INVESTIGAȚIIJUSTIȚIEPOLITICĂRECENTE

Metoda ilegală prin care Petre Iacob „Pitre”, primarul din Popești Leordeni, a evitat licitații de milioane

 

Lucrări de reparații, studii de fezabilitate sau achiziții de aparatură ori mobilier au fost făcute după bunul plac al autorităților din Popești Leordeni, prin achiziție directă, deși se impunea organizarea de licitații. Metoda „fragmentării”, aleasă de edili, este caz de manual pentru procurorii DNA și are corespondent în codul penal, la articolul despre „abuz în serviciu”.

O analiză Puterea.ro asupra achizițiilor directe făcute de primăria Popești Leordeni în ultimii cinci ani scoate la iveală numeroase astfel de situații în care, în loc să se organizeze o licitație, s-a preferat împărțirea bugetului în loturi ce permiteau achiziția directă.

Ce licitații au fost evitate

Cel mai evident caz a avut loc anul trecut când, în decurs de patru minute, administrația orașului a lansat patru cerei de ofertă ce vizau studii de fezabilitate pentru mai multe lucrări de construcții. Semn că lucrurile erau deja aranjate, toate cele patru solicitări primesc oferte (aceeptate toate) în mai puțin de zece minute, timp în care nu ar fi reușit nici măcar să parcurgă caietul de sarcini, nicidecum să și propună variante de preț, să completeze formularele și să urce documentele în sistemul electronic de achiziții.

Cum s-au derulat faptele:

-pe 05.08.2021 la ora 10:05 Administrația Publică Locală Orașul Popești – Leordeni solicită ofertă pentru „Întocmire SF (studiu de fezabilitate, n.r.) Amenajare Campus Preuniversitar -Creșă, Gradiniță, școală primară în Popești Leordeni.

Data atribuirii: 05.08.2021 10:12 (la șapte minute după lansare), câștigător fiind DOT Architecture and Engineering SRL pentru 134.060 lei;

– pe 05.08.2021 la 10:07 (două minute după prima cerere) Administrația Publică Locală Orașul Popești – Leordeni solicită ofertă pentru „Întocmire Studiu de fezabilitate Amenajare drum și spatii verzi – Drumul Fermei, Popești Leordeni”

Continuarea articolului pe puterea.ro

Dacă ți-a plăcut acest articol înseamnă că îți pasă. Dacă vrei să afli și mai multe despre corupția din județul Buzău și cum te afectează asta, poți dona aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!