POLITICĂRECENTE

Golaniada salvatorilor falși

Imoralitatea, impostura și golăneala care au pus stăpânire pe filiala USR Buzău începând cu martie 2018 nu putea  fi ascunsă de ochii cetățenilor la infinit. Era cumva firesc ca organizația buzoiană să explodeze sub valul de nemulțumiri ale membrilor mai noi și cel al execuțiilor în cel mai pur stil bolșevic promovat de „vechii” useriști sprijiniți de la București de diverse persoane cu funcții înalte precum președintele Dan Barna, europarlamentarii Cristian Ghinea și Vlad Botoș, senatorul George Marussi sau noul membru BN, Liviu Mălureanu.

Cine sunt actorii principali, odinioară frați de sânge, acum dușmani de moarte?

Cîrstea Irinel, președinte filială județeană, proaspăt demisionat din partid;

Cristea Claudia, președinte filiala locală Buzău, proaspăt demisionată;

Mocanu Valeriu, președinte interimar filiala județeană, proaspăt demisionat din Prefectura Buzău;

Ionică –fără de frică- Gabriel, președinte filiala Rm. Sărat, devastat de pierderea Biroului Național al USR.

Numele celorlalți membri implicați în “Marea golăneală” nu sunt foarte importante în acest moment, însă faptul că sunt și foști membri PSD sau în relații foarte strânse cu Ciuma Roșie mă obligă să le acord o atenție sporită. De ce? Pentru că îmi pasă cine vor fi cei care vor cere votul buzoienilor la viitoarele alegeri locale și parlamentare! Ca cetățean sunt direct interesat ca factorii decizionali la nivel local și național să fie unii deștepți, pricepuți și dornici să aducă schimbarea reală care ne este promisă de aproape 30 de ani. Nu pot accept ca pe listele electorale ale Alianței USR-PLUS să apară nici măcar un nume controversat, lipsit de moralitate sau cunoscut ca fiind impostor!

Scandalul

 

Surse cu acces la grupul intern USR „Poiana lui Iocan”, mi-au dezvăluit ieri atacul furibund al “bătăușului de la ADP RM. Sărat”, nimeni altul decât Ionică Gabriel, reprezentant al unui fel de pol de putere intern (Cîrstea Irinel îi scrie textele), la adresa altui pol de putere din USR Buzău reprezentat de Cristea Claudia. De precizat faptul că la Buzău mai există un alt pol de putere reprezentat de “literatul” Mocanu Valeriu, care însă înclină balanța în funcție de cine îi poate asigura candidatura la Senat de pe primul loc al viitoarei liste oficiale.

Nici mai mult nici mai puțin, Ionică a cerut, în stilu-i caracteristic de țață masculă, socoteală președintelui Barna și membrilor Biroului Național și să facă ordine în cloaca pe care chiar el împreună cu cei menționați mai sus au creat-o. A povestit despre demisiile concomitente ale membrilor Biroului Județean, despre cum s-a pus la cale dizolvarea forului decizional, dar și despre cum au pus ei la cale să-i elimine pe membrii incomozi, adică cei care, cel puțin la modul declarativ, își arătaseră intenția de a pune în mișcare câteva proiecte pentru buzoieni. Evident, nu au lipsit pupăturile de mâini și de picioare adresate tovarășului Cîrstea, cel care împreună cu Mocanu l-au adus în USR deși anterior fusese respins de prima conducere a USR Buzău. De ce a fost respins? Pentru că în trecutul nu foarte îndepărtat  deținuse o funcție numită politic la ADP Rm.Sărat, pentru că și-a altoit un subordonat din ADP, un domn care putea să-i fie tată! Pentru că pe acel domn l-a dat afară din serviciu pentru că așa “a vrut mușchii lui” – ulterior domnul Roșca a dat în judecată ADP Rm. Sărat și a câștigat procesul, obținând în instanță reîncadrarea și plata retroactivă a salariilor. Astfel, pe fondul emoțional al scandalului provocat de “antreprenorul fitness” Ionică, persoana vătămată Constantin Roșca a reușit să atragă suficiente voturi pentru a fi ales consilier local din partea PER.

Nu a putut lipsi ridicarea în slăvi până la cer și-napoi a impostorului Cîrstea Irinel, cel care și-a dat una dintre demisii chiar înainte de descălecarea lui Barna la Buzău din luna august a.c. Pionul Ionică nu s-a sfiit să-i atribuie lui Cîrstea toate meritele pentru “un incredibil loc 1 pe municipiul Buzău la alegerile europarlamentare”. De parcă nu este suficient de clar că votul la europarlamentare a fostul unul împotriva PSD și a încarceratului Dragnea Nicolae Liviu! Același Cîrstea care a falsificat un print screen al ecranului din care reieșea că după demisie a fost sunat de Barna pentru a fi rugat să nu cumva să demisioneze. Fiind întrebat dacă a avut vreo conversație telefonică cu individul, Barna a negat. Bhă, cum naiba să falsifici o captură de ecran pentru a dovedi cât ești de hoț?

Finalul este apoteotic, căci în dialogul din Poiană au intervenit ceilalți vagabonzi din filiala buzoiană. Pur și simplu s-au dat în gât unii pe alții fără să mai țină cont de nicio consecință ulterioară și au recunoscut faptul că filiala Buzău geme de foști membri PSD, UNPR și alți golani/traseiști politici. Vădit îngrijorat, dar fals, Mr. Muscle conchide: “Nici nu vreau să mă gândesc ce se va întâmpla cu filiala județeană Buzău dacă aceste informații ajung în presă. Probabil niciodată nu va mai putea fi reparată imaginea și credibilitatea acesteia și ar fi o mare pierdere pentru buzoieni care au început să spere că USR-ul este acea forță politică ce poate aduce în sfârșit o schimbare pozitivă atât de așteptată.”

Întrebare.

Ionică Gabriel, cine a dat presei toate conversațiile voastre de ieri din Poiană?

Dacă ți-a plăcut acest articol înseamnă că îți pasă. Dacă vrei să afli și mai multe despre corupția din județul Buzău și cum te afectează asta, poți dona aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!