ADMINISTRAȚIEINVESTIGAȚIIJUSTIȚIERECENTE

Găinarii violenți în libertate?

Ceea ce nu a sesizat nimeni, iar purtătorii de vorbe de la IPJ Buzău au camuflat destul de drăguț în comunicatele lor este ca ”mascații” au intervenit și încătușat „găinarii” în fața Secției 1 de Poliție Mărăcineni, nu la locul unde derbedeii l-au agresat pe Nițu Robert Gabriel.

În ceea ce privește intervenția polițiștilor sesizați la 112 de până la sosirea luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale, acum este vizată de un control. Așadar, Corpul de control al IGPR va fi prezent azi la IPJ Buzău pentru a verifica dacă polițiștii care au ajuns în zona de conflict au acționat conform procedurilor legale sau nu.

Aseară, Georgian Drăgan, purtător de cuvânt al Poliției Române a spus că dacă ar fi fost respectate aceste proceduri, Corpul de control al IGPR nu s-ar fi deplasat azi în Buzău.”

Faptul că cei că cei doi polițiști surprinși în filmările Activistului Buzoian aveau la ei tehnica din dotare, dar nu au folosit-o, arată că ori nu au pregătirea necesară să intervină, ori între ei și derbedei e posibil să existe o relație de prietenie. Nu ar fi pentru prima oară când polițiști din mediul rural ar avea tovărășii vechi cu interlopi.

“Cu siguranță, mâine, corpul de control va demara aceste verificări și vor vedea dacă polițiștii aveau în primul rând instruirea necesară de a interveni. Cu siguranță aveau mijloacele din dotare necesare să intervină”, a precizat Georgian Drăgan la Digi 24.

Capii Clanului Găinarilor care au urmărit, blocat și bătut în trafic pe Nițu Rober Gabriel au fost reținuți, duminică, pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de azi să fie prezentați în fața magistraților cu propunere de arestare preventivă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe, distrugere și tulburarea ordinii și liniștii publice Potrivit Poliției Buzău, agresiunea în trafic a avut loc sâmbătă.

Zic anchetatorii, că cercetările vor continua pentru stabilirea cu exactitate a tuturor circumstanțelor în care s-a produs evenimentul, exactitate care reiese clar din înregistrările video ale Activistului Buzoian – tentativa de omor este ignorată!

Deși în filmare se vede clar că polițiștii trimiși la o situație de urgență sunt depășiți total, reprezentanții Poliției Buzău spun că intervenția a fost una reușită. Tot eronat, IPJ Buzău a comunicat că pentru a-i stopa pe cei trei agresori a fost nevoie de intervenția mascaților. De fapt, mascații au intervenit în fața Secției 1 Mărăcineni!

“În continuarea cercetărilor privind agresiunea din data de 12 iunie a.c., în care un buzoian, în vârstă de 41 de ani, ar fi fost agresat de către trei persoane, în timp ce se afla în trafic, astăzi, ca urmare a probatoriului administrat, cei trei bărbați cu vârste cuprinse între 27 și 44 de ani, au fost reținuți pentru 24 de ore pe bază de ordonanță și introduși în Centrul de Reținere și Arest Buzău, urmând a fi prezentați magistraților cu propunere de arestare preventivă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe, distrugere și tulburarea ordinii și liniștii publice.”

Din probatoriul pus la dispoziție de către Activistul Buzoian și administrat de polițiștii de pe Valea Slănicului reieșea foarte clar că derbedeii au comis mai multe infracțiuni concurente, astfel că se impunea reținerea lor încă din seara zilei de sâmbătă, 12 iunie.

“Precizăm faptul că în ziua de 12 iunie a.c., polițiștii din cadrul Secției de poliție rurală Beceni, au fost sesizați prin apel SNUAU 112, de către un buzoian, în vârstă de 41 de ani, cu privire la faptul că, în timp ce se afla în trafic, pe raza localităților Săpoca și Cernătești, ar fi fost agresat de către trei persoane. Imediat după sesizare, polițiștii s-au deplasat la fața locului pentru verificarea aspectelor semnalate, stabilind că este vorba despre un conflict încă în desfășurare, cu trei persoane de o parte și apelantul de cealaltă parte.“

Imediat după sesizareîn realiate, echipajul format dintre unun bărbat și o fată a ajuns în zona de conflict după aproximariv 20 de minute după ce, Activistul Buzoian apelase de mai multe ori serviciul de urgențe 112!

“Din primele verificari a reieșit că, în urma unui conflict spontan, apelantul de 41 de ani ar fi fost agresat fizic de către trei bărbați, totodată i-ar fi fost provocate și distrugeri la autoturismului personal. “

În realitate, cei doi agenți de poliție nici nu au avut timp să înțeleagă prea multe. Agresorii au dat năvală peste partea vătămată chiar de fașă cu reprezentanții legii!

“Echipajul care a intervenit la fața locului a despărțit părțile implicate în conflict în vederea consilierii, totodată la fața locului fiind dirijate mai multe echipaje de poliție precum și luptători de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale pentru aplanarea și preîntampinarea escaladării conflictului.“

Aici, IPJ Buzău duce grav în eroare opinia publică! Polițiștii nu numai că au fost bruscați de agresori, dar în niciun moment nu au fost capabili să se impună în fața derbedeilor, deși erau echipați corespunzător. În realitate, la fața locului s-a mai prezentat un singur echipaj format, la fel ca primul, din un bărbat și o fată care de cum a coborât din autospeciala poliției și-a pus mâinile în șolduri și punea întrebări de parcă habar nu avea ce se întâmplase! Repet, luptătorii de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale au preluat Găinarii în fața sediului Secției 1 Mărăcineni!

“Întrucât, la fața locului, părțile implicate continuau să provoace la reacție conflictuală, polițiștii au preluat apelantul și au hotarat să îl escorteze cu mașina la sediul Poliției în vederea continuarii audierilor.“

Eronat! Agresorii Activistului Buzoian au continuat să săvârșească acte de violență inflamând și mai mult situația create tot de ei.

“Polițiștii au identificat persoanele în cauză, stabilind că este vorba despre trei bărbați cu vârste cuprinse între 27 și 44 de ani, din localitățile Săpoca și Cernătești. Imediat după aplanarea conflictului, au fost demarate cercetări în cadrul unui dosar penal, sub coordonarea și supravegherea Parchetului de pe lăngă Judecătoria Buzău, urmând ca, în funcție de materialul probator administrat, a se stabili cu exactitate delimitarea încadrării juridice a faptelor, în dinamica săvârșirii lor. “

Părțile implicate în incidentul de la Săpoca-Cernătești au fost audiate la Mărăcineni preț de 3 ore timp în care, agresorii s-au plimbat nestingheriți în afara secției de poliție. Ba mai mult, se pare că un polițist implicat în anchetă a trimis pe unul dintre agresori să-i cumpere apă de la magazinul din imediata apropiere a secției.

Mai mult, mama lui Nițu sosită la Mărăcineni se intersectează cu agresorii fiului său chiar în fața secției de poliție!

Imaginile surprinse pe camera de bord a reporterului de la Liber în Buzău confirmă cele relatate mai sus! În tot acest timp, partea vătămată Nițu Robert Gabriel nu a putut să iasă afară!

Dacă ți-a plăcut acest articol înseamnă că îți pasă. Dacă vrei să afli și mai multe despre corupția din județul Buzău și cum te afectează asta, poți dona aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!