ADMINISTRAȚIEPOLITICĂRECENTESPORT

Primăria Capitalei a tocat în doi ani peste 80.000 de euro pentru legitimare de handbaliste străine. Primăria Buzău a plătit și ea.

 

Echipa de handbal feminin de la Clubul Sportiv Municipal (CSM) București, finanțat de Primăria Capitalei, a devenit un Turn Babel, fapt pentru care anual se plătesc sume colosale către Federația Română (FRH) pentru legitimarea de handbaliste străine.

Fostul președinte al FRH, Alexandru Dedu, a dat liber la legitimare de handbaliste și handbaliști străine/străini, fără număr, dar, în același timp, a inventat o metodă de a face mulți bani de pe urma cluburilor prin legitimarea de sportivi străini.

Astfel, taxa de legitimare pe care un club o achită către FRH pentru un handbalist sau o handbalistă din afara României este de 1.000 de euro, după care crește la 2.000 de euro pentru al doilea legitimat, 3.000 de euro pentru al treilea și așa mai departe, câte 1.000 de euro pentru fiecare legitimare ajungând ca unele cluburi să schite 10-12.000 de euro pentru legitimarea unei handbaliste.

De departe, CSM București este campioană la achitarea taxelor de transfer către FRH pentru handbaliste străine. La acest club finanțat din banii bucureștenilor a devenit o modă, ca, din șase în șase luni, să fie transferate câte cinci-șase-șapte sau opt jucătoare străine.

Continuarea, în Ziarul Puterea.

Clubul SCM Gloria Buzău și echipa de handbal feminin sunt finanțate de Primăria Buzău. În cadrul echipei de handbal activează nu mai puțin de 8 jucătoare străine pentru care primarul Constantin Toma, spun sursele noastre, plătește salarii foarte mari. La aceste salarii se adaugă și banii care merg către federația de handbal.

 

Dacă ți-a plăcut acest articol înseamnă că îți pasă. Dacă vrei să afli și mai multe despre corupția din județul Buzău și cum te afectează asta, poți dona aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!