ADMINISTRAȚIEINVESTIGAȚIIPOLITICĂPresa liberăRECENTE

Toma s-a supărat rău pe jurnaliștii „falși”!

 

„Legat de povestea asta cu fondurile europene, este unicat la nivel național. Am spus povestea mea primarilor de mari orașe din România… Nu s-a mai întâmplat nicăieri așa ceva!”, a declarat Constantin Toma la cea mai recentă conferință de presă a PSD Buzău.

Nimic mai fals! Iar minte Tovarășul Nostru Toma!

La o simplă căutare pe Google buzoienii pot găsi foarte ușor cazuri similare în care s-a dispus sistarea finanțării din fonduri europene pentru primării în urma unor suspiciuni de fraudă.

22 martie 20200 – Primăria Satu Mare -Suspiciuni de fraudă în legătură cu achiziţii din fonduri europene: DNA a anunțat, printr-un comunicat de presă, că Serviciul Teritorial Oradea face cercetări într-o cauză penală care vizează suspiciuni de corupție, asimilate corupției și de fraudare a fondurilor europene comise în perioada 2020-2021.

06 ianuarie 2022 ­- Procurorii Direcției Naționale Anticorupție l-au trimis în judecatcă pe Marian Pîtea, primarul comunei brașovene Jibert, sub acuzația că ar fi ajutat o Asociație de fermieri să obțină bani europeni, pentru suprafețe de teren, pe care nu le deținea, în realitate, potrivit G4Media. Prejudiciul se ridică la 22,5 de milioane de lei.

04 decembrie 2014 – Primăria Udești, Suceava: Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Suceava efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracţiuni îndreptate împotriva intereselor financiare al Uniunii Europene, comise în perioada 2011-2014 şi infracţiuni împotriva înfăptuirii justiţiei, comise în perioada octombrie – noiembrie 2014, se arată în comunicatul de presă al instituției.

În aceeași conferință de presă de la sediul Județenei de Partid, primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, a mai făcut următoarea afirmație:

„În așa numitele ziare de scandal se încropesc tot felul de povești și  unde falși jiji-ziariști încearcă să creeze mai multă atenție asupra lor, dar este treaba lor, că trebuie să mănânce și ei o pâine.”

Care sunt acele ziare de scandal, domnule Toma? Cine sunt, cum se numesc acești „jurnaliști falși”?

Cei care care nu au solicitat contracte de „publicitate” cu dumneavoastră sau cu Primăria Buzău sau CJ Buzău ori PSD Buzău?

Cei care nu se îmbracă în piele pentru a fi întrebați dacă au venit cu calul la evenimentele publice?

Cei care nu ascund de ochii buzoienilor neregulile din administrația locală?

Cei care scriu despre falimentul dumneavoastră și al celebrului Grup Romet?

Cine sunt jurnaliștii adevărați? Cei care primesc documente ce fac referire la frauda din fonduri europene de la primăria Buzău , dar nu publică, nu aduc în atenția buzoienilor aceste aspecte de teamă că le tăiați contractele de sponsorizare?

Sunt jurnaliști falși cei care monitorizează dosarul penal de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmbovița în care aveți calitatea de suspect și sunteți cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani?

Sunt „jurnaliști falși” cei pe care îi sunați să-i amenințați cu procurorii dacă vor îndrăzni să scrie despre afacerile fiicelor dumneavoastră construite pe evaziune fiscală și spălare de bani, infracțiuni pentru care sunteți cercetat?

Hai să redăm un dialog recent dintre dumneavoastră și un „jurnalist fals”!

Discuția a avut loc după ce „jurnalistul fals” care desfășoară o investigație pe tema Falimentul Imperiului Toma a trimis un e-mail către Hadar Chalet în care a solicitat un interviu pe subiectele Pensiunea Valverde de la Poșta Câlnău și Hadar Chalet de la Siriu, unități de cazare ce au aparținut familiei Toma, au fost pierdute în procedurile de faliment, dar care au fost răscumpărate de aceeași familie Toma prin interpuși.

Constantin Toma (CT): Salut, Silvestru, Toma sunt!

Sebastian Silvestru (SS): Vă salut, domnule primar!

CT: Mă, ce rugăminte am, te rog să-mi lași familia în pace, da? Pe mine poți să mă bagi unde vrei tu. Chiar dacă sunt extraordinar de multe minciuni în ceea ce faci, te-am lăsat în pace că am zis că lasă omul să se descurce.

SS: Eu nu v-am atacat niciodată familia și nu am s-o fac vreodată.

CT: Ai cerut fetelor mele informații (despre Pensiunea Valverde și Hadar Chalet n.r.). Sunt nevoit să-mi apăr familia. Te rog să-mi lași fetele în pace!

SS: Domnule primar, nu este o chestiune personală, ci este vorba despre o investigație jurnalistică.

CT: Tot ce este acolo este perfect legal. Dacă ai vreo îndoială și ai dovezi, du-te la Parchet și la Poliție. Te rog eu foarte mult! Nu te băga pe familia mea că o să am și eu reacții… nu te ameninț, dar o să mă apăr cum pot.

Deci, domnule primar Toma?

Dacă ți-a plăcut acest articol înseamnă că îți pasă. Dacă vrei să afli și mai multe despre corupția din județul Buzău și cum te afectează asta, poți dona aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!