ADMINISTRAȚIEPOLITICĂRECENTESĂNĂTATE

Candidatul X

După aproape o săptămână de la examenul pentru ocuparea posturilor de directori executivi ai caselor județene de asigurări de sănătate, ecourile dezastrului nu contenesc să apară în presa națională. La Buzău, unde cu alte ocazii similare se publicau tot felul de articole lingușitoare la adresa concurenților, ulterior fiind dovediți ca repetenți, jurnaliștii și patronii lor au dat dovadă de multă timiditate.

De exemplu, ziarul Opinia, acea publicație aflată sub controlul lui Ciolacu Marcel și a lanțului farmaceutic Marcos Provit, a intrat în silenzio stampa pe acest subiect. Colega lor de Cartel, Anghel Simona – director executiv la Direcția Relații Contractuale din cadrul CJAS Buzău – nu s-a prezentat la concursul din data de 06 mai 2021.

De altfel, în ultimii ani, redactorul-șef al ziarului, Călin Bostan, s-a ocupat personal să ridice și să apere interesele financiare ale proprietarilor de facto al publicației print-o sumedenie de articole comandate, poate chiar scrise de angajatorii săi. Desigur, nu e vorba de cel care apare în acte, un biet fost casier la Primăria Herăști, județul Giurgiu, ci despre infractorul Isac Costel și Neagu Marius Gabriel, cel acuzat de aproape fosta soție că ar fi intrat prin efracție în apartamentul din București de unde ar fi sustras bijuteriile doamnei, dar și originalele titlurilor de proprietate cu privire la bijuterii și bunurile comune imobile.

Pe cei care au preluat ce s-a scris în presa națională nu are sens să-i mai pomenesc. Favorita lor, aceeași Anghel Simona, cea pentru care scriu când sunt plătiți să o facă, s-a legat cu funii de scaunul de pe Crizantemelor. Nimic spectaculos!

Cu ocazia acestui concurs pentru șefia CJAS Buzău, de manipularea cetățenilor s-a ocupat Șansa Buzoiană, în continuare ziarul senatorului Vlad Mircea Pufu chiar dacă în acte nu mai apare ca administrator, unde redactor-șef este nimeni altul decât conul Chiriță Gheorghiade Doru, tămăduitorul fântânii cu apă tămăduitoare de la „Zmeieni”.

“La Buzău, trei persoane au depus dosarele în vederea susținerii examenului pentru postul de director al Casei Județene de Asigurări de Sănătate. Toate cele trei dosare au fost admise, astfel că toți cei trei care aspiră la fotoliul de director al CJAS Buzău vor intra în examenul scris. Printre cei 3 candidați nu se află și actualul director interimar, finanțistul Valentin Orșa, ci este vorba despre Paula Grigore, fost director al instituției, Simona Anghel, și ea fost șef CJAS Buzău, și despre Denisa Coban, economist care vine din mediul privat.”, scria ziarul ce se aproprie de ieșirea din reorganizare judiciară.

Buzoienii au luat în serios informația livrată de Șansa, astfel că toate publicațiile buzoiene, mai puțin Opinica, care s-a abținut total, au preluat într-un fel sau altul ceea ce Pufu aruncase pe masa jurnaliștilor săi.

Însă, de la fața locului și pe căi specifice am constatat că favoritele Anghel Simona și Grigore Paula nu au intrat în amfiteatrul unde s-a desfășurat examenul prea puțin mediatizat.

Totul a mers ca uns până vineri seară când s-au publicat rezultatele. Dacă după afișarea baremului pentru proba scrisă în ziua precedentă, lucrurile au devenit cumva clare, în sensul că CJAS Buzău nu va avea un nou director general instalat pe post prin concurs, a apărut și surpriza: de la Buzău mai candidase o persoană care a reușit să obțină 22,90 puncte din 100 posibile!

A fost mare frământare prin zona partidelor politice, printre angajații Casei și a celor care înțeleg sau au tangență cu casa de sănătate. Cine a fost concurentul și de ce a fost protejat/ascuns de ziariștii lui Pufu? Calcule, socoteli, aluzii, bănuieli, bârfe, etc.

În loc să facă lumina și să retracteze informația eronată aruncată publicului, ziarul Șansa Buzoiană a continuat cu manipularea și sodomizarea logicii cea mai simple.

“Dezastru la proba scrisă a concursului pentru funcțiile de directori ai caselor județene de asigurări de sănătate, din țară. Din 33 de candidați care au participat la examen, desi admiși la proba dosarelor au fost 54, doar 5 au promovat, obținând notă peste 7.00 De la Buzău, pentru funcția de director al CJAS s-au înscris trei candidate: una dintre ele nu s-a mai prezentat la examenul scris, celelalte două au ratat testul, obținând   punctaje rușinoase.”

Și

“La Buzău, trei persoane au depus dosarele în vederea susținerii examenului pentru postul de director al Casei Județene de Asigurări de Sănătate. Toate cele trei dosare au fost admise, ceea ce le permitea candidaților intrarea la examenul scris. Cele trei dosare admise au fost cel al Paulei Grigore, fost director al instituției, Simonei Anghel, și ea șef CJAS Buzău în trecut, și al Denisei Coban, economist care provine din mediul privat. La examenul scris, una dintre trei nu s-a mai prezentat, iar celelalte au ratat examenul.”

Deși era evident că Anghel și Grigore nu au participat la concurs, iar în sala de examen a intrat doar Coban și un candidat secret, “pufuleții“ au continuat să execute sarcinile primate de la senator!

Nu puține au fost vocile care l-au indicat pe Orșa Valentin, interimarul de la vârful CJAS Buzău ca fiind candidatul secret, mai ales că domnia sa nu se afla la serviciu în ziua examenului. În încercarea de a face lumină în această speță, l-am contactat telefonic pe domnul Orșa Valentin care, în exclusivitate pentru Liber în Buzău,  a negat participarea la concursul din data de 06 mai 2021, cât și eliberarea recomandărilor necesare concurentelor Anghel și Grigore pentru completarea dosarelor de concurs specificate la art. 4, lit.b) din Metodologia privind organizarea concursului CNAS.

Așadar și prin urmare, sper ca până la sfârșitul săptămânii să aflăm de ce s-a dorit ascunderea candidatului X, dar și cine este acesta.

Profit de această ocazie pentru a adresa domnului senator Pufu Vlad Mircea o întrebare… este presa liberă? Argumentați!

Dacă ți-a plăcut acest articol înseamnă că îți pasă. Dacă vrei să afli și mai multe despre corupția din județul Buzău și cum te afectează asta, poți dona aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!