EDUCAȚIERECENTESOCIAL

Gândacul clasei cu apucături sovietice

Știți discuțiile acelea interminabile pe grupurile de părinți pe WhatsApp când vine vorba de „cadoul pentru doamna” de 8 martie ori de ziua de naștere sau discuțiile despre fondul clasei unde părinții nu ajung la un numitor comun în ceea ce privește cantitatea de petrosin și ceară necesară?

Uitați cu totul despre prostiile astea! Printre părinți au apărut manipulatorii școliți la primăria Buzău, dar și la alte primării PSD din județ de unde își trăiesc traiul și își mănâncă mălaiul. Familia Tereacă, de exemplu.

Câțiva părinți ai unor copii dintr-o clasă pregătitoare (Clasa 0) au decis să scrie reporterului despre atitudinea agresivă și înapoiată a „reporterului” personal al lui Toma.

Discuția halucinantă purtată pe un grup de WhatsApp al părinților a pornit de la alegerea limbii străine pe care copiii lor ar trebui s-o învețe.

Părinții trebuie să decidă dacă ai lor copii vor învăța la Clasa 0 limba engleză sau limba germană, o limbă străină tot mai vorbită și mai căutată în România, dar și în lume. Un prim motiv  este unul cât se poate de simplu: Germania este cea mai mare putere economică din Europa.

Camera de Comerț Româno-Germană este una dintre principalele organizații comerciale bilaterale din România și furnizor de servicii pentru dezvoltarea relațiilor economice dintre România și Germania.

Este foarte bine știut faptul că Germania este primul investitor străin pe piața locală, investițiile directe în România depășind în 2021 la peste 12 miliarde de euro.

Conform economica.net, în țara noastră activează peste 20.500 de firme cu capital german.

Dar a apărut părintele Tereacă Auraș. Conform teoriilor expertului, nemții se duc la școală și învăță limba engleză doar pentru a se descurca în lume. Altfel, nemții nu s-ar descurca să investească și să exporte în întreaga lume tehnologia și informația pe care o dețin.

Părinții serioși și cu viziune au prins ideea și au argumentat că limba germană este viitorul, engleza fiind o limbă străină ușor de asimiliat chiar și de acasă. Nu și Tereacă!

Discuțiile au continuat cu un Tereacă cu gura mare, pixu’ mic. La un moment dat a chemat întâriri, adică pe soția Elena, probabil tot scriitoare de texte propagandistice la publicația sovietică sponsorizată de PSD din bani publici.

Pentru a argumneta poziția lor bolșevică, dezinformatorii buzoienii.ro au făcut ce știu ei mai bine. Adică au mințit afirmând că la Colegiul Național BP Hașdeu nu se mai predă limba germană, iar în unele câteva cazuri elevii „s-au trezit în aer”. Ms Tereacă a plusat lovind crunt: nu le-a apărut germana pe diploma de bac!!!

Omul lui Toma a venit cu o minciună și mai gravă! Hașdeul nu mai are profesori de germană! Silvestru a închis Hașdeul! :))))))))

În realitate, la nivelul BP Hașdeu există doi profesori titulari la catedra de limbă germană, doamnele Sanda Ursachi și Paula Stegărescu. Silvestru n-a închis Hașdeul, ci l-au închis autoritățile care  dormeau în bocanci.

 

La un moment dat al discuției unul dintre părinți l-a invitat pe „reporter” să lase presa la intrarea în unitatea de învățamânt și s-o ia la plecare.

Evident, Tereacă nu s-a conformat. Mai mult, a început să se dea drept clarvăzător. Deși voia să lase impresia că este în căutarea unui numitor comun cu restul părinților, Elena lui Tereacă era numai ochi și urechi la soțul său care, în același timp se afla în căutarea pe internet a unor noi cazuri de spânzurători, explozii sau accidente rutiere.

Trebuie să „mănâncă” și gura lor, nu?

Părinții nu l-au mai suportat pe Tereacă și argumentele sale mincinoase, astfel că l-au pus la punct.

I-au propus chiar să-și ia copilul și să-l mute la o clasă unde se va preda limba engleză din primul an.

Dacă eram părinte în acel grup îi recomandam lui Tereacă o clasă unde se predă limba rusă sau coreeana (de nord)!

Deși net inferior celorlalți din toate punctele de vedere, Tereacă și-a ridicat fustele-n cap și a recomandat unui părinte să-ți mute copilul la o altă clasă.

Lovitura de final a fost aceea în care scribul afirmă că școala a făcut o greșeală când a ales limba germană, limbă ce se vorbește doar în două țari, iar școala trebuie să repare greșeala. Ar fi de râs dacă n-ar fi de plâns!

Ferească Dumnezeu să fii nevoit să discuți despre viitorul copiilor cu oameni ca Tereacă!

 

Dacă ți-a plăcut acest articol înseamnă că îți pasă. Dacă vrei să afli și mai multe despre corupția din județul Buzău și cum te afectează asta, poți dona aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!