JUSTIȚIEPOLITICĂRECENTE

Tinere speranțe pesediste, urmărite penal pentru evaziune și delapidare. Gabi Enciu și Andreea Buzăeanu, protagoniștii unor afaceri ilegale.

 

În urma acestor operațiuni, a rezultat suma de peste 8,5 miliarde de lei vechi din care Enciu și-ar fi însușit aproape 5,5 miliarde. Fostul vice al tineretului pesedist din Buzău este cercetat pentru că s-a sustras de la plata impozitului pe profit, in valoare de peste 1,3 miliarde de lei vechi.

Doi membri ai Organizației de Tineret a PSD Buzău, Andreea Buzăeanu și Gabriel Enciu, sunt cercetați de polițiștii de la Investigarea Fraudelor pentru evaziune fiscală și delapidare, prejudiciul care li se pune în cârcă celor doi fiind de ordinul miliardelor de lei vechi.

Potrivit Poliției, Andreea Buzăeanu este suspectată că în perioada 2009-2010 în calitate de administrator al unei societăți a înregistrat în contabilitate facturi fiscale pentru diverse mărfuri sau prestări servicii pentru organizarea unor spectacole care nu ar fi avut loc. Astfel, tânara este acuzată că și-ar fi însușit aproape 3 miliarde de lei vechi și s-ar fi sustras de la plata unui impozit pe profit de aproape 500 de milioane lei vechi.

Pateu și Enciu
Pateu și Enciu

Contactată telefonic, Andreea Buzăeanu a declarat pentru observatorulbuzoian.ro că nu se consideră vinovată și că este victima unei răzbunari politice: “nu am luat nici un ban și nu mă consider deloc vinovată, toate spectacolele au avut loc însă ceea ce se întamplă acum este rezultatul unei răzbunari politice. Din această cauză, din data de 5 ianuarie mi-am dat demisia din toate funcțiile deținute în partid, rămânând simplu membru”.

În același mod, Gabriel Enciu, fost vicepreședinte al TSD Buzău, actualemente simplu membru de partid, este suspectat că timp de aproape 4 ani, între ianuarie 2007 și decembrie 2010, a înregistrat în contabilitatea firmei al cărui administrator este, aprovizionări de mărfuri sau prestări servicii referitoare la organizarea de spectacole ce nu reprezintă operaţiuni economice reale, în baza a 101 facturi fiscale emise de 36 de agenţi economici. În urma acestor operațiuni, a rezultat suma de peste 8,5 miliarde de lei vechi din care Enciu și-ar fi însușit aproape 5,5 miliarde. Fostul vice al tineretului pesedist din Buzău este cercetat pentru că s-a sustras de la plata impozitului pe profit, in valoare de peste 1,3 miliarde de lei vechi.

„Ceea ce se întâmplă acum este o răzbunare politică venită din partea senatorului Ion Vasile. Nu vreau să comentez cele scrise de dânsul în plângerile pe care le-a făcut la adresa mea, însă nu mă consider cu nimic vinovat. Am cerut deja o contraexpertiză contabilă cu care îmi voi demonstra nevinovăția. De asemenea, din data de 3 ianuarie m-am autosuspendat din toate funcțiile deținute în partid pentru a nu implica și PSD în această chestiune”, a declarat telefonic Gabriel Enciu, pentru observatorulbuzoian.ro.

Conform IPJ Buzău, împotriva tânărului de 35 de ani s-a început urmărirea penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală și delapidare, oamenii legii încercând acum să recupereze prejudiul creat.

Gabriel Enciu s-a aflat multă vreme în atenția fostului prețedinte al PSD Buzău, senatorul Ion Vasile care în nenumărate rânduri l-a acuzat de o serie de ilegalități, de la proxenetism până la trafic de droguri, infracțiuni care nu au fost probate în urma anchetelor demarate de Poliție.

Enciu este cunoscut în Buzău nu neapărat ca tânăr politician, ci mai degrabă din prisma Asociației de Dezvoltare a Modei, singura firmă din județ care recrutează și promovează tinere modele pe piața de profil. În ultimii ani, Gabriel Enciu s-a ocupat alături de alte firme de organizarea ”Zilelor Buzăului”, o sărbătoare anuală desfășurată în fiecare primăvară, cu bani de la bugetul local.

Sursa: observatorulbuzoian.ro

Dacă ți-a plăcut acest articol înseamnă că îți pasă. Dacă vrei să afli și mai multe despre corupția din județul Buzău și cum te afectează asta, poți dona aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!