ADMINISTRAȚIEANALIZECULTURĂEDUCAȚIEPOLITICĂRECENTE

9 miliarde de lei vechi îi costă pe buzoieni Revelionul lui Toma

 

Deși criza energetică resimțită de întreaga Europă a făcut ca toate statele să fie solidare în eforturile de a găsi soluții de a se asigura cetățenilor energia necesară trecerii peste această iarnă, la Buzău, primarul Toma nu precupețește nimic pentru a oferi celor aproximativ zece mii de votanți ai săi pâinea și circul necesare Sărbătorilor de Iarnă la Buzău.

Mai mult, anul acesta Toma a schimbat și metoda de sifonare a banilor publici către firmele membrilor de partid precum superbul fotomodel Gabriel Enciu și Mircea Șendruc, gentleman de Cozieni.

Astfel, risipa de bani din Parcul Crâng în valoare totală de aproape 1.500.000 de lei a fost direcționată către SC Piețe, Târguri și Oboare SA și Centrul Cultural „Alexandru Marghiloman”, ambele entități fiind controlate de Consiliul Local Municipal Buzău patronat de Toma Constantin.

HCL-218-organizare-TARGUL-DE-CRACIUN-2022

Ca niciodată, în proiectul de hotărâre nu s-au precizat sumele ce vor fi scoase din buzunarele buzoienilor și aruncate din întru veselirea activului de partid, dar majoritatea PSD a votat oricum.

Și ca să fie treaba bună, iar lipitorile de la partid mulțumite, luna trecută s-a făcut o rectificare bugetară unde au apărut banii: 511.000 lei pentru Târgul de Crăciun și 900.000 lei pentru noaptea de Revelion.

12_HCL-237-rectificarea-8-a-bugetului-pe-2022-1.pdf_1 (1)

Oraș mic, Buzăul se ține cu cheltuială MARE, că nu degeaba a bătut Parisul la Londra!

Sectorul 6 este situat în vestul Capitalei, se întinde pe o suprafaţă de 37 km² și înregistrază o populaţie de peste 398.000 de locuitori.

Municipiul Buzău, probabil cel mai mare oraș PSD din S-E Europei (cel mai MARE după socoteala primarului Toma) se desfășoară pe o suprafață de 81,3 km² și are o populație de sub 100.000 de locuitori.

„Ceea ce ne-am propus în acest an, probabil, este o premieră pentru România. Ne-am propus să facem un târg de Crăciun la un standard foarte înalt şi care să nu ne coste nimic pe noi ca Primărie. Este un proiect ce se autofinanţează, va fi un târg de Crăciun pe care ni-l dorim la nişte standarde precum cele de tradiţie din afară”, a declarat Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, într-o conferinţă de presă de la sfârșitul lunii noiembrie.

Târgul de Crăciun 2022 - Sector 6
Târgul de Crăciun 2022 – Sector 6

Aflat la a doua ediție, Târgul de Crăciun din Parcul Drumul Taberei ”West Side Christmas” a fost organizat de UNTOLD Universe, creatorul celebrelor festivaluri Neversea și UNTOLD, în parteneriat cu Primăria Sectorului 6.

La Buzău, administrația locală a organizat pe foarte mulți bani publici un ceva pe care cu indulgență îl putem numi Bâlci de Crăciun. Acesta este adevărul!

Târgul de Crăciun 2022 - BuzăuFoto: Știri de Buzău
Târgul de Crăciun 2022 – Buzău Foto: Știri de Buzău

Ar da vina public mai marii orașului pe locul improvizat (Parcul Crâng) pentru organizarea bâlciului, dar și-ar da cu tesla-n bobițe!

Piața Dacia din Buzău, decembrie 2022
Piața Dacia din Buzău, decembrie 2022

Dezastrul din Piața Dacia, zona obișnuită de organizare pentru petreceri și voie bună, arată ca după bombardament, deși trebuia să fie gata la sfârșitul lunii noiembrie, conform asigurărilor pe care primarul Toma le-a transmis tot anul 2022 buzoienilor.

Ar mai fi ceva de zis? Da, Buzăul e cel mai MARE. În orice, oriunde și oricând! 1.500.000 de lei cheltuiți pe nimic în timp de criză economică și financiară la nivel european. Atât s-a putut!

Dacă ți-a plăcut acest articol înseamnă că îți pasă. Dacă vrei să afli și mai multe despre corupția din județul Buzău și cum te afectează asta, poți dona aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!