INVESTIGAȚIIJUSTIȚIEPresa liberăRECENTE

Antifraudă. Amendă de 100.000 lei dată unui magazin sătesc prins cu 214 lei în plus în sertar. Răucescu încă în libertate.

 

Inspectorii Fiscului au amendat un magazin sătesc din Drăgușeni, cu jumătate din cifra sa afaceri. O sumă de 214 lei în plus în gestiune şi 27 de pachete de ţigări fără timbru au fost taxate cu 101.500 lei. Amenda, echivalentă cu falimentul pentru societate, a fost contestată în instanţă.

Magazinul, funcţionând în satul Drăguşeni, județul Iași, a fost controlat de inspectorii Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală în iunie anul trecut. În urma controlului inopinat, au fost găsiţi 214 lei pentru care nu existau bonuri fiscale, dar şi 17 pachete de ţigări King şi 10 pachete de ţigări Ashima, fără timbru de acciz. Pentru banii găsiţi în plus, inspectorii au aplicat o amendă de 1.500 lei.

Ţigările au fost taxate mult mai dur. Conform Codului Fiscal, „deţinerea în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false” se pedepseşte cu o amendă cuprinsă între 20.000 şi 100.000 lei. Inspectorii fiscali au aplicat nivelul maxim al amenzii.

Continuarea, în Ziarul de Iași.

Între timp, inspectorul Costel Răucescu de la Direcția Regională Antifraudă Constanța e liber ca pasărea cerului. A scăpat și de măsura controlului judiciar.

Răucescu a fost trimis în judecată de DNA după ce a pretins și a primit mită suma de 500 de lei de la un agent economic de pe raza municipiului Buzău.

Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Buzău în data de 17.06.2021. În ședința din 09.03.2022 judecătorul a dispus revocarea măsurii controlului judiciar faţă de inculpatul Răucescu Costel.

Datorită faptului că jurnaliștii de la Liber în Buzău și Știri din Surse Buzău sunt martori în dosar, filmul complet va fi disponibil abia după ce Tribunalul Buzău va dispune hotărârea pe fond.

PS Costel Răucescu este primul dintr-o serie lungă de inspectori de la Antifraudă Constanța, dar și din țară, care au fost arestați, cercetați penal și trimiși în judecată începând cu anul 2021.

Dacă ți-a plăcut acest articol înseamnă că îți pasă. Dacă vrei să afli și mai multe despre corupția din județul Buzău și cum te afectează asta, poți dona aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!