ADMINISTRAȚIEPOLITICĂRECENTE

Le-am spus oamenilor… (buzoienilor)

Le-am spus oamenilor din cartierul x, din comuna y, din satul z… că PNL va face și va drege. Le-am spus oamenilor că mi-am petrecut câteva săptămâni din viață la Amaru, deci sunt buzoiancă, iar acum m-am întors acasă. Pe bune, doamnă? Pe cine încercați să păcăliți? Vă rog să arătați mai mult respect comunității buzoiene!

“Primele afișe. Avem treabă! Dezvoltăm Buzăul. Cea mai frumoasă aventură începe acum. Să ne vedem sănătoși! #dezvoltambuzau #DezvoltamRomania #GuvernareLiberală #neîntoarcemacasă #PNL”

Nu ar fi fost nicio problemă dacă vă prezentați onest buzoienilor, ca o bucureșteancă adusă la Buzău pentru a candida pe un loc teoretic eligibil la Camera Deputaților; nu ați fi fost nici primul, nici ultimul candidat din afara județului, dar…

Buzoienii nu sunt o comunitate imbecilă care să nu fi înțeles cum stau lucrurile la ”noul PNL Buzău”. Buzoienii nu sunt tâmpiți să nu priceapă că la conducerea filialei au fost instalați niște domni și duamne racolați din PSD și alte partide, indivizi care ani de zile s-au hrănit și distrat pe banii publici puși la dispoziție cu inconștiență de autoritățile locale, și care după 6 decembrie așteaptă să fie răsplătiți pentru adeziunea depusă în numele sloganului înșelător ”Dezvoltăm Buzăul”. Nu suntem proști!

Doamna Benchescu, jumătate din noii dumneavoastră colegi de filială provin din PSD sau sateliții lui. Simona Anghel, Geta Burducea, Vlad Pufu, Gabriel Avrămescu și mulți alții sunt personaje care și-au făcut stagiatura lângă Ciolacu și alți baroni perindați la cârma social-democraților buzoieni. Dumneavoastră ca liberal 100% trebuia/trebuie să cunoașteți aceste lucruri. Am încercat să vă contactez, dar n-ați catadicsit să răspundeți.

În urmă cu zece zile i-am scris doamnei Benchescu un mesaj pe WhatsApp.

“Bună seara! Sunt Sebastian Silvestru de la liberinbuzau.ro și aș dori să vă adresez câteva întrebări legate de dumneavoastră și județul Buzău.” Pregătisem câteva întrebări simple, dar care să mă lămurească asupra unor necunoscute, lucruri care nu se legau în studiul pe care îl făcusem asupra vieții și operei candidatei de pe locul 2 la Camera Deputaților. Am așteptat mult mai mult timp decât ar fi făcut-o oricare alt jurnalist din județul lui Ciolacu. Nu e tocmai liberal să fugiți de un jurnalist liber.

Evident, n-am găsit urme cum că Benchescu Claudia ar avea legături cu județul nostru, altele că l-a traversat în drum spre Bacău sau Iași și că mama dumneaei își are originile la Amaru. Dar, repet, nu este un capăt de țară faptul că liberalii buzoieni adevărați nu au fost capabili să decidă chiar ei cine să candideze pentru Buzău.

Ce nu le-am spus oamenilor… (buzoienilor)Doamna Benchescu este soția deputatului PNL Mihai Voicu.

Deputatul Mihai Voicu a fost cercetat și condamnat în 2019 pentru fapte de corupție. Mai precis, acesta a fost acuzat de săvârșirea infracțiunii de folosire a influenței autorității în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Înalta Curte de Casație și Justiție l-a condamnat la trei ani cu suspendare, politicianul fiind acuzat de DNA că, în calitate de președinte al unei organizații județene de partid și vicepreședinte la nivel național al PNL. Procurorii DNA l-au acuzat pe Voicu că și-a folosit influența și autoritatea determinate de funcțiile deținute, pentru a impune membrilor Biroului permanent județean criterii nestatutare, în sensul că membrii de partid, pentru a putea candida pe un loc eligibil, să sprijine financiar campania electorală prin plate unor contribuții individuale.

„Concret, „donațiile” respective condiționau candidaturile pe un loc eligibil pe listele de vot la alegerile locale 2012 ori parlamentare din toamna anului 2012 sau susținerea politică pentru ocuparea unei funcții de conducere într-o instituție publică. Procedând în această manieră, 20 de membri ai organizației de partid au fost determinați să remită diverse sume de bani (între 5.000 – 20.000 lei) în valoare totală de 290.450 lei. Din această sumă de bani, inculpatul Enea Constantin Cosmin a primit 156.680 lei pentru a fi folosiți la achiziționarea de materiale promoționale ce urmau a fi folosite în campania electorală din vara anului 2012. Din această sumă, în realitate au fost folosiți în scopul menționat mai sus doar 24.873 lei, restul fiind însușiți de inculpatul Enea Constantin Cosmin prin intermediul SC Coliseum SA.”, preciza DNA la acel moment. – www.digi24.ro/stiri/actualitate/justitie/deputatul-pnl-mihai-voicu-a-fost-condamnat-la-3-ani-inchisoare-cu-suspendare-1149210

În iunie 2020, magistrații ICCJ au decis, cu majoritate de voturi, să îl achite definitiv pe Voicu Mihai Alexandru.

Voicu și Benchescu sunt căsătoriți din aprilie 2015.

Dacă ți-a plăcut acest articol înseamnă că îți pasă. Dacă vrei să afli și mai multe despre corupția din județul Buzău și cum te afectează asta, poți dona aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!