ADMINISTRAȚIEANALIZEPOLITICĂRECENTESĂNĂTATESOCIAL

Pentru Neagu buzoienii contează cel mai puțin

 

Pentru că lucrurile mergeau și merg extraordinar de bine la nou înființata DIRECTIA REGIONALA DE DRUMURI SI PODURI BUZAU, domnul Neagu s-a gândit să-i facă un cadou frumos soțului asistentei sale, Robu Ica Roxana, adică domnului Robu Sorin, directorul de la „Drumuri și Poduri” absolvent de Agronomie.

Astfel, prin bunăvoința șefului CJ (glumesc, treaba asta s-a făcut pe linie de partid, de PSD), 4053 mp din terenul fostei maternități a fost trecut din domeniul PRIVAT al Județului Buzău în domeniul public al statului și darea în administrarea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii.

După construirea și intrarea în funcțiune a clădirii noii maternități – secție exterioară a Spitalului Județean de Urgență Buzău din municipiul Buzău, strada Victoriei nr. 16, construcția cu teren aferent de 8053 mp a fostei Maternități din B-dul Gării nr. 8 a intrat în conservare și ulterior, construcția a fost demolată (fiind trecută în proprietate privată a județului Buzău).

Terenul în suprafață de 8053 mp. – bun aparținând domeniului public de interes județean a fost dezmembrat în 2018 în două loturi: un lot de 4000 mp care prin Hotărârea Consiliului Județean Buzău nr. 185/2018 a fost transmis în proprietatea Statului în scopul construirii sediului Judecătoriei Buzău și, respectiv un lot de 4053 mp., rămas la dispoziția Consiliului Județean Buzău în calitate de administrator.

S-a încercat în ultimii 4 ani identificarea unor soluții de investiții pentru acest teren care să răspundă uzului și interesului public județean, dar costurile depășesc sursele bugetare disponibile sau estimate pentru anii următori. Soluțiile de investiții ar fi trebuit corelate și cu activitatea Judecătoriei Buzău.

În aceste condiții, apreciez că trecerea în proprietatea Statului în scopul construirii sediului Direcției Regionale de Drumuri și Poduri, unitate din structura Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA care desfășoară activități de interes național, este oportună și în contextul obiectivelor de investiții drumuri naționale/autostrăzi care vor tranzita județul Buzău.” – 2021, Neagu Petre Emanoil, președinte CJ Buzău.

Având la bază referatul Preşedintelui Consiliului Judeţean Buzău de inițiere a proiectului de hotărâre înregistrat la nr. 16409/11.10.2022, consilierii județeni au votat în unanimitate proiectul propus de domnul Neagu.

În 4 ianuarie 2023, Guvernul a emis HG nr. 5/2023 prin care cei 4053 mp au fost trecuți în domeniul public al statului, imobilul fiind declarat bun de interes public național destinat desfășurării activităților specifice Ministerului Transporturilor și Infrastructurii.

După demolarea fostei maternități, domnul Neagu a gândit că poate câștiga ceva capital electoral când a anunțat că pe jumătate din terenul rămas liber vor fi construite locuințe pentru medici, iar cealaltă jumătate va fi cedată Ministerului Justiției pentru construcția unui sediu nou al Judecătoriei Buzău, instituție ce încă funcționează în chirie la Galleria Mall.

Prin HG nr. 127/2019 privind inscrierea unui imobil în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului și darea acestuia în administrarea Tribunalului Buzău, s-a decis:

Art. 1. Se aprobă înscrierea în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului și darea în administrarea Tribunalului Buzău, în scop de edificare a sediului Judecătoriei
Buzău, a imobilului având datele de identificare prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre, transmis în domeniul public al statului în baza Hotărârii Consiliului
Județean Buzău nr. 185 din 30.08.2018.

În februarie 2022, domnul Neagu s-a sucit.

„S-a făcut o evaluare, trebuia să începem licitația pentru bloc, a ieșit o sumă destul de mare, circa 6 mil euro, am stat și m-am gândit, am discutat cu specialiștii din CJ. Am decis că ar fi mai bine să punem bani, să cumpărăm 10 apartamente pentru medici, apoi în funcție de solicitările domniilor lor, să mai cumpărăm alte 10, și iată cum s-a făcut blocul, și nu mai pierdem timp cu licitații. După aprobarea bugetului, după toate selecțiile de oferte, licitații, indiferent că vom cumpăra apartamente construite acum 10 ani sau apartamente noi, ele vor fi date medicilor care vor dori să le închirieze. Vor fi igienizate, îmbunățite.”, a declarat președintele Consiliului Județean Buzău pentru focus TV Buzău.

Ulterior, președintele CJ Buzău a declarat că în locul blocului de locuințe pentru medici vă fi realizat un parc de recreere pentru buzoienii osteniți la locurile de muncă create de colegul de partid și prietenul său, domnul primar Toma Constantin.

Dar iată că, la aproape șase ani de la demolarea vechii maternități, pe terenul viran de 4000 mp încă nu s-a construit nimic. Sediul judecătoriei a rămas doar o poveste, parcul pentru buzoieni la fel.

DRDP-ul înființat la Buzău cu dedicație să trăiască!

PS Acest material nu a fost comandat de domnul Petre Adrian zis Adi Pâté, vicepreședinte CJ Buzău.

Dacă ți-a plăcut acest articol înseamnă că îți pasă. Dacă vrei să afli și mai multe despre corupția din județul Buzău și cum te afectează asta, poți dona aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!