ADMINISTRAȚIEINVESTIGAȚIIPOLITICĂRECENTE

Moraru: Cine sunt?

Taxa judiciară de timbru achitată de Moraru Antoanela în valoare de 1559 de lei era substanțial mai mică decât taxele notariale și cele datorate statului în urma tranzacției.

Am analizat cu atenție și îngrijorare conferința de presă susținută de președintele PLUS Buzău, domnul Moraru Răzvan Mihai, ce a avut loc vinerea trecută la sediul partidului, iar mai pe seară prestația sa la un post de televiziune local. Plecând de la aceste două apariții publice, extrem de rare în cei doi ani de când s-a decis să cocheteze cu județul natal, să facă naveta la nevoie între București și Buzău, am ajuns să deslușesc anumite aspecte legate de intențiile domnului Moraru în ceea ce privește politica în general, nu cea locală. Spun nu cea locală deoarece președintele PLUS Buzău nu a fost niciodată interesat cu adevărat de județul și/sau municipiul Buzău, iar pentru a dovedi asta nu este deloc greu: Moraru Mihai Răzvan nu a candidat pentru nicio funcție la alegerile locale din 27 septembrie 2020.

Moraru Mihai, 27.09.2020: La ora 16:00 prezența la nivel național este de 31.2%, iar în București de doar 24%. Dacă la ora 12:00 diferența între național și București era de 4 procente, acum este de 7 procente. Unde sunt bucureștenii? Mai sunt 5 ore de vot. În acest ritm, prezența nu va trece de 37%-38%. Hai la vot!

Moraru Mihai, 27.09.2020, aproximativ ora 19.00: Municipiul Buzău: prezență la vot slabă! Observ că urbanul nu e prea interesat de aceste alegeri. Asta în timp ce alții cară lumea la vot cu mașini, încă de dimineață.

Moraru Mihai, 27.09.2020, aproximativ ora 20.00: Care e singura zonă din țară cu prezența sub 30%? București 27,7%! Unde sunt bucureștenii? Toată ziua de duminică 27 septembrie, domnul Moraru a comentat de pe margine, pe Facebook, alegerile locale la care nu participa din propria decizie. Din cele șapte comentarii postate, unul singur avea legătură cu Buzăul, în rest toate celelalte vizau Capitala, orașul unde de altfel trăiește împreună cu familia de mai mulți ani cel care se vrea a fi Prefect al Județului Buzău.

Dar ziua imediat următoare după încheierea scrutinului, domnul Moraru revine pe Facebook cu un intro de teatru prost (așa ar spune Viorica Dăncilă) și joacă lamentabil primul act din ceea ce urma să reprezinte piesa cu caracter politic a scurtei sale cariere politice. Se adresează buzoienilor spunând că în ziua alegerilor locale s-a gândit de, nici mai mult, nici mai puțin 20 de ori dacă să renunțe la viața politică! Care viață politică, domnule?

După sute de întrebări pe care și le-a adresat în oglinda din baia din apartamentul din București, după ce a povestit cum a plecat la facultate cu două sacoșe (de rafie?) cu haine, după ce a făcut monetarul înainte de a experimenta pentru o scurtă perioadă tărâmul englezesc, s-a întors la Buzău pentru a crea o companie națională în care a investit milioane de euro fără ajutorul nimănui. Am așezat lupa pe “compania națională“, dar nu prea am găsit milioane de euro. Una e să împrumuți și să rulezi milioane, alta e să le investeșți, zic și eu. Dar revin la acest aspect peste câteva paragrafe.

“În scurt timp începe o noua competiție. Și am nevoie de ajutorul vostru: am nevoie de voluntari in Buzau. Dar avem nevoie și de oameni dispusi sa lucreze pro bono in marketing, grafica și comunicare, in research și juridic. Avem deja o echipa, dar avem nevoie de mai mult.

Și mai am nevoie de încă ceva de la voi, cei care ma cunoașteti bine. De la voi, cei cu care am lucrat și cu care am construit: de un material video, scurt, de maxim 60 de secunde. Știți voi ce trebuie sa conțină.” – așa a încheiat viitorul fost candidat la alegerile parlamentare, dar fără s-o spună fățiș.

Ziua următoare, pe 29 septembrie 2020, a venit și anunțul oficial, adică actul II al piesei de teatru prost. Postează un soi de clip electoral fabricat cu mai multe zile înainte, ceea ce demonstrează clar faptul că îndoielile pe care le avusese în urmă cu doar două zile erau doar simple minciuni legate de viitorul său în lumea politică.

“Am decis sa imi depun candidatura pentru alegerile parlamentare, aceasta fiind deja validata de comisia interna. Cred ca proiectul USRPLUS este singurul care poate aduce modernizarea Romaniei.“ Și aruncă în fața buzoienilor 5 axe considerate principale (vitale?) care îmbrăcau proiectul său politic la care era aproape să renunțe!

Personal, am remarcat faptul că domnul Moraru nu precizase pentru care Cameră a Parlamentuui va candida. Ciudat, nu?

Deși s-a implicat aproape deloc în campania de la “locale“, deși n-a candidat, deși comentariile sale și intervențiile din online vizau în cea mai mare parte Bucureștiul, în prima zi din octombrie, domnul Moraru anunță buzoienii că s-a reconfirmat șef peste filiala PLUS Buzău, deși era deja stabilit că va candida de pe locul 1 la Camera Deputaților sau Senat, dar mai degrabă la CD, acolo unde erau mai multe șanse să prindă un mandat de parlamentar. Ziceți voi dacă nu a fost un teatru prost?

“Alegerile locale nu au fost un succes pentru noi la Buzau, ca Alianța USRPLUS, fata de obiectivele propuse. Prin urmare, împreuna cu colegii din BJ PLUS Buzau, am revenit către membri și am suspus la vot mandatele noastre, ca și lideri ai organizației județene. După doua zile de vot, 86% din membrii PLUS Buzau ne-au oferit in continuare încredere și au decis sa mergem mai departe. Era normal și moral sa ne depunem mandatul in fata membrilor. Performanta este un indicator vital in politica.“

Este evident că după foarte slabele rezultate de la alegerile locale șefii celor două partide trebuiau să facă pasul în spate și să lase pe alții mai pricepuți la cârma, însă nu și la partidele democratice. Pe scurt, pe modelul Liviu Dragnea de la PSD sau pe cel al lui Dan Barna-USR după prezidențialele pierdute în fața Vioricăi, domnul Moraru n-a scăpat o clipă hățurile din mână. Mă rog, apoi continua să facă o clasică analiză de tip corporatist, dar pe o structură de CAP communist, adică fix ce face în prezent când deschide gura și vorbește despre prefectură și funcția de prefect.

Evident, umbra sa din online care nu-l slăbea o clipă era traseista Cristea Claudia Mihaela, traseista fugită de la USR Buzău și parcată lângă domnul Moraxxx! Cred că v-ați prins, nu întâmplător am pomenit de duamna Cleo, dar mai aveți puțină răbdare!

Bla-bla-bla, bla-bla-bla… domnul Moraru propune niște mari proiecte în turism, agricultură, aproape nimic pe educație, ceva pe sărăcie, ceva reclama la propriul succes în zona de vânzări de “otrăvuri pentru sol și plante“, ceva cu nu știu ce premiu din partea nu știu cărei asociații, ceva pe filantropie… atacuri gratuite la actualul partener de alianță, PNL… dar rezultatul l-am văzut cu toții: buzoienii nu s-au lăsat păcăliți de nemunca depusă în ultimii doi ani de până la alegeri și de absența din ședințele de consiliu ale CJ Buzău și Primăria Municipiului Buzău unde se puteau schimba multe lucruri.

Moraru – Delatorul

Pe la sfârșitul lui septembrie 2019 colectam informații legate de un individ implicat într-un scandal din curtea Spitalului Județean de Urgență Buzău. Căutând și iarăși căutând l-am găsit pe individ, alături de acesta fiind un membru PLUS Buzău, dar nu unul oarecare. Era vorba de Dragomir Silviu Daniel, membru în Biroul Județean și responsabil cu recrutarea de noi membri. Am semnalat atunci conducerii partidului faptul că Dragomir apare în niște poze ale Partidului Ecologist Român, dar și pe lista de candidați a PER pentru Consiliul Local Municipal – 2016.

Nimic deosebit, însă aveam confirmarea că Dragomir, la acea vreme deținator al unei afaceri dubioase, ceva de genul “bei, manînci, dar nu plătești nimic… doar timpul petrecut la noi“, declarase în două rânduri, official, că înainte de înscrierea în PLUS nu mai avusese activitate politică.

Înainte de a face publică minciuna lui Dragomir am discutat problema asta cu mai mulți membri din conducerea PLUS, dar toți s-au ascuns după Moraru. Dragomir a negat vehement pozele și dovada candidaturii sale (site-ul AEP), iar la ordinal lui Moraru, membrii PLUS Buzău au făcut scut în jurul mincinosului. Ca să fie treaba bună, Moraru a ieșit cu distribuiri pe Facebook ale afacerii lui Dragomir, subliniind faptul că Dragomir este colegul său.

În aceeași zi de 4 octombrie 2019, pretendentul la funcția de Prefect al Județului Buzău iese tot pe Facebook cu o postare mizerabilă în care mă atacă în plan personal și profesional unde mă acuză de înșelăciune și evaziune fiscală, ignorând faptul că un cetățean, un fermier mic își poate desfășura activitatea de producție și economică organizat diferit față de marii fermieri ca dânsul, de exemplu sub forma de producător local.

Inițial mi-a creat impresia că Moraru era supărat pe faptul că în activitatea mea de horticultor nu folosesc otrăvuri pentru sol și plante pe care dânsul ridicase acele milione de euro investite în mizerii pentru sănătatea oamenilor! Dar nu… confirmarea că Moraru este doar un delator, un om al dracului, a venit în momentul în care într-o seară îmi sună telefonul, iar la capătul celălalt al firului aud o voce beată, cu accent de milițian de la un post din mijlocul Bărăganului.

Era Nicușor Dinulescu, comisarul-șef adjunct de la “protecția consumatorului“. Am aflat cine mă întreba dacă mai am legume spre sfârșitul lui octombrie după ce l-am rugat să-și decline identitatea.

Mă luase Dinulescu cu niște întrebări din alea așa, de arest la capul rândului de porumb, înainte să se prezinte precum cum îi șade bine unui bugetofag care nu produce nimic, ci doar consumă resursele statului în plimbări prin județ alături de o consilieră personală angajată pentru a-l încălzi înainte și după o cinzeacă la sediile agenților economici pe care îi “arde“ după bunul plac.

Povestea cu Dinulescu și subordonații săi e mai lungă, de aceea o voi relata cu altă ocazie. Cert este că, a doua zi m-am prezentat fără invitație la sediul “protecției consumatorului“ din Buzău pentru a lămuri problema. Astfel, am aflat că pârâciosul mincinos se numea Moraru Mihai Răzvan, președinte PLUS Buzău, fost candidat la Senatul României și favorit pentru numirea în funcția de Prefect al Județului Buzău.

Evident, plângerea/sesizarea pe care a uneltit-o împreună cu Dinulescu a sfârșit în coșul de gunoi al unei instituții a statului cu rol foarte important în societate, iar Moraru cu o mare pată pe “cariera sa politică“.

Revenind la Dragomir Silviu și minciunile sale legate de activitatea politică anterioară intrării în PLUS, am să vă spun atât: individul este în continuare membru PLUS Buzău, chiar dacă, chipurile, s-a autosuspendat din partid. Da, autosuspendat! Moraru n-a luat nicio măsură împotriva lui Dragomir. Vrednic este?

Moraru – Protectorul

După alegerile locale pierdute “en fanfare“, din USR Buzău s-a desprins o stea a politicii USRPLUS Buzău, duamna Cristea Claudia Mihaela. Zero la prea multe capitole pentru a supraviețui într-o lume politică reală și cât de cât normală, Moraru a primit-o cu brațele deschise în partidul pe care îl conduce, zic eu, dezastruos.

Asta chiar n-ar fi vreo problemă majoră, însă faptul că duamna Cristea este colaboratoare a unui grup infracțional organizat, furnizând membrilor grupării interlope informații confidențiale și personale ce nu îi aparțin din documente oficiale, cam este. Și se cam îndreaptă spre penal.

Am cerut public excluderea duamnei Cristea din partidul curat al domnului Cioloș, însă Moraru o ține la piept. Am trimis către PLUS Buzău dovezile din care rezultă în mod clar și fără echivoc colaborarea dintre Cristea și grupul Dan Deșliu, însă Moraru face scut în jurul individei, la fel cum a procedat cu Dragomir!

În ultima apariție televizată a lui Moraru, acesta s-a adresat buzoienilor cu următorul îndemn: “Dacă vom greși, criticați-ne!“ Pentru ce să vă mai critice buzoienii, Morarule dacă tu dai în judecată pe oricine nu e de accord cu “viziunea“ ta sau faci plângeri și sesizări celor care îți contestă capacitatea de cetățean onest și bine intenționat?

Moraru – Ipocritul

La postul de televiziune la care Moraru s-a înființat într-una din serile trecute, pe lângă reiterarea ideilor stupide ce împlinesc viziunea candidatului cu cele mai mari șanse la obținerea funcției de Prefect al Județului Buzău, am remarcat un aspect foarte interesant.

Zice Moraru că în primăvara lui 2017, după protestele ce au au avut loc în ianuarie-februarie în toată țara împotriva OUG 13 și în general a coaliției de guvernare PSD-ALDE, dar mai ales cele din Piața Victoriei, a avut de ales între a-și face bagajele și a pleca cu familia să traiască peste hotare sau să rămână să lupte împotriva sistemului, a PSD, etc.

Acestă afirmație făcută în spațiul public a fost definitorie pentru mine ca cetățean și persoană care de cinci ani de zile am contestat pe toți mincinoșii din politica locală și națională! M-am convins că Moraru îi ia de proști pe toți cei cărora le cere susținerea necondiționată, pe toți cei cărora le-a cerut votul la alegerile din 6 decembrie 2020!

Moraru Mihai, cum e posibil să spui că erai pe cale să părăsești România, dar ai rămas să te lupți cu monștrii când la data de 1 mai 2017, datoriile firmei tale către bănci erau de 4.870.000 de lei, iar primul credit ce urma a fi stins, cel pentru Land Rover, avea termen 2020?

Moraru – Afaceri și avere

În 2 iulie 2013, soția Antoanela, și Costică, tatăl lui Moraru, au încheiat un antecontract de vânzare-cumpărare având ca obiect înstrăinarea unei case de locuit situată în comuna Movila Banului în suprafață de 96 m2 împreună cu suprafața de 2700 m2 teren intravilan categoria curți-construcții, a unei suprafețe de 5000 m2 teren arabil în satul Limpeziș și a unei suprafețe de 20800 m2 teren categoria arabil în extravilanul aceluiași sat Limpeziș, dobândite de tatăl lui Moraru prin moștenire. Prețul de vânzare al proprietăților mai sus amintite a fost de 20.000 de lei, adică 200 de milioane de lei vechi, preț plătit de soția lui Moraru Mihai pe loc. Actul în sine a fost un înscris sub semnătură privată, adică o hârtie de mână, urmând ca peste o lună părțile să se prezinte în fața unui notar pentru a perfecta actul de vânzare-cumpărare în formă autentică.

Doar că Moraru Costică s-a sucit și după ce a încasat banii de la nora sa, adică de la Moraru Mihai Răzvan, nu a mai dorit să mai continue tranzacția. Astfel, în data de 24 septembrie 2013 Moraru Antoanela Florina l-a acționat în judecată de socrul său, obținând astfel o hotărâre judecătorească care ține loc de act autentic și încasând averea bătrânului care nu s-a prezentat la niciun termen la Judecătoria Pogoanele. Procesul s-a încheiat în data de 12 martie 2014.

Această tranzacție dintre soția și tatăl președintelui PLUS Buzău, inițiată în regim privat și sfârșită în sala de judecată ridică cel puțin două semne de întrebare și dă curs unor interpretări, ambele fiind de natură să creeze serioase dubii în ceea ce privește moralitatea lui Moraru.

Prima. Metoda aceasta de fentare a birourilor notariale și eludare a statului de la început a fost folosită o bună perioadă de vreme în anii de dinaintea apariției Legii 17 din 7 martie 2014 privind unele măsuri de reglementare a vânzării-cumpărării terenurilor agricole situate în extravilan. Ca fapt divers, “profesioniștii“ schemei în județul Buzău au fost famiglia Mocanilor, care astfel au dobândit în jur de 100 de hectare în zona de câmpie(subiect separat). Prezentarea părților în fața unui notar public încă din faza iminentă a tranzacției elimină orice posibilitate de prelungire a finalizării actului autentic. Însă, dacă se dorește evitarea achitării taxelor notariale și a celor către stat, atunci treaba merge ca unsă.

Taxa judiciară de timbru achitată de Moraru Antoanela în valoare de 1559 de lei este substantial mai mica decât taxele notariale și cele datorate statului în urma tranzacției. Dacă mai adăugăm faptul că avocatul care a reprezentat petenta în instanță este unul dintre avocații care i-au făcut reclama lui Moraru Mihai Răzvan în campania electorală din 2020, atunci socotelile se leagă. Mai mult, petenta nu a solicitat cheltuieli de judecată, ceea ce poate însemna că nici nu a avut. A doua. De ce să vândă averea norei Antoanela când urma să fie moștenită de copii săi? Spuneam mai sus că “actul de mână“ dintre între Moraru Costică și Moraru Antoanela a fost întocmit în data de 2 iulie 2013, iar cererea de chemare în judecată a fost înregistrată la Judecătoria Pogoanele în data de 24

septembrie 2013. La datele respective, Moraru Costică avea doi fii, Moraru Mihai Răzvan și Moraru Narcis Claudiu, ultimul liberat condiționat la sfarșitul lunii aprilie 2013, cu doi ani mai devreme, după o condamnare de 5 ani pentru săvîrșirea infracțiunii de lipsire de libertate și alte condamnări pentru infracțiuni de complicitate la înșelăciune în formă continuată și proxenetism în perioada octombrie 1998 – mai 1999.

Moraru – Relația cu Toma

În ultimul timp se vorbește si se pun tot mai multe întrebări despre relația cu Constantin Toma, primarul municipiului Buzău. L-am întrebat pe Moraru în urmă cu doi ani despre afacerile pe care le-au desfășurat împreună în domeniul agricol. Moraru s-a rezumat doar la a spune că în trecut au colaborat.

Nimic immoral sau ilegal, cu o singură condiție: știe Moraru care sunt firmele pe care le-a deținut în trecut primarul Buzăului, firme ce în prezent sunt controlate de acesta prin interpuși? SC Agra SRL îi spune ceva? Dar SC Agricultura Veche SRL? Dar SC Ferma Terraverde SRL? La un moment dat l-am întrebat pe Moraru de ce nu merge la ședințele de consiliu local municipal. Răspunsul a fost halucinant: nu am timp de pierdut acolo!

Trecând peste toate aspectele și faptele enumerate în rândurile de mai sus, personal, am ajuns să îmi pun mari semne de întrebare în ceea ce privește bunele intenții ale oamenilor noi din politică. Desigur, cei mai mulți dintre ei sunt de toată isprava, serioși și hotărâți să aducă schimbări semnificative în politică și administrația locală, însă asocierea cu persoane dubioase, fără scrupule în a-și atinge și hrăni ego-ul cu orice preț, nu este deloc pe placul celor care le-au încredințat votul, deci reprezentarea la cel mai înalt nivel.

Deja partidele noi sunt căpușate de indivizi siniștri, conexiuni directe cu politicieni sau funcționari care au vătămat de-a dreptul toate sistemele publice locale și naționale, iar vina de a fi permis intrarea leprelor le aparține. Mă uit și văd că din septembrie și până acum partidele aflate la putere nu fac altceva decât să se sfâșie între ele pentru impunerea unor oameni controvesați în poziții cheie din administrație și deconcentrate.

Spălătorese, maseuze, scamatori, pitici de circ, bețivani cu patalama, pensionari expirați, psihopați, remorci, amante, amanți, toată flora și fauna posibilă se bat pentru a obține funcții de conducere la Casa de Sănătate, la Mediu, la Direcția Agricolă, la APIA sau AFIR, etc.

Personaje ca Vlase, Muzgoci, Bădulescu, Mocanu sau alți dinozauri dau târcoale încă Alianței USRPLUS. De ce fac asta?

Pentru că au simțit de mult timp cât de slabi și pe alocuri chiar proști sunt cei care s-au cățarat pe cadavre pentru a deține controlul. Sunt șantajabili, sunt ușor de vândut și cumpărat la bucată sau chiar în bloc. Stau și mă uit că nimeni nu se mai gândește la cetățeni, la cei cărora le-au cerut votul în patru rânduri în ultimii doi ani. Politicienii de azi sunt la fel ca cei de ieri. Mai mult, tind să cred că cei care fac politică de mulți ani se îndreaptă, devin mai decenți decât ar putea fi vreodată cei noi, cei de la Buzău.

Dacă ți-a plăcut acest articol înseamnă că îți pasă. Dacă vrei să afli și mai multe despre corupția din județul Buzău și cum te afectează asta, poți dona aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!