Gardul Ero(r)ilor din administrația locală. Zarr-ul a fost aruncat!

Săulescu Mihai zis Dihoru’ este asociatul unic al firmei Mike Zarr ADS, altă căpușă înfiptă în bugetul Primăriei Buzău, direct sau prin intermediul lui Alfred Vasilescu, și el unic asociat la o altă căpușă pesedistă care se numește Oval Green Publishing. De altfel, Vasilescu a fost o perioadă unul din asociații care au controlat Zarr-ul, la fel ca deputatul PSD de Buzău, Lazăr Sorin Iulian. Numai în 2018 a avut o cifră de afaceri de 1.174.353 lei cu un profit net de 241.277 lei. Era să uit: în 2017, în firmă activa ca Project Manager un anume domn Adrian Ciolacu. Dacă n-o fi pură coincidență de nume, atunci e clar despre ce vorbim noi aici!

Dintre toate contractele pe care Mike Zarr ADS le-a obținut de la Primăria Buzău sau Centrul Cultural “Alexandru Marghiloman” ori S.C.M. Gloria Buzău, majoritatea prin metoda încredințării directe sau prin construirea caietului de sarcini în așa fel încât serviciile sau produsele solicitate să fie de găsit doar la Dihoru’, cel mai mult mi-a atras atenția unul în valoare de nu mai puțin de 523.505,99 lei. Obiectivul de investiții sună așa: “Lucrări ornamentale la fațada stradală a gardului Unității Militare 1671“.

Parcurgând următoarele elemente din contract, aflu care sunt categoriile de lucrări ce trebuie executate și mă crucesc! Băi, cum putea Dihoru’ să facă o documentare istorică pentru o astfel de lucrare, cum putea să facă aranjamentul cronologic, logic și estetic al fotografiilor sau cum putea să facă montajul permanent al elementelor ornamentale? Dar restul cerințelor primarului Toma? Cum?

Așa că o iau pe fir invers și încep să pun întrebări în stânga și-n dreapta. Aflu că acest Săulescu zis Dihoru’ nu prea știe să facă nimic, dar nici băieții și fetele cu care pozează într-o echipă super dotată și super aleasă. Ba da, super aleasă se potrivește, căci aceștia par a fi „băieții deștepți ai Buzăului”. Aflu că toate lucrările au fost date spre executare către diverse firme din Buzău și București. Aflu că prețurile maximale oferite executanților au fost unele mai mult decât penibile, astfel că nici serviciile nu s-au ridicat la cele mai înalte standarde, mai ales că la final lucrarea în sine va fi ceva unicat, în felul acesta nefiind posibilă o eventuală comparație și nici măcar criticată.

Dar ce să vezi? După predarea “la cheie“ a gardului cu ocazia Zilei Eroilor și a vizitei oficiale a fostului șef PSD, Dragnea Liviu, în prezent rezident la Penitenciarul Rahova, au fost descoperite câteva erori ale istoriei, dar și ale celui care este răspunzător direct în fața Primăriei Buzău. Se mai pot repara? A fost amendat “antreprenorul“? S-a sesizat vreo instituție care normal ar fi trebuit să se simtă lezată? Da, nu, nu, da!

Ne revedem la următorul articol despre Mike Zarr ADS. Atunci voi aduce la lumină și arta primarului Toma Constantin de a “rupe“ în două un contract ce ar fi trebuit să se supună regimului licitațiilor publice. Acesta chiar este un caz de competență Direcției Naționale Anticorupție.

Zarr-ul a fost aruncat!

Dacă ți-a plăcut acest articol înseamnă că îți pasă. Dacă vrei să afli și mai multe despre corupția din județul Buzău și cum te afectează asta, poți dona aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

error: Content is protected !!