Toma și minciuna nepatologică
„Legalitatea înseamnă simpla conformitate a acţiunilor cu legea morală, pe când moralitatea înseamnă determinarea voinţei de către legea morală, a acţiona din respect pentru legea morală indiferent de consecinţele pe care le va atrage acţiunea.” – VERGINIA VEDINAŞ, Deontologia vieţii publice.
„Am vorbit acum două zile cu ministrul Mediului, Tanczos Barna. A fost repus pe circuit transferul Pădurii Crâng către Primăria Buzău. Acest lucru s-a întâmplat deja la Suceava, cu primar PNL, și la Timișoara, cu primar USR. Sper să reușim și noi, la Buzău, mai ales că legea s-a inițiat chiar de la noi, de la Buzău”, a anunțat primarul municipiului Buzău, domnul C-tin Toma.
A minţi, este un exemplu concludent în acest caz. Indiferent de cât ar putea fi de benefice consecinţele prezentării false ale unui eveniment, o astfel de prezentare intenţionată atrage după sine clasificarea de act imoral.
Citesc presa locală aproape zilnic. De fapt, ca să fiu mai precis, o monitorizez, iar pentru subiectul Pădurea Crâng am dezvoltat un fel de radar.
Astfel, în ultima vreme am observat că în spațiul public s-au intensificat mai mult ca niciodată subiectele ce au legătură cu Plămânul Verde al municipiului Buzău.
Toate duc într-o singură direcție: dorința Domnului Nostru TOMA ce frizează cu boala a de a pesedi bunul cel mai de preț al buzoienilor, bun protejat de simplul fapt că se află în proprietatea statului român, nu în cea a administrației locale.
De la articolașe apărute ca din senin despre „dorința de nestăvilit” a buzoienilor pentru spațiile verzi și până la ultima petardă marca Tereacă care, preluând o minciună grosolană a Domnului Nostru TOMA a intoxicat spațiul public cu afirmația legea s-a inițiat chiar de la noi (Legea 220/2018 n.r.), e clar că PSD a pornit din nou, și mai organizat, tirul asupra Pădurii.
Azi nu doresc să scriu despre motivele reale din spatele tentativei de pesedire a Pădurii Crâng, ci despre sfidarea Domnului Nostru Toma la adresa buzoienilor de rând.
Istoria pe scurt a pesedirii Pădurii Crâng
2016, octombrie – Prima mișcare a Domnului Nostru Toma a fost promovarea în CLM a unui proiect de HCL pentru aprobarea solicitării de trecere din domeniul public al statului și administrarea Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva în proprietatea publică a municipiului Buzău și administrarea Consiliului Local al municipiului Buzău a bunului imobil “Pădurea Crâng” din municipiul Buzău.
211-Hot-Crang
Hotărârea a fost adoptată de Consiliul Local al Municipiului Buzău în şedinţa din data de 27 octombrie 2016, cu un număr de 18 voturi pentru, 2 abţineri şi 1 voturi împotrivă, din numărul total de 23 consilieri în funcţie şi 21 consilieri prezenţi la şedinţă.
Procesul verbal al ședinței CLM a dispărut de pe site-ul Primăriei Buzău.
2017, mai – Grupul parlamentar PSD Buzău condus de Ciolacu Marcel și completat de deputații Păle Dănuț, Radu Sebastian (Dumnezeu să-l ierte!), Lazăr Sorin, Dobrică Ionela și senatorii Romașcanu Lucian, Sbârnea Liliana au înregistrat la Parlamentul României proiectul de lege nr. 515/2017 ce ar fi trebuit să se transforme în Legea 290/2019.
Expunere de motive
Prin implicarea mea și a lui Irinel Cîrstea, cu sprijinul necondiționat al fostului deputat USR de Prahova, domnul Dan Răzvan Rădulescu și al fostei senatoare USR, doamna Florina Presadă, Legea pesedistă nr. 290/2017 a fost respinsă în Senat cu un vot covârșitor. Până și senatorii de Buzău au votat împotriva propriei legi, la fel ca fostul deputat Păle Dănuț care, în calitate de vicepreședinte al Comisiei pentru Agricultură, și-a îndemnat colegii să voteze împotrivă. Legea 290/2017 nu a ajuns nici până azi la vot în plenul Camerei Deputaților, camera decizională.
Adresa Senatului
Legea nr. 220/2018
La 13 septembrie 2017, la inițiativa deputatului PNL Fădor Angelica și a grupului parlamentar PNL Suceava, sub numărul 353/13.09.2017 a fost înregistrat la Senat proiectul de lege privind trecerea unor suprafeţe de fond forestier din grupa I funcţională-vegetaţia forestieră cu funcţii speciale de protecţie din domeniul public al statului şi din administrarea Regiei Naţionale a Pădurilor -Romsilva în domeniul public al unor unităţi administrativ-teritoriale, ceea ce azi cunoaștem a fi Legea 220/27 iulie 2018.
Niciun pesedist buzoian nu a semnat inițiativa legislativă a sucevenilor.
De ce mințiți, Domnul Nostru Toma, că „această lege a fost inițiată chiar de noi, de la Buzău?” Atât de puțin respect aveți pentru buzoieni? Atât de proști îi credeți?
Expunere de motive
Așa cum reiese foarte clar din expunerea de motive ce a stat la baza inițiativei liberalilor suceveni, proiectul de lege și legea aveau ca obiect strict la pădurile-parc deja existente în România, iar ținta lor a fost Parcul Șipote și pădurea-parc Zamca din Cetatea de Scaun a Sucevei.
Evident, la forma inițială a proiectului de lege au fost aduse mai multe amendamente, toate venite din partea pesediștilor buzoieni prin săgeata grupului, deputatul buzoian Păle Dănuț. Practic, Păle a masacrat cât de mult a putut această lege, inclusiv după promulgarea de către Președintele României. Totuși forma de azi a Legii 220/2018 nu permite pesedirea Pădurii Crâng, oricât ar trâmița mincinosul mincinoșilor!