POLITICĂRECENTE

PNL Buzău, încotro?

Deși la nivelul județului Buzău a obținut un scor dezastruos, pare că Partidul Național Liberal ține cu dinții să piardă și mai mult teren față de partidul roșu. Dacă la prima conferință de presă de după alegerile de duminică Romanescu Cristinel a demonstrat veritabile abilități de antrenor-comentator de tenis de masă, încercând să arunce vina pentru rezultatul rușinos asupra primilor trei vectori de imagine ai partidului, candidații Zoican, Holban și Posea, ieri, Cristinel Romanescu a fost forțat să-și depună mandatul de președinte al filialei județene.

Părea că totul se îndreaptă spre reconstrucția atât de așteptată atât de către membri, dar mai ales de către simpatizanții liberali, cu o echipă nouă, cu oameni ce își doresc să lupte cu adevărat pentru un Buzău liber și frumos, pentru proiectele liberale destinate viitorului României.

Se pare, însă, că Buzăul mai are de așteptat până când va reuși să fie relansat. Sosirea anunțată pentru vineri la ora 09.00 a coordonatorului zonal al PNL, Victor Paul Dobre și Robert Sighiartău, secretar general PNL nu va aduce nicio schimbare remarcabilă. Dacă inițial se anunțaseră consultări cu toți liderii liberali din județ, după care să se ia o decizie, se pare că numărul celor convocați este destul de mic, iar conducerea centrală a PNL a produs deja un nume: Erland Cocei, fost deputat, component al echipei care tocmai a pierdut alegerile locale, umbra demisionarului Cristinel Romanescu și viitor candidat pentru o poziție de parlamentar.

Pentru reconstrucția din temelii a filialei, PNL Buzău are nevoie în primul rând de un lider buzoian, de oameni cu experiență și dispuși la efort pentru a clădi o nouă imagine a partidului, care să schimbe percepția îndreptățită a publicului față de pesedizarea filialei liberale. Nu în ultimul rând, viitorul președinte al PNL Buzău trebuie să aibă sau să câștige sprijinul necondiționat al liberalilor din județ. Președintele trebuie fie cel pentru care prioritatea numărul unu va fi partidul, și nu propria imagine sau propriul parcurs într-o viitoare configurație parlamentară sau în viitorul guvern. Un lider adevărat de partid este cel care aduce plusvaloare, care creează și sprijină lideri în teritoriu, cel care promovează tineri în politică. Liderul liberal este cel care își asumă un mandat și pe care îl va duce demn până la capăt.    

Dacă ți-a plăcut acest articol înseamnă că îți pasă. Dacă vrei să afli și mai multe despre corupția din județul Buzău și cum te afectează asta, poți dona aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!