INVESTIGAȚIIPOLITICĂRECENTE

Urmașii celor mai zeloși comuniști buzoieni, azi politicieni de dreapta

Adrian Mocanu și Valeriu Bădulescu sunt doi traseiști politici buzoieni care, din patru în patru ani, se prezintă buzoienilor ca fiind singurii politicieni de dreapta din Buzău. Traseul lor politic cu accente grave de stânga, îi trădează la fiecare mișcare pe care o fac la vedere.

Dacă Mocanu este liderul de drept al clasamentului traseiștilor, Bădulescu îl secondează cu mare cinste. PNL – PMP – ALDE – PMP este parcursul lui Bădulescu în doar patru ani de carieră parlamentară. De ce seamănă atât de mult cei doi parlamentari și de ce sunt inseparabili? Nimic mai simplu! Genitorii paterni ai pemepiștilor au condus în județul Buzău cu mână de fier pe vremea regimului dictatorial comunist de tristă amintire.

Bădulescu Marian, tatăl senatorului PMP Bădulescu Valeriu a fost până în 1989 Secretar al Comitetului Comunal al Partidului Comunist Român la Rușețu, județul Buzău. În anul 1987 avea deja o vechime de zece ani în PCR. În mediul rural, în perioada comunismului, funcția de secretar de partid era echivalentul funcției de primar. În decembrie 1989, Bădulescu a fost alungat cu pietre, furci și topoare din comuna Rușețu. Sătenii pe care îi subjugase ani la rândul n-au apucat să se răzbune. După Revoluție, juristul Bădulescu a ocupat funcția de președinte al Judecătoriei Pogoanele până anul acesta. A soluționat favorabil famigliei Mocanu zeci de dosare de retrocedare de terenuri agricole din zona Smeeni(Zmeieni)-Brădeanu-Pogoanele.

Mocanu Victor, condamnat în 2019 pentru corupție la 3,6 ani, este părintele deputatului PMP Mocanu Adrian. Fostul baron PSD al județului Buzău a fost șeful Administrației Financiare Buzău pe vremea lui Nicolae Ceaușescu, dar și după căderea regimului dictatorial. Mocanu Victor a fost membru în comisia de constituire a Consiliului Popular al Orașului Pogoanele din 4 mai 1989. Puterea de decizie a șefului finanțelor era foarte mare. Practic, Mocanu vămuia întreg produsul rezultat din industria buzoiană, dar mai ales cel din agricultură. La data prezentă, famiglia Mocanu deține în proprietate sau prin interpuși sute de hectare de teren agricol în comunele Smeeni, Brădeanu, Pogoanele, Mărăcineni, Vernești și Zărnești, dar și clădiri cumpărate/moștenite de la fostele CAP-uri.

Peste două zile, urmașii celor doi comuniști vor cere din nou votul buzoienilor. În februarie-martie 2017, Mocanu și Bădulescu se aflau în coaliție cu PSD și au susținut celebra OUG 13! Ulterior, ambii parlamentari au votat cu ambele mâini legile promovate de PSD care au eliberat din pușcării sute de infractori ce au recidivat la scurt timp. Mocanu Adrian a votat pentru ca tatăl său, Mocanu Victor să scape de alte condamnări din alte dosare penale deschise pe numele său. Au votat cot la cot cu parlamentarii PSD Buzău pentru legea pensiilor speciale care să-i pună la adăpost pe cei comuniștii din familiile lor. De 12 ani, respectiv 4 cât are Bădulescu în Parlamentul României, județul Buzău are beneficii ZERO de pe urma activității lor în legislativ.

Dacă ți-a plăcut acest articol înseamnă că îți pasă. Dacă vrei să afli și mai multe despre corupția din județul Buzău și cum te afectează asta, poți dona aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!