu și a venit cu o serie de dezvăluiri privind sursele de la care s-a „inspirat” secretarul de stat al MAI.

Articolul integral poate fi citit pe site-ul Puterea.ro.

Dacă ți-a plăcut acest articol înseamnă că îți pasă. Dacă vrei să afli și mai multe despre corupția din județul Buzău și cum te afectează asta, poți dona aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!