CULTURĂEDUCAȚIERECENTESPORT

Premiul „Simona Catrina” – 2022 va fi acordat familiei fostului jurnalist sportiv Mihai Baltag

 

Dragi colegi,

Am decis ca premiul pentru prima ediție a concursului de jurnalism „Simona Catrina”, lansat cu ocazia Zilei Mondiale a Libertății Presei, să fie acordat familiei ziaristului buzoian Mihai Baltag, cel mai longeviv jurnalist sportiv local din perioada post-decembristă, în semn de omagiu și recunoștință pentru întreaga activitate a celui care a încetat din viață în data de 11 noiembrie 2022, la vârsta de 45 de ani.

Felix Rache

Mihai Baltag
Mihai Baltag

La începutul lunii mai 2022, fostul jurnalist Felix Rache, în prezent vicepreședinte la Consiliul Județean Buzău, anunța insituirea premiului „Simona Catrina”, premiu acordat anual pentru cel mai bun reportaj apărut în presa buzoiană.

„Ziua Internațională a Libertății Presei îmi dă din nou ocazia să vă mulțumesc pentru contribuția constantă pe care o aveți la bunul mers al societății și să vă transmit cele mai bune gânduri. Deși uneori politicienii par să uite importanța muncii voastre, evenimente tragice precum războiul de astăzi din Ucraina ne reamintesc tuturor unde pot duce suprimarea libertății de expresie și transformarea presei într-un simplu instrument de propagandă al puterii.

Simona Catrina
Simona Catrina

Pentru că județul Buzău a avut mereu jurnaliști talentați și îmi doresc ca această tradiție să continue mult timp de-acum încolo, aș vrea să vă anunț astăzi instituirea „Premiului Simona Catrina” pentru reportaj. Premiul este un omagiu adus talentatei jurnaliste buzoiene Simona Catrina, fosta noastră colegă plecată mult prea devreme dintre noi, și va recompensa anual cel mai bun reportaj apărut în presa buzoiană. Jurizarea va fi făcută de ziariști de la toate instituțiile media din județul Buzău, valoarea premiului, acoperită integral de mine, fiind de 1000 de euro.

Simona Catrina a fost un condei aparte în presa românească. Născută la Buzău, a terminat liceul „Mihai Eminescu” din orașul nostru și apoi Facultatea de Litere la București. Jurnalistă și scriitoare cu mult umor și ironie fină, Simona a scris pentru „Național”, „Libertatea”, revista „Tango” și multe alte publicații. Instituirea unui premiu pentru jurnalism în amintirea sa sper să îi inspire pe tinerii jurnaliști din Buzău să fie mai buni, profesioniști și dedicați acestei frumoase meserii.”

Dumnezeu să-i odihnească în pace!

Dacă ți-a plăcut acest articol înseamnă că îți pasă. Dacă vrei să afli și mai multe despre corupția din județul Buzău și cum te afectează asta, poți dona aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!