ADMINISTRAȚIEINVESTIGAȚIIRECENTE

Asfalt tango – „Stația de asfalt”

Celebra investiție de  1.000.000 de euro  a primarului Toma, Stația de Asfalt aflată în administrarea Urbis Serv Buzău SRL este pe cale să-și schimbe custodele. De câteva săptămâni în Primăria Buzău se produc tot felul de hârtiuțe prin care mastodontul ce ar trebui să producă, în principal, asfalt pentru străzile din Buzău, să fie transferat către Trans Bus SA, societate care ar putea vinde legal și fără limite materialul produs în Cartierul Simileasca.

21 octombrie 2019 este data la care este programată tranzacția între cele două societăți comerciale controlate de Consiliul Local Buzău. Opoziția fostului director al Urbis, domnul Silviu Nicoară privind transferul stației poate fi pusă pe lista motivelor pentru care inginerul silvic a fost eliminat de Toma. Surse din grupul restrâns al primarului mai spun că lui Nicoară i s-a mai reproșat cheltuirea a cinci miliarde de lei vechi pe proiecte executate la ordinul aceluiași primar.

Motivul transferului

Conform legislației în vigoare, SRL-ul Primăriei Buzău poate vinde către terți maxim 2% din producția zilnică de asfalt. Producția zilnică se ridică undeva la 640 de tone, ceea ce însemnă că la fiecare oră pe banda rulantă ies 80 de tone.  Stația de Asfalt a municipalității funcționează la foc continuu de mai bine de trei luni, iar după cum spunea viceprimarul Apostu în primăvara acestui an, odată pornită, ”fabrica de asfalt” poate fi oprită doar la sfârșitul perioadei propice lucrărilor, când condițiile meteo nu mai permit aplicarea covorului asfaltic.

Deși Buzăul deține un dintre cele mai moderne stații de asfalt din țară, anul acesta nu prea s-au văzut asfaltările promise de primarul Toma în campania electorală permanentă în care se află începând cu 6 iunie 2016. De ce? Cel mai probabil din lipsa forței de muncă calificate/necalificate, dar și a epuizării fizice și psihice a celor care trudesc pentru realizarea înaltelor idealuri ale edilului buzoian. Însă, principalul motiv este aducerea în legalitate a vânzării de asfalt către clienți. Deși nu poate vinde legal mai mult de 2% din producție, totuși, asfaltul este livrat către terți în proporție de 80%.

SC Hidro Salt-B-92 SRL

Firma cu origini pârscovene aflată în proprietatea doamnei Băiculescu Georgeta și administrată de Băiculescu Marius George este principalul client al lui Urbis Serv Buzău. Societatea familiei Băiculescu a câștigat doar anul trecut 13 contracte – achiziții publice în valoare de 50.480.784 lei, iar în 2019 – prezent, firma a obținut doar 4 contracte în valoare de 54.358.623 lei.

Voi reveni cu detalii în preajma zilei de 21 octombrie 2019. Până atunci aștept cu nerăbdare sesizarea organelor competente pe linie de infracțiuni economice.

Dacă ți-a plăcut acest articol înseamnă că îți pasă. Dacă vrei să afli și mai multe despre corupția din județul Buzău și cum te afectează asta, poți dona aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!