INVESTIGAȚIIPOLITICĂRECENTE

Noul USR Buzău, satelitul PSD

 

Buzăul este fieful PSD, lucru deja cunoscut la nivel național. Numai că tinerii noi în politică care conduc USR Filiala Municipiului Buzău cochetează cu afaceri dubioase deținute prin interpuși de primarul PSD, Constantin Toma.

Chiar dacă inițial Drăgulin a negat în partid că are vreo legătură cu edilul municipiului Buzău, Constantin Toma și cu sora acestuia, recent, a recunoscut într-o emisiune TV că este total adevărat că sora edilului este nașa sa.

Toma și Romașcanu (PSD) - Iordache și Drăgulin (USR)
Toma și Romașcanu (PSD) – Iordache și Drăgulin (USR)

Ce legături „încrucișate” are președintele USR cu primarul PSD din Buzău?

Complicate sunt căile Domnului, dar nu la fel ca la Buzău. Noul președinte municipal al USR Buzău, Florin Drăgulin, este unul dintre interpușii primarului PSD – Toma Constantin, în mai multe firme dubioase, în domenii cheie precum agricultura și consultanța.

  • SC AGRO SUD SRL, în anul 2012, Florin Drăgulin deținea funcția de acționar. AGRO SUD EST SRL este una dintre firmele investigate în dosarul de spălare de bani al primarului Toma;

 

  • DELTA EUROLEX INVEST SRL, a fost înființată în 2011 de Drăgulin, fiind acționar unic și administrator, actualmente fiind deținută de Toma Vasilica Cătălina, cumnata lui Toma, având sediul social pe Str. Victoriei Nr.17. În 2017, Cătălina Toma a fost introdusă în firmă și apoi după câteva luni, Drăgulin i-a cedat acțiunile cumnatei lui Toma;

 

  • AGRICULTURA VECHE SRL, la data de 20.10.2016, Drăgulin deținea funcția de cenzor al acestei firme. Nevasta edilului din Buzău, Rodica Toma, a deținut aici funcția de director. Firma a fost înființată în 2011 de Sălcuțan Lucian, de profesie avocat, fiind finul familiei Toma;

 

  • ACTIV EXPERT CONSULTAȚĂ ȘI SERVICII SRL, Drăgulin a fost asociat(50%) cu Zăinescu Maria(care apare și ea în mai multe firme ale primarului Toma). Actualmente firma este deținută de sora primarului Toma, Oprea V. Niculina Elena, având sediul social pe str. Victoriei, nr.17;

 

  • PRO EUROMEDIA SRL, înființată de Drăgulin, având sediul social la proprietatea surorii lui Toma, din str. Victoriei, nr.17.

Cumnata edilului Toma, Toma Vasilica Cătălina, în timp ce era administrator și asociat la mai multe firme, acesta deținea funcția de jurist la GRUP ROMET.

Drăgulin Florin a fost angajat timp de 13 ani, până în ianuarie 2021 la firma lui Oprea Niculina-Elena, sora lui Constantin Toma. Inițial firma s-a numit SC Rouaverde SRL și i-a avut ca asociați pe Tuzu Gheorghe și Toma Alexandru, un văr de-ai primarului municipiului Buzău, conform publicației liberinbuzau.ro.

Primarului Municipiului Buzău i se aduce acuzația de deținerea de firme suport prin interpuși, din fostul Grup Romet.

Continuarea articolului pe site-ul Puterea.ro

 

Dacă ți-a plăcut acest articol înseamnă că îți pasă. Dacă vrei să afli și mai multe despre corupția din județul Buzău și cum te afectează asta, poți dona aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!