ADMINISTRAȚIEPOLITICĂRECENTE

Moșteanu Ionuț, nulitatea întruchipată

Discuție între Barna și Cioloș Biroul Politic USR la facerea guvernului monocolor:

  • Băi, Daciane, ești grozav, dar hai să-i dăm și lu’ Moșteanu un minister, că are CV, boss, are mai multe școli ale vieții absolvite magna cum laude. Și le are, garantez io.
  • Măi, Barno, cu Moșteanu ne facem de râs, vous avez ma parole!

A fost nevoie ca nulitatea întruchipată să ajungă în poziția de a fi propus de USR pentru funcția de ministru al Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei în guvernul Cioloș, pentru a fi admirat în toată splendoarea sa de nulitate, zero, nimic al politicii dâmbovițene.

A fost nevoie doar de o singură întrebare (cu două subpuncte) primită din partea deputatului PNL de Buzău Gabriel Avrămescu pentru ca Moșteanu Ionuț să arate unei întregi națiuni că locul ocupat în parlament se datorează unor jocuri de partid ce au mascat sterilitatea sa intelectuală.

După audierile de ieri din comisiile parlamentare de specialitate, unde a primit aviz negativ pentru funcţia de ministru al Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, puțin înainte de miezul nopții, Moșteanu, în nesimțirea care îl caracterizează, a postat un articol din data de 29 ianuarie 2018 ce vizează o altă epavă a politicii românești, fost ministru al Economiei. Atât s-a putut!

Deși întrebarea lui liberalului Avrămescu a fost una relativ ușoară pentru un deputat aflat la al doilea mandat, Moșteanu a demonstrat fără echivoc că locul său e mai potrivit în secretariatul filialei USR Argeș decât în Camera Deputaților.

Special pentru dumneavoastră am făcut o selecție de întrebări și răspunsuri. Întregul material îl puteți urmări aici https://www.youtube.com/watch?v=Y0QhZ_SihB8

Gabriel Avrămescu, deputat PNL: Ați precizat la punctul 5 din programul de guvernare, capitolul Demararea reformei unităților administrativ-teritoriale, unde ați precizat că cele care nu au capacitatea să se autosusțină vor fi stimulate să se comasesze cu cea mai apropiată unitate viabilă din punct de vedere financiar.

Cum aveți în vedere să stabiliți această viabilitate? Cum se va face comasarea având în vedere că în acest moment este o procedură clară reglementată de lege care prevede că orice comasare trebuie să fie făcută prin referendum?

Ionuț Moșteanu, deputat USR: Știu că există multă rezistență de la primari, și fiecare ar vrea să aibă bucățica lui, însă din nou ne întoarcem, a patra oară spun, la recensământul populației și vom vedea structuri administrative în autorități locale în comune mici care pur și simplu nu-și au sensul, și asta ar trebui să fie un lucru de la care trebuie să plecăm.

Gabriel Avrămescu: Dați-mi voie să vă întrerup și vă întreb: dacă cetățenii comunei respective refuză comasarea, ce veți face, veți penaliza localitațile respective și nu vor mai primi bani pentru funcționare, le veți aduce în dificultate financiară așa cum este reglementată în momentul ăsta de legislația în vigoare?

Ionuț Moșteanu: Cetățenii nu vor refuza nimic din care vor înțelege că au un beneficiu real, și asta trebuie să-i convingem. Am trecut cu toții printr-un experiment prost, eșuat dacă vreți al clasei politice în care nu am reușit să convingem cetățenii ce-i bine pentru ei. Asta n-o să se mai întâmple și trebuie să învățăm cu toții, cetățenii tre’ convinși și vor fi convinși cu măsuri concrete că viața lor va fi mai bună când se vor lua aceste măsuri.

Catastrofă! Tămâie! Pământ!

Dacă ți-a plăcut acest articol înseamnă că îți pasă. Dacă vrei să afli și mai multe despre corupția din județul Buzău și cum te afectează asta, poți dona aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!