EconomieRECENTE

Cum au ajuns românii să mănânce crap din Bulgaria și păstrăv din Turcia

 

Românii consumă pește mai mult in import decât autohton, de la crap din Bulgaria și Ungaria, până la păstrăv din Turcia și Italia. Doar 25% din consum reprezintă pește autohton, restul până la 140.000 de tone pe an reprezentând importuri, susțin oficialii de la Ministerul Agriculturii.

„Din consumul de 140.000 de tone anual, cam 25% peşte autohton şi restul peşte oceanic şi acest procent nu se va modifica vreodată. Şi pe vremea lui Ceauşescu aduceam peşte oceanic cam 240.000 de tone, cu flota noastră, dar nu era peşte românesc, era prins tot în Mauritania, Africa, Irlanda şi aşa mai departe. Acum, avem capacităţi să creştem producţia de crap, dar este ca şi cum ai spune că românul trebuie să meargă doar cu Dacia şi să nu-şi ia BMW, Mercedes sau Renault”, a declarat pentru Agerpres Gheorghe Ştefan, directorul general al Direcţiei Generale Pescuit – Autoritatea de Management pentru POPAM din cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

El spune că procesatorii s-au dezvoltat foarte mult în ultimii ani, ceea ce permite aprovizionarea lanţurilor de supermarketuri cu produse din peşte procesate în România.

Continuarea articolului în ziarul Puterea.ro

Dacă ți-a plăcut acest articol înseamnă că îți pasă. Dacă vrei să afli și mai multe despre corupția din județul Buzău și cum te afectează asta, poți dona aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!