INVESTIGAȚIIPOLITICĂRECENTE

USL-ul n-a murit, USL-ul se transformă!

Despre blatul PNL–PSD s-a scris foarte mult de când liberalii s-au instalat la guvernare. Mai mult sau mai puțin vizibil cetățeanului de rând, cel care suferă cel mai mult în urma înțelegerilor politice la cel mai înalt nivel, șefii PNL și PSD tranșează propriile interese personale sau de grup, ignorând în totalitate românii.

Dacă în mediul online, la televiziuni și chiar la posturi de radio Ciolacu și Orban arată plebeilor că sunt la cuțite și se lupta între ei pentru “Un trai mai bun” sau pentru „Dezvoltarea României”, în realitate, totul se reduce la împărțirea pe bucăți a Țării Românești.

În aceeași zi istorică de 6 august 2020, când Marcel Ciolacu a convocat videoconferința de împăcare a liderilor PSD Buzău, șeful PSD a dorit să afle de la președintele CJ Petre Neagu și primarii buzoieni dacă în conturile instituțiilor pe care le conduc au ajuns banii negociați cu Orban și ministrul Finanțelor, Florin Cîțu.

Amfitrionul ședinței online a fost eternul “aspirator“ de bani pentru partid, fostul vicepreședinte CJ Buzău, Romeo Lungu, în prezent candidat pe locul 3 la Camera Deputaților. Pesediștii au trecut repede peste clasicele false amabilități și au intrat direct în pâine, mai ales că se apropiau alegerile locale, iar banii guvernamentali pe care se bazau să-i folosească în campanie nu se regăseau în conturile lor.

După un scurt briefing în care Ciolacu îi anunța că ministrul Ciucă (PNL) tocmai l-a informat că trecuse o hotărâre de guvern de care era interesat direct primarul comunei Beceni, încă în funcție la acea dată, Constantin Dumitru Laurențiu, Mustăcioară, după cum îl alintă liderul PSD. Mustăcioară s-a arătat mulțumit, însă mai avea o problemă nerezolvată: rectificarea bugetară care ar fi trebuit să le asigure primarilor PSD din județul Buzău liniștea în campania electorală.

Au urmat o serie de discuții și raportări ale președintelui CJ Buzău și a primarului municipiului Buzău legate de banii de la guvern care, la îndemnul lui Ciolacu urmau să fie deturnați de la destinație către nevoile PSD.

Ciolacu către Neagu: Stai că-l sun pe Câțu. Tu dacă îți vine rectificarea oricum poți să-ți muți niște sume.

Neagu către Ciolacu: Aia-i cu totul altceva, dar trebuie să vină și trebuie să ne corelăm cu cele care vin de la Finanțe (ministerul) pentru UAT-uri… ce am eu informații vin pentru cheltuieli curente, persoane cu handicap, proiecte și așa mai departe, dar nu știu sumele.

Intervine primarul municipiului Buzău Toma Constantin și le readuce aminte colegilor săi că banii de la guvern vor veni pentru Covid, pentru că așa a decis parlamentul, nu pentru folosirea lor în alte interese de grup.

Din cauza sughițului provocat de rostirea numelui său în ședința pesediștilor buzoieni, ministrul liberal al Finanțelor pune mâna pe telefon să-i raporteze lui Ciolacu care e starea bugetului României.

Cîțu: Să trăiți, șefu’! Ce mai faceți?

Ciolacu: Ce faci, dom’ ministru?

Cîțu: Ce să fac, lucrez la rectificarea aia și sughiț încontinuu.

Ciolacu: Păi, când faci rectificarea aia, că acum și eu am aceeași…

Cîțu: Acum lucrez la ea.

Ciolacu: Acum lucrezi la ea… și nu o vorbim și noi înainte? În primul rând să-mi văd de Buzăul meu. Ți-l trimit pe Sorin, sau cum vrei?

Cîțu: Da, să vină bursucul ăla de Sorin!

Ciolacu: Da? Pe Sorin, pe Sorin, OK.

Urmează o pauză de câteva minute în care ministrul Finanțelor Cîțu îi raportează lui Ciolacu că până luni 10 august face rectificarea bugetară, iar Sorin Lazăr poate merge la el, probabil cu sacoșele de rafie pentru a le umple cu bani pentru campania electorală.

Sorin Lazăr este deputat PSD de Buzău, președintele Comisiei pentru buget, finanțe și bănci din Camera Deputaților și fost vicepreședinte al Comisiei speciale a comune a Camerei Deputaților și Senatului pentru controlul  execuției bugetare anuale a Curții de Conturi a României. Deoarece nu mai candidează pentru un nou mandat de parlamentar, în luna iunie Lazăr a fost numit consilier al Curții de Conturi.

Grijuliul conducător social-democrat se interesează și de banii de la Ministerul Sănătății pe care i-a negociat cu liberalul Tătaru, însuși ministrul. Primarul municipiului Râmnicu Sărat explică faptul că nu a primit nimic, iar Ciolacu i-a trasat direcția: mergi acolo!

Pe finalul episodului reapare ”aspiratorul” de bani care raportează faptul că s-au adunat 100 de participanți și că pot începe treaba. Apare și Joker în conferință care deja înregistra videoconferința fără voia lui Ciolacu.

Cătălin Trifan – Joker

Cine este Joker? Păi, Joker este Cătălin Trifan, una dintre săgețile lui Ciolacu, administrator al mai multor conturi false de Facebook și pagini PSD Buzău, printre care Taclale de Buzău și Breaking News Buzău, pagini unde opozanții PSD sunt măscăriți la ordinul lui Ciolacu.

Dragi români, din păcate cam așa stau lucrurile la cel mai înalt nivel al politicii românești. Cei mai importanți oameni în statul român negociază banii cetățenilor, dar nu în interesul lor, ci al agenților economici conectați la partide care la rândul lor întorc către stăpânii politici parandărătul acela tot mai des întâlnit pe buzele tuturor.

USL-ul n-a murit, USL-ul se transformă! Oare președintele României știe?

Dacă ți-a plăcut acest articol înseamnă că îți pasă. Dacă vrei să afli și mai multe despre corupția din județul Buzău și cum te afectează asta, poți dona aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!