POLITICĂRECENTE

Mircea Posea executat de Mocanu la cererea unui condamnat

 

În urmă cu câteva săptămâni vorbeam cu niște liberali buzoieni despre Adrian Mocanu, care îmi spuneau că au întâlnit un VonZmeieni maturizat după cei trei ani peterecuți pe bară, și nu doar politic.

Mi-am păstrat rezervele, amintintindu-le că Mocanu e tot Mocanu, indiferent dacă e Paște, Crăciun sau alegeri electorale. Nu m-am înșelat deloc.

Adrian Mocanu (stânga) și Mircea Posea (dreapta)
Adrian Mocanu (stânga) și Mircea Posea (dreapta)

Iată că după mai puțin de o lună de la marțea neagră, Adrian Mocanu aka AadrianVonZmeieni a luat prima decizie în stilu-i caracteristic: l-a eliminat din joc pe Mircea Posea, președintele filialei PNL Nehoiu, cel mai important lider liberal din județul Buzău.

Surse din PNL Buzău au precizat că decizia lui Mocanu a venit la cererea lui Alexandru Corcodel, fost primar al orașului Nehoiu, condamnat în 2018 pentru infracțiuni de corupție la 3 ani de închisoare cu suspendare și un termen de încercare de 5 ani.

Alexandru Corcodel
Alexandru Corcodel

În plus, instanța de judecată a stabilit pentru inculpatul Corocodel pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prevăzute de art.64 alin.1 lit. a teza a II-a şi lit. b cod penal (1969), respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat, din momentul rămânerii definitive a hotărârii de condamnare şi până la terminarea executării pedepsei.

Conform surselor, Alexandru Corcodel a răbufnit la adresa lui Mircea Posea, aducându-i acestuia acuze destul de grave precum faptul că în ultimii trei ani nu a desfășurat activitate politică la nivelul orașului Nehoiu sau că nu se pricepe la politică.

CORCODEL ALEXANDRU a ”domnit” la Nehoiu între anii 1996 și 2012. Traseist politic recunoscut la nivel național. A candidat din partea a patru partide, cu trei dintre ele reușind să se instaleze pe fotoliul de edil. Ultima dată a candidat din partea partidului generalului Izmană, UNPR. Corcodel a fost cel care a dat startul corupției la nivel de administrație locală în orașul Nehoiu.

Mircea Posea nu a putut fi contactat pentru a-și exprima punctul de vedere.

Dacă ți-a plăcut acest articol înseamnă că îți pasă. Dacă vrei să afli și mai multe despre corupția din județul Buzău și cum te afectează asta, poți dona aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!